Reklama

Reklama

To All a Good Night

  • Velká Británie To All a Good Night

Obsahy(1)

Pred dvomi rokmi, tesne pred Vianocami, zažila dievčenská škola Calvin Finishing School tragédiu. Dievčatá si chceli vystreliť z jednej spolužiačky, nevinne vyzerajúci žartík však skončil pádom z balkóna a zlomenými väzmi.
Opäť sú tu Vianoce. Skupinka dievčat sa počas vianočných prázdnin rozhodla ostať na internáte a poriadne sa odviazať. Stačí k tomu tak málo: pozvať si chlapcov, nasypať niečo na spanie vychovávateľke a divoká vianočná párty môže začať. Je tu však jeden háčik, nezvaný hosť, ktorý nepozná zľutovanie. Jeho jediným cieľom je konečne napraviť všetky staré krivdy. (beso74)

(více)

Recenze (12)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Solídny vianočný horor, taký béčkový kríženec Black Christmas a Friday the 13th. Zopár študentiek si cez sviatky pozve na internát chlapíkov a chcú si užívať, no radovánky im naruší niekto, kto ich začne postupne zabíjať. Film má kolísajúcu atmosféru a miestami zbytočne viazne, ale všetko ostatné v rámci 80´s slasherov funguje, takže kto ich má rád, ani tu by sa moc sťažovať nemal. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Slušný slasher. Poteší hlavne to, že sa na mordy nečaká zbytočne hodinu filmu, ale od cca 10 minúty ich tu máme ako na bežiacom páse. Inak klasika, študentský internát, blbé keci, kozy... U mňa lepší priemer, David Hess sa za neho hanbiť určite nemusí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Poloamatérsky slasher zliepajúci základné klišé žánru bez akejkoľvek invencie a s karikatúrami miesto postáv (čo je ale zase dobový žánrový atribút). Jediné, čo poteší, je slušný boobiecount. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Je známo, že subžánr slasherů začal nepřekonatelným Carpiho Halloweenem v roce 1978. Pravdou ale zůstává, že už o čtyři roky dříve natočil Bob Clark své temné Black Christmas (1974). To all a good night je tak alespoň dle mého názoru jasně přiznaný pokračovatel Clarkova průkopnického díla. Paralel včetně opuštěného divčího internátu, Vánoc, vraždícího maniaka je tu více než dost. Bohužel, kvalitativně jde o násobně slabšího následovatele, předevsím díky scénáři, logice hlavních postav a slabé atmosféře. Nejzajímavějším tak na tom snímku zůstává jméno režiséra Davida "psychopata" Hessa jakož to kultovního záporáka z The Last House on the Left nebo Hitch Hike. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec vykopávka kterou nemělo moc cenu shánět. Tenhle film je šíleně nudnej. Za prvé film má parádní cover(u kterýho jsem si myslel že půjde o nějakej sci-fi film), a za druhé trailer vypdal taky dost slibně. Ale nakonec když jsem film dokoukal jsem měl co dělal nebýt nasranej. Ve filmu se děsně dlouho nic neděje. A vražd je celkově málo, a nejsou nijak vynalézavé ani zajímavé. Vrah chodí v Clausovým obleku takže originalita nulová. Dokonce i atmosféra hotelu a vánoc nemá moc cenu komentovat. Nuda na kterou jsem se těšil abych se po chvíli nudil. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ranný whodunit slasher, ktorému po technickej stránke možno sotva niečo vytknúť. Totožnosť a pohnútky vraha, zaodetého do kostýmu Santa Clausa sú odhalené až na konci, vyskytuje sa tu dostatočná nádielka gore či nahoty a vianočné obdobie, do ktorého je táto vyvražďovačka situovaná pridáva príbehu na atraktivite. Napriek faktu, že subžánrové pravidlá a atribúty tu boli dodržané takmer ukážkovo sa To All a Good Night bohužiaľ nevyhla hluchým miestam, občas takpovediac stráca iskru a ako celok nefunguje až tak efektívne, ako by pri trochu inom prístupe mohla. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jaj toto bolo slabučké. Nielenže originalita vobec žiadna, ale ešte aj vrah je oblečený v kostýme Santa Clausa, a to už vážne nebolo originálne. Vraždy boli všedné, bez zaujatia a aj viaceré sa odohrávali mimo záber. Celé spracovanie sa nieslo v nudnej a nezáživnej rovine a najviac ma mrzelo to, že sa ani nesnažil byť niečo viac. A logiky tiež veľa nepobral. Ukončím to: Príbeh nulový, bodycount tu je silnejší, ale efekt vražd je mizerný, scenár je bezduchý, herci toporný a Santa kat je trápny. Jediné čo je schopné, že nieje predvídateľný. Ja slasher a to hlavne z 80 rokov vyhľadávam, ale tento má nechytil. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Když už přežijete Halloween a Pátek třináctého, pak nejnebezpečnějším obdobím v roce budou jednoznačně Vánoce. Tím spíš pro teenagery, co se rozhodli strávit tento kouzelný čas na internátě, tak jako v případě naší skupinky. Ujistit je o tom přišel psychopat v kostýmu Santa Clause a jednoho po druhém je likviduje. Nicméně provedení vražd není žádná sláva, takže se musíme spokojit s tím, že jich je alespoň dostatek, což lze říct i o často vyskytující se nahotě. Menší zajímavostí je, že ačkoli nebyla pravidla slasheru v téhle době ještě ustálena, tak tady by se dala odškrtávat. Neubráním se však srovnání s jinými známějšími vánočními slashery jako SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT nebo DON'T OPEN TILL CHRISTMAS, z něhož vychází To All a Goodnight nejhůře, takže na víc než dvě hvězdy to není. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Byla to dřina, ukoukat to, ale hrdinně jsem zatnul zuby, a zvládnul jsem to. Sice jsem každou chvilku kontroloval časomíru, a ke konci čím dál častěji, ale zdárně jsem to dokoukal. Jeden z úplně prvních slasherů, dokonce vánočních, zajímavej osobou režiséra, kterým není nikdo menší, než David Hess, slavnej představitel bastarda Kruga z klasického The Last House on the Left. Scénář má navíc na triku Alex Rebar, herecký představitel kultovního The Incredible Melting Mana, a na efektech dělal legendární trikař Mark Shostrom, pro kterého to byl první celovečerák na kterém pracoval. A jen dodám, že jako pilot letadla tady má cameo veleslavnej pornoherec Harry Reems z kultovky Hluboké hrdlo. Ale tenhle film, to je očistec. Nedivím se, že Hess už další šanci nedostal, tohle je velký špatný. Ten film totálně selhává v naprosto všech technických aspektech. Jen ty triky jsou slušný. Naprosto neuvěřitelná psycho hudba, WTF dialogy, postavy, které se v každé scéně chovají navzdory svým charakterům, a hlavně kamera. Něco takovýho jsem ještě neviděl. Spousta scén začíná statickým záběrem, kdy divák není schopnej dešifrovat, co to proboha vidí, načež do toho neskutečně debilně orámovanýho záběru vejdou postavy, a kompozice teprve pak začne dávat nějakej smysl. Nebo je záběr na mluvící postavu rozmazaný, protože je zaostřeno na kus vyčnívající židle v popředí. No peklo. Navíc ten film nemá žádnej drajv, atmosféru, nic. A bohužel to není ani nechtěně zábavný. Možná tak po deseti rumech. Tož tak. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nejako stárnem, alebo čo, ale páčilo sa mi to viac ako pred rokmi, a oveľa viac ako všetky novšie filmy, čo som v poslednej dobe videl. V 70s/ 80s som doma, raz darmo. Veľmi podcenený, úplne klasický Santa slasher v slnečnom prostredí. Skvelá maska, výborná pointa, ktorá sa síce veľmi inšpiruje Friday the 13th, ale tak to má v early 80s slashere byť. Trošku sa to miestami tiahne, no to je "problém" väčšiny starších filmov, alebo sme len jednoducho príliš uponáhľaní. Vynahradzuje to zopár dobrých kills a klasický dobrý záver. Nadhodnotím, ja tie filmy proste milujem. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Slasher z roku 1980, z roku, keď sa po úspechu Halloweenu roztrhlo vrece s týmto subžánrom. Jeden z prvých, ktorý zameral svoju pozornosť na Vianoce i študentov na internáte. V tomto čase sa síce pravidlá žánru ešte len formovali, ale už je tu vrah v maske s neznámou identitou, stará spáchaná nepomstená krivda i ostré vražedné nástroje, navyše ako bonus sprcha zo Psycha, skrývanie sa pod posteľ a jačenie ako pri pominutí zmyslov. A aby som nezabudol, postavy majú záľubu v obchádzaní logiky, popieraní fyzikálnych zákonov, sú nadržané ako stepné kozy a väčšinou čakajú na naplnenia svojho osudu ako ovce vedené na porážku. Rušivo tu navyše pôsobia scény točené v exteriéroch cez deň pri filtroch a vydávané za nočné. S nocou sa to totiž nedá zameniť ani pri najväčšom zatemnení mysle. Tento neoriginálny film sa stal debutom vcelku roztomilej Jennifer Runyon, pra-netere slávneho Rogera Cormana, ()

Reklama

Reklama