Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne všechny války se vedly na bojišti a ne všechny životy vyhasly v boji. V průběhu 2. světové války je v tetovacím salóně na Novém Zélandu nalezen zavražděný americký voják. Vyšetřování se ujme důstojník společně se zdravotní sestrou. Při hledání vojákovy přítelkyně narazí na šokující odhalení, které postaví celou americkou armádu do zcela nového světla... (Řitka video)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabá detektivka z armádního prostředí, kde se skoro nic důležitého neděje a diváci se jen dozví o tom, že v americké armádě je každý druhý voják nakažený pohlavními chorobami a rád si zašpásuje s novozélandskými děvčaty. Proto se občas stane, že nějakému místnímu chlápkovi hrábne v bedně a někoho zabije. Nic nového pod sluncem a zoufalý pokus jisté společnosti protlačit tnto film do prodeje pod hlavičkou hororu se kterým tento snímek nemá společného nic. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než zajímavá krimi z neokoukaného prostředí druhoválečného Nového Zélandu. Rod Steiger byl ve vedlejší roli sice tradičně dobrý, ale celý snímek od začátku do konce hnala vpřed hlavní hrdinka v podání Kerry Fox. Samozřejmě, příběh se neubránil jistých pousmáníhodných, naivitou zavánějících chvilek, ale zmíněná nesmírně sympatická, skvěle napsaná a zahraná zdravotní sestra je téměř všechny přebila. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda a to jsem se těšil. Goldwyn je sympaťák ale sám takovýhle film neutáhne. Měl jsem problém to dokoukat do konce, plno keců a nic moc se ve filmu neděje. Navíc tohle dát jako horor může opravdu jen dement. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na obalu DVD je film NÁKAZA zařazen jako horror a zde na upoutávce jako mysteriózní, nemohu s tím souhlasit, protože je to dějem vojenská kriminálka. Je to velmi napínavý film, místy sice dost naivní, ale to jsou maličkosti, které lze vzhledem ke spádovosti filmu odpustit. Jedná se o období ve 2.svět. válce, kdy vojáci chodili do veřejných domů a riskovali tak nákazu venerických nemocí na které nezabíraly v té době dostupné sulfonamídy, než se objevil Flemingův "penicillin". No a o tom celý film je, kvalitně obsazen, kvalitně zahrán. ROD STEIGER jako populární hvězda dodává celému ději patřičný šmrnc. Dobrý film, není to ztráta času pro diváka. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Český i slovenský názov je zavádzajúci. Posledné tetovanie by bolo vhodnejšie. Nejedná sa o žiadnu masovú nákazu, po ktorej by kapali ľudia, iba o pohlavnú chorobu, ktorá sa zavŕta aj medzi vysoké vojenské hodnosti. Mysteriózna zápletka sa rozbieha pomalšie, aj keď v závere vyvstávajú prekvapivé zistenia. Viac sa tlačí na romantickú linku medzi dvojicou hlavných postáv, čo ma až tak nebavilo, rovnako ako nie príliš sympatická Kerry Fox ako expertka na pohlavné choroby. Rod Steiger tu má iba sekundárnu úlohu. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Dnes tady jen 54 % ale já vám stejně tento film doporučuji. Příběh má hlavu i patu, herci přesvědčivý, je to vynikající krimi-drama. Patří mezi nejlepší z vojenského prostředí. Chybí jen nějaký silnější (ještě silnější) moment, jinak ale hladinu adrenalinu umí držet konstantně vysoko. 4/5 ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Vobec som neporozumel, preco na obale DVD je film zaradeny do kategorie hororu. Absolutne som nic nepostrehol, co by len aj v tom najmensom sa dalo povedat, ze je to hororove. Cele to bolo skor unasane v kriminalnom zanri a k tomu okorenene aj tou nejakou romantikou. Pravdupovediac, ze by ma to nejako zobralo, to by som klamal. Skor ma to docela nudilo, aj ked som uz videl horsie filmy. Docela to bolo aj ukecane a na nieco napinave sa toho priestoru moc nedostalo, co ma len utapalo v nudnych vzdychoch, kedy budu konecne zaverecne titulky. ()

Reklama

Reklama