Reklama

Reklama

Přání k narozeninám

  • angličtina Birthday Wishes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin. Její syn Petr má na tenhle rok jiné plány, a tak před rodinou předstírá nemoc. Letos chce totiž poprvé strávit narozeniny se svým přítelem Karlem, který má narozeniny ve stejný den. A Karel je pro zbytek rodiny Petrovým dlouho skrývaným tajemstvím. Líba se však své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát. Rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu. Nečekaná návštěva donutí Petra k rychlé improvizaci. Udělat před svou rodinou z přítele Karla kolegu z práce a z jeho sestry Veroniky svou přítelkyni je v podstatě hračka. Jenže to ještě Petr netuší, že tohle je teprve začátek a dnešní den bude jedna velká jízda na horské dráze... (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Těžko je mi hodnotit, herecký ansámbl skvostný, tahle sestava je prostě výborná, ať už Jaroslav Dušek, Matěj Hádek, David Švehlík, Igor Orozovič, no a Jaroslav Plesl mi pravidelně způsoboval upřímný výtlem.. Tedy místy je to povedené, vtipné i zábavné, bohužel to i občas pokulhává a drhne, vtípky jsou na hraně trapnosti... Hodnotím shovívavě, ten závěr mě přece jen usmířil.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V případě paní Marty Ferencové se musí mít člověk neustále na pozoru. Umí totiž natočit vcelku sympatickou romantickou komedii, která je minimálně o třídu lepší než většina současných českých filmů podobného žánru. Hned na to je však schopná natočit vyložený odpad, který lze vnímat jako čistý hazard s divákovým zdravím. Přání k narozeninám se bohudík řadí do té první skupiny. Překvapivě vtipná a svěží komedie, jejíž největší předností je vynikající herecké obsazení. Sympaticky napsané a zahrané postavy film neskutečně pozvedávají, chválím i svižné tempo a minimum hluchých či trapných míst. Příběh je víceméně taková sázka na jistotu, je snadno předvídatelný, žádné velké překvapení nebo zásadní zvrat nemá smysl očekávat. I když se jedná o vcelku jednoduchý, nenáročný snímek, tak nelze mu upřít fajn atmosféra, a vlastně je i vcelku dobře natočený. U mě dobrý, Přání k narozeninám mile překvapilo. 7/10. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. A to se povedlo. Tenhle film neměl ambice ucházet se na Oskarech o nejlepší cizojazyčný snímek, tenhle film měl pobavit diváka v české kotlině, a to se povedlo. Alespoň v mém případě. Zdejší komentáře jsou hodně přísné, ale ať si každý přizná jestli se u toho, třeba jen chvilkami, nepobavil. Zejména teď, když nás média masírují válkou, prezidentskými volbami, nárůstem covidu v Číně atd., je tohle příjemné odreagování. Trochu mě mrzí, že film postupně ztrácí na tempu i humoru a pokud by byl delší, asi by se ztratil úplně. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatel s přezdívkou PepaPopper to celkem slušně vystihl. Jen zmíním, že film obsahoval dvě scény(Plesl v běhu + Klus v Rybě na sedadle spolujezdce), kvůli kterým jsem zvažovala dát jednu hvězdičku, protože jsem se u nich upřímně zasmála, byly totiž správnou směsicí bizáru a situační komiky, ale když jsem to nechala přes noc uležet, musela jsem ponechat původní hodnocení. Klasický schematický podbízivý předvídatelný produkt. A to nemluvím o nelogičnostech; v komedii postavené na nadsázce sice své místo mít mohou, ale tady jich přece jen bylo až až, a to docela zásadních. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době rodinná komedie, která pobavila. Místy byl humor slabší, místy trapný, ale v lehce silnější polovině byl poměrně povedený. Těch umírněnějších slovíček je třeba, protože nějaká pecka to rozhodně není. -Byť přiznávám, že jsem se několikrát usmál téměř až slyšitelně. Nicméně na dnešní poměry se jedná o nadprůměrné dílo, které někdy dál v budoucno klidně zkouknu znovu. Ještě bych rád podotkl, že hodnotím výš zejména proto, že homosexualita je zde přirozeně podaná. Nic není na sílu. Je tu vhodně, vkusně a stravitelně podávaná. A to je něco, co je naprostým unikátem dnešní doby (kdy se to tlačí na sílu a člověka to jen znechutí). ()

Galerie (146)

Zajímavosti (4)

  • Televizní premiéru na stanici Nova sledovalo přes 807 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o nejsledovanější pořad večera po 20:00. (rublik05)
  • Známá brněnská lokace, ulice Joštova (křižovatka s ul. Českou, Ústavní soud, Červený kostel), je zde vydávána za součást Prahy. Děti se tak ztratí právě v Brně na Joštové a po krátkém putování tramvají pak pěšky dorazí až na pražské hlavní nádraží. (charles3)
  • Natáčení probíhalo nejenom v Praze a okolí, ale i v moravské metropoli v Brně. V natáčecím dní na Svoboďáku probíhal zároveň brazilský den s karnevalovým průvodem. Bylo to příjemné zpestření dne pro přítomné herce a celý štáb. (Regig)

Reklama

Reklama