Reklama

Reklama

Můj neortodoxní život

(seriál)
  • USA My Unorthodox Life
Trailer
Dokumentární / Reality-TV
USA, (2021–2022), 12 h 31 min (Minutáž: 35–48 min)

Hrají:

Julia Haart

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Reality show o životě Julie Haart, ředitelky společnosti Elite World Group a bývalé členky ultraortodoxní židovské komunity, a jejích dospělých dětí. (Netflix)

Recenze (4)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm...já vám nějak nevím...přijde mi to dost zvláštní, aby se za tak krátkou dobu dostala Julia na tak vysokou úroveň, kterou v tomto dokumentu/reality TV ukazuje. Myslím si, že ten manžel v tom hraje větší roli, než nám bylo předloženo. Je zde ukázka obrovského (pro mě už i tak) - pro někoho je to pořád málo, bohatství, luxusu, přežitku, rozhazování. Je tam hodně lidí, hodně děti, sem tam historie ortodoxních židů, zášť, touha a podle mě dost fikce :D  Plus si myslím, že manželství té dcery nevydrží ;) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

S provinilou radostí jsem sledovala falešné a nahrané situace, ale postupně jsem Julii – královně sebestřednosti a sebepropagace – začala i fandit. Rodinu má jak ze žurnálu, jako bych sledovala zfilmovanou motivační příručku. V každém díle si xkrát vyslechnete: Miluji tě a Jé, to je roztomilé! Vše je podřízeno vzhledu a prezentaci, aby přebohatá rodinka ještě více zkasírovala. Vše působí neskutečně uměle a povrchně. Z možná zajímavého příběhu (židovka z ortodoxní chasidské rodiny téměř zcela přetrhá kořeny a pohádkově rychle zbohatne) se stala reality show – mýdlová opera se špatnými herci. Opravdu by mě zajímalo, jak Julia ve skutečnosti k penězům přišla, protože to série odbyde spíš neuvěřitelnou než uvěřitelnou krátkou historkou a chtěla bych slyšet  i víc o jejích nápadech v podnikání, protože těch série pár zdokumentuje a mě se nezdají hloupé. ---- Místo toho je však důraz na rodinu a její skopičiny. Ze všeho falešného balastu pod taktovkou rázné Julie mi vyplynulo, že ona jako správná kvočna drží ochrannou ruku nad celou rodinou, tak, že ji tím mnohdy drtí (jednoznačně to dopadlo na manželství její nejstarší dcery), jindy má pravdu (prosazení sekulárního vzdělání pro mladšího syna), ale zcela jistě nestrpí, aby se někdo choval tak, jak ona nechce. A vzhledem k tomu, že ona drží dost nabitou kasičku, děti většinou poslouchají. Manžel byl od začátku spíš páté kolo u vozu. SHRNUTÍ: Neměla bych, ale jestli vydají 3. řadu, budu se dívat. P. S. Julia mi neuvěřitelně připomínala vyzáblejší Ivetu Toušlovou z Objektivu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Vážně by mě zajímalo, nakolik tyhle reality-show jedou podle scénáře. Nevím jak vy, ale já jsem celkem zklamaná. O komunitě ortodoxních židů se prakticky nedozvíme nic, kromě pár šokujících poznámek, jakože ženy nemůžou tančit, zpívat, jezdit na kole, být odhalené nebo nosit kalhoty. Julia si rozhodně zaslouží obdiv, protože se už relativně starší dostala někam, o čem se obyčejnýmu smrtelníku může jen snít a to z těžkýho startovacího místa. O to víc mi chybělo přiblížení té cesty, zajímalo mě, jak se to všechno stalo, událo. Prakticky o všem se tam mluví jen v náznacích, ale nic se neprobere pořádně. Její děti. Já ani nevím, co k tomu moc napsat. Při sledování mi hlavou běžela otázka, jaký by tam byl vztah, kdyby jejich máti nebyla tak děsně prachatá a neviděli v ní ten luxusní a pohodlný život, který jim umožňuje žít. Julia na ně má bezpochyby neuvěřitelný vliv (ano, je to matka) a občas s nimi z mýho pohledu manipuluje až příliš. Pokud se chovají podle toho, jak si ona myslí, že by se měly chovat, je vše oukej. Když ne... tak se to přece zařídí. Rozhodně mi tam chyběl větší prostor pro bývalého manžela. Zezačátku jsem měla pocit, že to musí být magor. A ejhle! Nakonec bych ještě vypíchla část s dívkou, která se taky chce trhnout od své náboženské komunity a žádala Julii přes instagram o radu. A namísto rady se jí dostalo obecných motivačních keců, líčení, novýho účesu a zkoušky kalhot. Tvl.... já bych byla neskutečně zklamaná. 2,5* ()

Lesazrk 

všechny recenze uživatele

Prvé časti vyzerali sľubne, dozvedeli sme sa ako ženy musia nosiť parochne, rodiť čo najviac detí, nemôžu nosiť rifle, jazdiť na bicykli a potom sa to zvrhlo na The Kardashians v židovnskej verzii. Nechutne bohatá bývalá židovka s ešte viac nechutnými topánkami a jej rozmaznané decká rozhadzujú peniaze za značkové handry, víno a vibrátory. Veľmi inšpirujúce. ()

Reklama

Reklama