Reklama

Reklama

Mladá matka (Oona Chaplinová) objeví starobylou knihu s ukolébavkou, o níž se domnívá, že je požehnáním. V tomto děsivém filmu od režiséra Annabelle je však ukolébavka kouzlem, které vyvolává zlého démona Lilith a mění její život i život jejího dítěte v živoucí noční můru. (Bontonfilm)

Recenze (30)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John R. Leonetti je zpět s novou démonskou duchařinou a je to opět průměr. Dvorní Kameraman Insidiousů a učenec Jamese Wana něco málo od mistra odkoukal, ale ani jeden z jeho filmů si nezaslouží více než 3 hvězdy a zrovna Lullaby by se dalo považovat za světlejší chvilku jeho kariéry. Máme tu klasicky 3 člennou rodinu v bytě a démona Lilith, která krade lidem novorozeňata a vychovává si je podle sebe. Líbila se mi mytologie kolem démona, je tu vysvětlen docela slušný background, který patří k tomu lepšímu ve filmu a zaujme i samotný vzhled démona, především ten dvouhlavý baby démon vypadal skvěle ( Hřbitov novorozeňat naopak patří k vizuálnímu highlightu). Mínusem je docela pomalejší tempo vyprávění, nefungující lekačky a atmosféra, která začne fungovat až ve finále, ale v průběhu filmu je to celý takový vlažný, neděsivý, nefunkční. Pár scén bylo sice fajn, ale jako celek mi to vychází opět max na průměr. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa prekvapivo dobrý horor s rozumnou minutážou a sympatickým kastingom. Množstvo scén je nepríjemných napriek tomu, že čakáte, že sa stane niečo príšerné a ono sa to samozrejme stane. A vás to napriek tomu dostane. Nie nejak zázračne. Ale dostane. Nekazí to ani používanie CGI, ktoré je vkusne zakomponované do deja a z jednotlivých „tvorov“ vám nebude všetko jedno. Druhou stranou mince je scenár plný nezaujímavých postáv, nudných dialógov a vcelku očakávaných klišé zvratov. Ku koncu už toho každopádne máte po krk. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vždy ocením dobře provedený horor se strašidelnou atmosférou a originální zápletkou. Nyní tedy velmi zajímavá bájná bytost, která lstí připraví matku o její dítě. Ač se dílo může zdát na první pohled průměrné, velmi cením práci pana režiséra. Ten vybudoval naprosto parádní napětí a zodpovědně se snaží diváka strašit po dobu celého filmu. Sledující se tak rozhodně nenudí a v momentě, kdy snímku zdánlivě dochází dech, je film chytře obohacen o nové postavy. Mezi ně patří například pološílená sestra hlavní hrdinky a závěr nabere zcela nový rozměr. Vzhledem k obsahu, ten rozměr myslím tak trochu doslovně. 74% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne o něco lepší než The Offering. Lilith je samozřejmě čubka, a když ji Adam zatratil a Bůh vyhnal, uchýlila se do podsvětí, kde zplodila celou řadu příšer a démonů, a tak se postavila na stranu Ďábla. Ukolébavka je spíše průměrný horor s démonem, kde neopatrní rodiče pozvou Lilith k sobě. A netrvá dlouho, kdy všechny tři stupně vyvolávacího rituálu jsou splněny a Lilith se může zmocnit novorozeněte. Během snímku je dobré sledovat zrcadla, protože ta napoví... Nejvíce se mi líbil svět za zrcadlem, který tak trochu připomínal Peklo, skvělá byla chodba se zrcadly, děsivé bylo pohřebiště hned na začátku. A samotná Lilith se povedla. Za poslední čtvrtinu zvedám hodnocení na 3,5*, které jsem zaokrouhlil nahoru. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Krásnej důkaz toho, že to Leonettimu nesvědčí v režii tak jako za kamerou. Tušil jsem, že to nebude nic pro mě a nemýlil jsem se. I přes celkem normální stopáž je to nehorázná nuda. Jestli bylo ale původním záměrem tvůrců aby film dostál svýmu názvu tak se jim to celkem povedlo. Měl jsem co dělat abych u téhle "ukolébaky" nevytuhl. Za mě bez atmosféry, bez napětí a ani samotná Lilith nedostala moc prostoru. To už byly víc vidět její zdeformovaní(digitálně otřesní) pomocníčci. Pozitivně tak hodnotím jen hřbitov nemluvňat. Jinak jsem tady nenašel nic co by mi delší dobu utkvělo v paměti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Uspávanka, ktorá privolá démona. Ale pekná bola. Trailer lepší ako film, to sa stáva už často, ale do koša to nehádžem. Viac mystické, mysteriózne a také psychologické než hororové. Atmosféra veľmi dobrá, ľakačky ale málo podarené a najstrašidelnejší bol ten odporný a nekonečný rev dieťaťa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leonetti nejspíš nikdy nebude hrát v rámci žánru režisérskou Ligu mistrů, ale v EL určitě patří do širší špičky a tady to potvrdil. Tématicky se nejedná o nic převratného. Mámu, tátu a mimino straší potvora vykukující tu ze zrcadla a tu ze skříně, přičemž coby agenty vysílá na průzkum batolecí skřety. Já vím, že takhůle to zní strašně pitomě, ale ono to docela funguje. Režie dokáže celkem solidně pracovat s napětím a démoni nevypadají úplně špatně. Navíc sedělo mi i obsazení a Oona Chaplin je pro mě další z nedoceněných hereček. Jenže jak to pomalu postupovalo, tak všechna ta klišé řvala čím dál tím výrazněji a vrcholem všeho bylo, když to zase všechno hodili na ubohou Lilith. Nicméně závěr celkem vyšel a tak jsem ve finále relativně spokojen, protože jsem víceméně dostal to, co jsem čekal. 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neprešiel skoro ani jeden deň, čo som videl The Offering, kde vyčíňal Dybbuk a už je tu ďalší horor zo židovského prostredia, ale tento krát ide po postavách samotná princezná pekla Lilith. O nej legendu poznám i keď o jej hudobnom nadaní ešte nie. John R. Leonetti je dobrý kameraman, ale len priemerný režisér, lebo všetkým jeho videným filmom som dal nanajvýš tri hviezdy a poslednému The Silence už len 2. Iný režisér by asi z tohto námetu vytrieskal maximum atmosféry a napätia. No John až tak schopný nie je a predhodil nám pomaly sa rozvíjajúci príbeh s kopov vaty a nezáživnosti. S démonických postav určite nevynikla babizna, tých tu už bolo veľa i oveľa prepracovanejších, zato dieťa z dvoma hlavami malo nejaký potenciál. Len som bol prekvapený, že samotná Lilith sa ukázala len na konci a aj jej vizáž za moc nestala a nanu som vsádzal najviac. Takže atmosféra slabá, lakačky žiadne a triková stránka tiež nič moc, ale zas zrkadlový vchod do podsvetia bol vynaliezavý i zaujímavý. Keby sa viac pritlačilo na pílu a démonické postavy by stali za viac ako za niekoľko dolárov, tak by to filmu rozhodne prospelo. Tak ani pri piatom jeho filme ma nepresvedčil o jeho režisérskom talente, ale aspoň to bolo celkom stráviteľne. Silne 3*. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

První polovina je slibná - židovská tématika a strašidelné pozadí jsou znázorněny velmi dobře, bohužel druhá polovina je unuděná a otravná. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Plus je, že sa straší takmer stále a už od úvodu sa na nič nečaká. Ďalej tiež, že postavy medzi sebou komunikujú ako normálni ľudia, snažia sa problém riešiť a správajú sa v rámci žánru vcelku rozumne. A pre mňa osobne je kladom i príbeh, i keď je tuctový - mytologický background Lilith ma bavil a pri pár ľakačkách bol i jej vzhľad ala Batsheeba z Conjuringu vcelku funkčný. Lilimy (zdeformované deti) boli už však skôr na smiech. Ďalším mínusom je, že John Leonetti, dvorný kameraman Wanových najväčších hororových peciek, na režisérskom kresle proste nie je Wan a svoj najlepší a jediný nadpriemerný horor (Annabelle) si vyplytval pri svojom debute. Toto je už moja tretia skúsenosť s ním a znova to dopadlo priemerne, a to ešte ak si spomeniem na hororovo vlažný záver s nie práve najlepšími momentami (ktoré mali byť strašidelné ale pôsobili smiešne, i vďaka slabým hercom) sú ešte 3* prívetivé. 50-55% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Příběh čerpá z původního semitského mýtu dosti volně, ale je poznat, že někdo měl přece jenom docela slušně načteno. Podle kabalistů odpovídá klifotické sefiře Keter démon Taumiel, nazývaný též Dvě hlavy. Dvojhlavé monstrum se do filmu tudíž dostalo z jiného kouta téhož mytologického okruhu. Už v klínopisných a později hlavně v hebrejských pramenech se uvádí celá řada formulí a amuletů sloužících k zapuzení Lilit, např. tato: „Ó, ty létající bohyně, (...) ó, ty škrtičko jehňat. Do domu, kam vstoupím, nevstupuj. A do dvora, kam vkročím, nevkračuj. Ó, ty, která létáš v temných pokojích, okamžitě zmiz, zmiz, Lilit, lupičko, lámačko kostí.“ (Sýrie 7. nebo 8. stol. před n. l.) Formule k jejímu přivolání se v nich však nenachází ani jedna. Kdyby ta „ukolébavka“, o níž je řeč ve filmu, opravdu existovala, byla by naprostou vědeckou senzací. Doporučená literatura: Siegmund Hurwitz: Lilith, die erste Eva (Zurich 1983), Barbara Black Koltuv: The Book of Lilith (York Beach 1987), Ludwig Blau: Das altjüdische Zauberwesen (Budapešť 1898), T. Witton Davies: Magic, Divination and Demonology among the Hebrews and their Neighbours (New York 1969), T. Schrire: Hebrew Magic Amulets (New York 1982). ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rovno treba povedať, že je to viac menej ničím výnimočná ducharina, kde sa vyvolá nejaký démon a ten potom straší, alebo v tomto prípade chce uniesť dieťa. Na druhú stranu je to pekne natočené, dobre sa nato pozerá a hlavne je to poriadne dravé. Tým myslím to, že sa tam stále niečo deje, furt sa režisér pokúša strašiť. Nie vždy mu to vyjde, ale vydýchnuť si nemáte poriadne kedy. Starenka celkom ušla, tie malé deti nič moc no a Lilith na konci tiež žiadna sláva. Celkovo je to čistý priemer, ale za mňa veľký palec hore za snahu vždy niečím strašiť. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

No celkom fajn prekvapčo.Film sa šróbuje hlavne od polovice a zaťahuje pánty pričom to celkom funguje.Za poslednú dobu celkom slušná ducharina aj keď rejžo opäť nespravil dieru do sveta.Fanúšika žánru však poteší. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit tím, co by mělo navnadit, to jest "Od režiséra Annabelle", ani zdejšíma kritickejma výblitkama; za mě rozhodně slušnej nadprůměr a milý překvapení. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Na začiatku sa mi veľmi pozdával námet filmu. Po tridsiatich minútach sa však zo slušného hororu stala gýčovitá a urevaná ducharčina a celý film stratil svoje tempo. Od polovice už mi bolo jasné kam film smeruje a nedomyslený a hlúpy koniec to celé zaklincoval. Evidentne Leonetti bol lepším kameramanom, než je v súčasnosti režisérom. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Ducharsky horor o rodinke , ktorá sa nasťahuje do nového domu a prízraky jednej knihy nedajú na seba dlho čakať , čo ohrozí aj ich malého synčeka 3* ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Jsem v půlce filmu a opravdu přemýšlím, že to vypnu a vyseru se na sledování nadpřirozených hororů, protože se dneska jede, jenom přes jumpscary a příběh je vedlejší, někdy dokonce ani ten příběh neexistuje 35% ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Ďalší wannabe horor, tento raz o starej babe, čo kradne malé decká. Sem tam nejaký náznak napätia, či atmosféry, sem tam nejaké chlpaté, dvojhlavé digitálne decko z pekla, fajn lore ohľadom starej bosorky a to je asi tak všetko. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Žiaľ opäť námet na mysteriózny horor so zaujímavým potenciálom sa zrealizuje ako poloamatérska gýčovitá fraška. V pár scénach sa podarilo navodiť strach, ale totálne prevláda lacná realizácia a ku koncu už sa mi to zdalo aj trápne. ()

Reklama

Reklama