Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Westernové špagety zalité hustou cibulovou omáčkou. Parodický příběh o chlápkovi, který každému nevoní a pouhým příchodem do saloonu dokáže rozplakat i toho nejotrlejšího pistolníka, mi voněl velice. Obzvlášť nápad pojmout všechny rvačky cibuláře a těch ostatních jako klasickou grotesku byl parádní. Franco Nero připomíná Terrence Hilla, Castellari usazený v režisérském křesle si moc hezky utahuje z Leoneho, Corbucciho a spol., bizarní postavičky, jako olejář s mechanickou rukou či její konstruktér s vizáží Adolfa Hitlera, Vůni cibule dodávají ještě větší punc šílenosti, kluci jsou taky skvělí... Žádný zásadní počin, ale zábava solidní. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Pane jo - jak tak koukám na komentáře, nejsem sama, kdo má ten film dost vrytý ze svého mládí! Hlavně heslo: "pistole nebo cibule" a síťované punčochy padouchů.... Většina komentářů také zmiňuje, že jde o "průměrnou taškařici" - jasně, existují samozřejmě lepší komedie, ale na druhou stranu: docela dost filmů. které tady já osobně hodnotím 2 nebo 3 hvězdy - tedy průměrné - už za rok úplně zapomenu, že jsem viděla - a hlášku "pistole nebo cibule" jsem viděla a slyšela v kině tuším někdy kolem roku 1977 a pamatuju si to dodnes.... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mrkající a modré bulvy valící Franco Nero v ryze terencohillovské roli groteskové parodie. Skvělou práci odvedli dabéři z Barrandova 1977, když tuhle kokotinu opatřili perfektní češtinou (Mrkvička, Houska, Holý, Dítě, Čočková, Fišer, Zahajský...). Vůbec to neberte jako western, ale jako parodii na western. Možná vám humor, zrychlovačky a kníratý Franco sednou lépe než mně. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Westernová komedie mého dětství, tenhle film mě kdysi hrozně bavil, viděl jsem ho i později a i když už má na to člověk jiný pohled, pořád dokáže pobavit, který jiný film kombinuje spaghetti western s prvky z němých grotesek? Franco Nero jako cibulář, rozpouštějící barové sklenice vymačkanou šťávou z cibule, je dokonalej. Tak si vyberte - cibule nebo pistole? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +je to sranda -je to staré/// No nebyl jsem na to připraven. Na bláznivou westernovou komedii. Přesto to má stále co říct, i když spůsob jakým je film natočen je už spíš přežitek. Pobaví, rozesměje, nic víc, ale i to někdy stačí. A vyzdvihnout musím zajímavé postavy (ksychty)./// Celkem 63%/// ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama