Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je v podstatě roztomilá hříčka, v níž autoři poměrně neotřele parodují mnoho běžných westernových stereotypů. Nelze si při sledování filmu nevzpomenout na jedné straně na Limonádového Joea a na straně druhé například na westerny Sergia Leoneho... Její sledování je ovšem takříkajíc "limitováno věkem", neboť dětem se to bude líbit rozhodně a naopak mnohý dospělý možná užasne, jak jednoduchý a nekomplikovaný film si to v dětství vlastně zamiloval... Celkový dojem: 70% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Westernová komedie mého dětství, tenhle film mě kdysi hrozně bavil, viděl jsem ho i později a i když už má na to člověk jiný pohled, pořád dokáže pobavit, který jiný film kombinuje spaghetti western s prvky z němých grotesek? Franco Nero jako cibulář, rozpouštějící barové sklenice vymačkanou šťávou z cibule, je dokonalej. Tak si vyberte - cibule nebo pistole? ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dne 22.3.2011 odvysílala TV Nova Cinema tento film ve 20.00 hodin. Naprosto nechápu, kde se u TV Nova bere ta odvaha odvysílat film v tak mizerné zvukové kvalitě. Překrývat původní zvuk CZ dabingem mi připomíná doby těsně po revoluci, kdy distributoři bez jakéhokoliv profesionálního vybavení uváděli na trh VHS kazety a i DVD media v podobné zvukové kvalitě. Tzv. rychlodabing, tedy pouhý překlad mluvený jediným hlasem s pozadím původního zvuku. No, to byla chuťovka. TV Nova Cinema mám sice nenabídla až tak hrůzný dabing, ale na dnešní dobu se v žádném smyslu nevyznamenala. V tomto případě znamená NIC (nevysílat) více, než vysílat NĚCO tak mizerného. Pokud bych měl hodnotit i kvalitu CZ dabingu, tři hvězdičky bych jistě nedával. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Cibuľový Joe aneb skvelo ozvučená komédia o strete pestovateľa tejto smradľavej zeleniny s chamtivým ropným magnátom s kovovou rukou, s ktorou mu musí stále pomáhať istý Benjamin, nápadne podobný jednému nemeckému kancelárovi. Ďalej tu máme dvojicu drsných detí, z toho jedno aj keď nerozpráva, tak pije a fajčí ako správy hrdina divokého západu dospelého veku, do morku kosti skorumpovaného šerifa, po pravde bažiaceho novinára a jeho dcéru, ktorej keď poriadne natiahnete (samozrejme omylom), tak sa raduje z toho, aký ste silný. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Do městečka Paradise City přijíždí muž zvaný Cibule (Franco Nero), který si koupil pozemek nedaleko za městem, kde chce pěstovat své milované cibule. Brzy však zjistí, že o jeho pozemek projevuje velký zájem bohatá naftařská společnost, která ho chce získat za každou cenu… Snímek Vůně cibule režiséra Enza G. Castellariho rozhodně není klasický spaghetti western typu Djanga a svým stylem i provedením nejvíce připomíná klasické westernové komedie Buda Spencera a Terrence Hilla (čemuž napomáhá také opět skvělá hudba bratrů De Angelisových). Příběh o dobráckém cibuláři bojujícím proti pohůnkům mocné naftařské společnosti pravda není příliš složitý, ale nechybí v něm typické komediální propriety jako jako bitky, honičky (které jsou pro jistotu zrychleny, aby připomínaly klasické grotesky), gagy a hlášky a dlužno dodat, že většina z nich je opravdu povedených. Franco Nero, který si střihl roli ústředního hrdiny, rozhodně není klasickým komediálním hercem, ale i s touto hereckou polohou si poradil na výbornou (jistou typologickou podobnost s Terrencem Hillem však přesto nezapře). V hereckém obsazení sice chybí klasické tváře jako třeba Ricardo Pizzuti, ale zase se tady objeví samotný Martin Balsam, který navíc má jakožto hlavní záporák také stylovou robotickou ruku. Zkrátka Vůně cibule není jen samoúčelným plagiátem, ale svébytným (a svérázným) filmem, který se bez ostychu může zařadit k těm nejlepším westernovým komediím. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama