Reklama

Reklama

Medúza

Trailer 1
Brazílie, 2021, 127 min (Alternativní 123 min)

Obsahy(1)

Eklektický mix žánrů v neonových odstínech. V ulicích neznámého brazilského města dochází k pravidelným útokům na ženské obyvatelstvo. Gang v bílých maskách využívá ve jménu evangelizace fyzického násilí a nutí napadené ženy k doznání hříchů. Jednoho dne se však na scestí ocitá i Mariana, oddaná členka gangu. Medusa svižně proplouvá mezi hororem, muzikálem a parodií v dystopickém prostředí, které nemá od skutečné brazilské současnosti zase tolik daleko. (Elbe Dock)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Aby se vyhnuly pokušení vzpoury proti ideálu křesťanské ženy (musí být krásná, neposkvrněná a sloužit manželovi), Mariana a její družky se snaží kontrolovat všechny kolem, v noci si nasazují masky a vyrážejí neposlušné ženy trestat. Ale přijde den, kdy jejich naléhavý výkřik bude silnější....Ambiciózní, antisystémový film s hororovými prvky si toho vzal příliš a výsledkem je svět v křivém zrcadle, něco mezi kýčem a seriózností či morálním manifestem. (Film získal v iberoamerické oblasti řadu cen).(max.50%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Když fanatismus řádně zaúřaduje.Jen nevím,jak si před Bohem zodpoví násilí.Zaujala mě hudba a jednoduché tance.Ty byly pro mě zajímavé.Rytmika a tak.....Charakteristické pro Jižní Ameriku. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama