Reklama

Reklama

Stěrač předního skla

(festivalový název)
  • USA The Windshield Wiper (více)
Krátkometrážní / Animovaný
USA / Španělsko, 2021, 14 min

Obsahy(1)

Muž v kavárně si během kouření krabičky cigaret položí ambiciózní otázku: "Co je láska?" Obrazy ze života ho dovedou ke kýženému závěru. (iShorts)

Recenze (8)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tak nebýt Oscarů, je zřejmé, že bych se k tomu nedostal, tolik k věčné otázce, zda je Akademie pořád ještě relevantní. Alberto Mielgo je vskutku umělec a z cortometraje si odnáším především vizuální požitek a notnou dávku melancholie; nutno však říct, že jeho originální animace má potenciál na mnohem obsáhlejší projekt. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úchvatná súhra farieb a melancholickej hudby. Obsah až tak nie, ale je to pastva pre oči, že pri nej aj nový (Wes) Anderson pôsobí ako študentský film. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Kraťas s jasnou myšlienkou, ktorú však najviac ťahá vizuálna stránka skvelého umelca - Alberta Mielga, ktorý stojí za celým projektom. Skvelá "náladovka", ktorá je technicky dokonalá. Vidno, že má Mielgo pred sebou skvelú karieru a teším sa na nejaký celovečerák, ktorý bude mať celý  pod palcom ako tento kraťas. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Videné cez exclusive permission na The Animation Showcase streame. Ultra-atmosferický kraťas od možno najlepšieho animátora súčasnosti s dokonalým sound designom. Ak máte radi kvalitné animáky, ktoré idú ťažko proti prúdu a sú skôr umeleckým dielom než príbehovou štruktúrou, potom je tento unikát povinnosť. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Co je láska? Dá se vůbec popsat jednoduše a srozumitelně tak, aby výsledný popis obsáhl všechny její podoby a nuance? V přechozích odstavcích jsem se na lásku opakovaně zeptal a odpověď se vždy lišila. Stejně tak se liší malé, různě namíchané epizody ve snímku Stěrač předního skla, které nám jednou zobrazí lásku neopětovanou, podruhé lásku prožívanou mlčky vedle sebe ve zlaté hodince na osamocené pláží a jindy zase lásku tragickou. Podob je mnoho a režisér a animátor Alberto Mielgo se nesnaží podstatu lásky nějak vysvětlit, protože to ani není možné — každá láska je jako vzor, který na předním skle v dešti vytvoří stěrač. Na první pohled jsou stejné, ve skutečnosti mají tolik drobných odlišností, že žádné dvě nejsou identické. Po vizuální stránce je snímek nádherný. Barevnou paletou, designem postav a melancholickým vyzněním mi připomněl hru Life Is Strange. Ach, vzpomínky. [Oscar 2021] ()

Reklama

Reklama