Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)
  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)
  • Producent Robert Evans původně chtěl, aby se režie chopil Roman Polanski. Protože se Polanski nemohl vrátit do USA, Evans plánoval, že bude mít druhého režiséra, který natočí záběry New Yorku, zatímco Polanski bude točit film v Paříži. (Rocky62)
  • Během natáčení byl scénář producenty několikrát změněn. Producent Joe Eszterhas dokonce prohlásil, že tento film nenávidí. (Rocky62)
  • Sharon Stone podepsala smlouvu na hlavní roli za 2,5 milionu amerických dolarů. (Rocky62)
  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama