Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clara se rozhodne vymanit ze společenských i náboženských konvencí a osvobodit svou dřímající sexualitu. Režisérka Nathalie Álvarez Mesén debutuje příběhem z kostarické divočiny, kde se magický realismus mísí se severskou střízlivostí. Coby léčitelka si Clara rozumí mnohem víc s přírodou než s lidmi. To ovšem platí jen do té doby, než se v sousedství objeví Santiago. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozvážná, pomalá a intimní artovka o dívce z Kostarického "pralesa" ,která objevila sama sebe ale nikdo jí nechápe a ani se o to nijak extra nesnaží. Zajímavé drama, které těží primárně z neokoukaného prostředí, kterému nechybí určitá dávka magické přitažlivosti a pak také z výborné Wendy Araya v hlavní roli. Ta pro mě byla velkou neznámou a svojí rozpolcenou hlavní hrdinku zvládla s velkým přehledem...65% ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Krásne zobrazené, že aj človek s telesným a duševným postihnutím môže túžiť po láske, má svoje potreby a má na to právo. Clara je toho dôkazom. Nerozumie celkom sama sebe, ale podlieha svojim citom a inštinktom a to aj napriek svojmu okoliu, ktoré ju nechápe a snaží sa ju držať v izolácii. S ťažobou na hrudi, som jej držala palce..... ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj napriek všetkému a všetkým bola tá Clara samučičká sama. Doslova Clara Sola. Nesmiernu nádheru natočila tá Nathalie .. pomalú, skoro tichú, podmanivú, magickú. A Wendy mala moju plnú pozornosť od začiatku až do samotného konca. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tichý, křehký film o introvertní, spirituálně založené dívce s fyzickým handicapem, procházející těžkým obdobím objevování vlastní sexuality, kterou nemůže sdílet s tím, po kom touží. A jediný kdo to ví a chápe ji, je divák. Propojení člověka s přírodou tak trefně zasazené do jedinečné Kostariky. Poetika, symbolika. A výborný herecký výkon Wendy Araya. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna nekoná zázraky, je Clara okolím přehlížena. A i pro ty zázraky musí trpět svým pravděpodobně částečně řešitelným postižením, jenže Bůh to tak chtěl. Tím je nucena žít v neustálém přehlížení a samotě, raději než lidi mít ve své blízkosti přírodu, aby ji i tu svým způsobem vzali? Silný pohled do kostarické společnosti, což je také jeho kladem, kouzlo neokoukaného. To platí i pro kamerou hojně využívané lesní exteriéry, které dodávají poetiku a vyloženě zapadají do závěrečné scény, tam mají totiž roli největší. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama