Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (597)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nečekaně promyšlené a hravé v hledání narážek nebo vtipů druhého plánu. K vlastní smůle ale právě proto také roztažené na příliš mnoho žánrů. Když se totiž v rámci budování zápletky začalo křičet a házet absrudnější typ situací, musel jsem si zase chvíli zvykat, že sleduji českou komedii, kde se občas musí přitlačit i na první dobrou. Pořád ale jde o nečekaný objev s obdivuhodnou kadencí přirozených hlášek a neuvěřitelnou situací, kdy Havelka s pomocí neokoukané herecké sestavy drží vysokou úroveň v komedii, v satiře i v podružně gradované mozaice. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Prvotní dojmy asi tak a la komentáře psice a hirnlego. Ale vydržel jsem a nakonec to bylo lepší než Vlastníci, což arci není nic moc k slavení. Pan Havelka je zřejmě dalším účastníkem kolektivní smlouvy s ďáblem české kinematografie "budeš až do smrti točit průměrná nicneříkající rozptýlení čecháčkovy životní nudy a úspěch tě nemine". Pleslova postava dávala naději aspoň na nějaké to vytržení - a pan Plesl tuto naději nezklamal. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po tom, co se mě Jirka Havelka získal na poli divadelním (doporučuji Vraždu krále Gonzaga v DD ) mu to zjevně nestačilo a rozhodl si mě získat i na poli filmovém a opět více než úspěšně. Na příběhu, který ač působí úplně absurdně se skutečně stal a na velmi pestré skladbě postav (podle posledního titulkového záběru, jestli teda nebyl fejk soudím že i docela totožné ) opět dává svým jedinečně vtipným šarmem na dno duší českých povah. Dialogově hodně nabušená jizda vlakem ve který humor rozhodně nemá zpoždění a napsané postavy předvádí ve vlaku suverní jízdu zábavy. Velmi mě pobavilo i dění mimo vlak, které mě přišlo snad ještě vtipnější než v samotným vlaku. Moc se mě líbí i práce Jirky Havelky s herci, tady působí týmově, nikdo nevyčnívá, ale současně všichni mají výrazný podíl na vydařeném celku a to včetně dětských herců. V současné době není v kinech nic co by dokázalo rozesmát lépe a dalo tak alespoň na chvíli zapomenout na dění mimo kinosál. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Mimořádná událost je velmi příjemným překvapením, které bude pro českého diváka možná dokonce o něco stravitelnější než Vlastníci. Je totiž přímočařejší a nabízí více „vtipných" situací. Humor neztrácí na kadenci, hudební doprovod je místy správně bizarní a herecky si vlakové drama také maximálně užijete. Pokud bych měl v posledních letech doporučit nějakou českou komedii, jednoznačně bych ukázal na „mimořádku". Těším se na druhé zhlédnutí a jsem zvědav, co Havelka připraví příště. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je fajn si čas od času pustit něco jednoduchého a u toho si odpočinout. Tím nechci dílo nijak zlehčovat, neboť je to do detailu promyšlené konverzační drama, jenž velice vtipně odkazuje na nejrůznější události televizních novin a podobné nevšední události na České půdě. Prvky komedie jednoznačně převládají a možná i proto, jsem byl tak potěšen. Drtivou většinu případů jsem totiž v minulosti zaznamenal a královsky jsem se při této rekapitulaci pobavil. Opět velice kladně hodnotím fakt, že se vlastně cely snímek odehrával především v jediné místnosti, konkrétně tedy ve vagónu jedoucího vlaku, a přesto děj krásně rychle plynul. A co víc, dokonce si uchoval počáteční dynamiku a rozhovory nepřestávaly být pestré, ani zábavné. Tomu samozřejmě dopomohlo důmyslné zabarvení charakterů hlavních postav a příhodné předkládání jednotlivých událostí. Ač mne to velmi překvapuje, nakonec skutečně nenacházím nic na co bych si mohl stěžovat. Rozhodl jsem se  proto udělit plný počet bodů a s radostí to celé v budoucnu podstoupím znovu. 88% PS: Velice dobře se dá ztotožnit s znechucením filmových postav ve vztahu k Českých dráhám. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Autoři zanechali ve snímku referenci na důchodce Baldu, který na Mladoboleslavsku pokácel dva stromy přes železniční trať a kolem zanechal letáky s texty „Alláhu akbar“. Byl odsouzen na 4 roky za terorismus. (Krabroz)
  • Červený svetr, ve kterém se hejtman na konci filmu objeví, odkazuje na bývalého ministra vnitra Jana Hamáčka, který podobný svetr nosil v krizovém štábu během covidové krize. (Kothy)
  • Ve filmu se objeví jelen, který ukradl myslivci pušku. Jedná se o odkaz na skutečnou událost, která se stala v honitbě Horní Planá na Českokrumlovsku. Po jelenovi pátrali policisté. Puška byla nalezena po čtyřech měsících, policie následně rovněž ukončila pátrání po jelenovi. (LilinkaW)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama