Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Peppard v roli tvrdého a neúprosného průmyslníka připomínajícího Hughese Howarda. Zatímco staví letadla, natáčí filmy a láme srdce, jeho přátelé a lásky se jen marně pokoušejí nalézt cestu k jeho lidskosti. Název filmu je metaforou pro sebestředné magnáty, kteří v této době skupovali perspektivní společnosti a měnili způsob jejich fungování za účelem rychlého zisku, než se dále přesunuli ke slibnějším projektům. (OG_Swifty)

(více)

Recenze (4)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Chronologicke pokracovani westernu Nevada Smith (ktery jsem videl pred Zbohatliky) pro me bylo spis utrpenim, nez radosti z navratu "znamych" postav. Oproti westernu zustaly postavy dve, pricemz jedna je ve filmu jen 2 minuty.... George Peppard hraje cely film nesympatickeho, ackoliv svym zpusobem genialniho vizionare, Alan Ladd hraje staryho bejvalyho kovboje (zatimco je sam uz viditelne vycpelej) a nakonec jsou tam tri zensky, z nichz ani jedna nijak zvlast poutave nepusobila. Nejzajimavejsi (nikoliv nejkrasnejsi) z nich byla asi Elizabeth Ashley diky svy francouzsky ladeny anglictine. Celkove vzato ma film pomerne smrtelnou stopaz 150 minut, predevsim kvuli mizernym hereckym vykonum a nesympatickym postavam, film me zacal relativne bavit az v posledni pulhodine. Ma to dobrou vypravu a kostymy, ale to v celkovym vysledku nic nezachrani. Celkove bych ohodnotil cca 40%. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som za najlepsie filmy Dmytryka povazoval Horu Pokuseni a Young Lions s Brandom. Leda tak Hovno, teda pardon, ja sa ospravedlnujem, neviem, co to do mna voslo a chcel som napisat, ze zasadne nesuhlasim. Jaxom pisal uz u filmu Groundstar Conspiracy, k Peppardovi nemam vrely vztah, asi to bude tym, ze som ako prvy film videl Race for the Yankee Zephyr, tam hral Peppard pekneho hajzla. Tuna zas hraje novozbohatlika, ktory je nielen tvrdy a drsny, ale co je horsie ma problemy s nadvazovanim kamaratstiev. Kazdopadne tak ci tak, Peppard vedel film tahat, tu je krasny dokaz ze aj hrat vedel.,. Iste ho nemozno porovnavat s Legendami ako bol povedzme Welles alebo James Stewart. To rozhodne ne. No ale rezia Dmytryka na urovni, peppard hraje jak o zivot, tentokrat som mu maximalne veril tu rolu odluda, Novozbohatlici fungovali a stale funguju, zaujima ich hlavne zisk, a nove projekty. Kulisy genialne, dialogy taktiez, jeden z najlepsich filmov Dmytryk a aj Pepparda /Race for the Yankee Zephyr/. Martin alsam /Psycho/ nic moc nepredviedol . 94 % ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama