Reklama

Reklama

Přání k narozeninám

  • angličtina Birthday Wishes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin. Její syn Petr má na tenhle rok jiné plány, a tak před rodinou předstírá nemoc. Letos chce totiž poprvé strávit narozeniny se svým přítelem Karlem, který má narozeniny ve stejný den. A Karel je pro zbytek rodiny Petrovým dlouho skrývaným tajemstvím. Líba se však své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát. Rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu. Nečekaná návštěva donutí Petra k rychlé improvizaci. Udělat před svou rodinou z přítele Karla kolegu z práce a z jeho sestry Veroniky svou přítelkyni je v podstatě hračka. Jenže to ještě Petr netuší, že tohle je teprve začátek a dnešní den bude jedna velká jízda na horské dráze... (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych denně pouštěl doživotně odsouzeným pachatelům těch nejtěžších zločinů jako součást trestu. Sice by si na Českou republiku stěžovali ve Štrasburku, ale jeden vedle druhýho by dřív nebo později pocítili upřímnou lítost. A jakmile by se to rozkecalo, dramaticky by poklesl výskyt nových adeptů na kavalec. Sekta tomu nasypala 60 procent. Málo zkusili, dvě tři reprízy a snad by přišli k rozumu. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době rodinná komedie, která pobavila. Místy byl humor slabší, místy trapný, ale v lehce silnější polovině byl poměrně povedený. Těch umírněnějších slovíček je třeba, protože nějaká pecka to rozhodně není. -Byť přiznávám, že jsem se několikrát usmál téměř až slyšitelně. Nicméně na dnešní poměry se jedná o nadprůměrné dílo, které někdy dál v budoucno klidně zkouknu znovu. Ještě bych rád podotkl, že hodnotím výš zejména proto, že homosexualita je zde přirozeně podaná. Nic není na sílu. Je tu vhodně, vkusně a stravitelně podávaná. A to je něco, co je naprostým unikátem dnešní doby (kdy se to tlačí na sílu a člověka to jen znechutí). ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od Marty Ferencové bych čekal leccos, ale že od ní dostanu rodinnou komedii, která je sice průhledná a v logice kulhající, ale jinak celkem příjemná a místy i chtěně vtipná mě příjemně překvapilo. Docela škoda, že když už se paní režisérce konečně povede natočit něco normálního, tak si není schopná pohlídat základní věci, kdy se třeba postavy na začátku sejdou u dejvického vlakového nádraží na kterém je ovšem nápis Pardubice a poté, aniž by někam odjeli, jsou v Praze. Jsou to detaily a tým kolem paní režisérky dokázal i větší zvěrstva, ale na druhou stranu by si tohle měli být schopni ohlídat a nenechat si zbytečně srážet jinak celkem fajnovou oddechovku...60% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. A to se povedlo. Tenhle film neměl ambice ucházet se na Oskarech o nejlepší cizojazyčný snímek, tenhle film měl pobavit diváka v české kotlině, a to se povedlo. Alespoň v mém případě. Zdejší komentáře jsou hodně přísné, ale ať si každý přizná jestli se u toho, třeba jen chvilkami, nepobavil. Zejména teď, když nás média masírují válkou, prezidentskými volbami, nárůstem covidu v Číně atd., je tohle příjemné odreagování. Trochu mě mrzí, že film postupně ztrácí na tempu i humoru a pokud by byl delší, asi by se ztratil úplně. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

K českým komediím jsem v poslední době poměrně skeptická, protože těch vydařených je opravdu málo. Přání k narozeninám je, ale jedna z těch povedených. O vtipné komentáře tu není nouze a parta herců spolu funguje skvěle! Dvojice Igor a Tomáš za mě naprostá bomba, ač je Tomáš spíše zpěvák než herec, tato role mu naprosto sedla! Nesmím opomenout taky Jaroslava Plesla, který svou roli naprostého blbce sehrál na jedničku! Ať už se jednalo o scénu s revizorem, s prstýnkem nebo v autě s ex své současné partnerky :D Více prozrazovat nebudu, byla by škoda ochudit o vtip ty zájemce, kteří se na film chystají.  Určitě to není ten typ filmu, o kterém ještě hodinu u dobrého vína filozofujete. Ale je to ten typ filmu, který vás hodí do pohody, zasmějete se u něj a po shlédnutí máte prostě jen dobrý pocit. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (4)

  • Televizní premiéru na stanici Nova sledovalo přes 807 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o nejsledovanější pořad večera po 20:00. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo nejenom v Praze a okolí, ale i v moravské metropoli v Brně. V natáčecím dní na Svoboďáku probíhal zároveň brazilský den s karnevalovým průvodem. Bylo to příjemné zpestření dne pro přítomné herce a celý štáb. (Regig)

Reklama

Reklama