Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tomto diely nastal rovnaký posun oproti prvým dielom ako napríklad u filmov Rocky 4 alebo Rambo 3. Zo serióznej revenge série sa stalo niečo totálne odtrhnuté od reality. Niečo ako Robocop, ale bez robota alebo Sudca Dredd, ale odohrávajúce sa v súčasnosti. Proste absurdná akčná fraška v ktorej postavy, vrátane Bronsona, hláškujú ostošesť. A mňa to bavilo. Na týchto osemdesiatkových výplachoch som vyrastal. Väčšina hlášok je fakt vydarených. Film sa už neobťažuje nejakou dramatickou líniou. Keď zase zomrie Bronsonova priateľka, tak to nie je žiadna depka, ale nevyhnutná zámienka na to, aby konečne zobral do ruky gulomet a všetkých tých parchantov vystrieľal. Na konci sa z toho stane regulérny vojnový film odohrávajúci sa náhodou v nejakom americkom gete. Akcia je prekvapivo veľkolepá, krvavá ale vyznením komická. Bola to fakt zábava. Ale na top akčné kúsky to proste nemá. Zase až tak vymazlené to ie je. Aj Arnieho Konečná, kde je už v podobnom dôchodcovskom veku, má štýlovejšiu akciu.  Potešilo vidieť zase nejakú budúcu hviezdičku medzi záporákmi (o Goldblumovi a Fishburneovi je to tentoraz herec jednej úlohy Alex Winter). Hlavný zloduch je na podobnej úrovni ako Bennett z Komanda. Hrôzu ani na sekundu nenaháňa, ale divák sa baví na tom jeho bezzubom vyhrážaní sa a teší sa ako s ním Brosnon vytrie podlahu. A treba povedať, že ultimatívne. Neostal po ňom ani mastný fľak. Malým bonusom pre mňa je krátky výstup budúcej psychologičky zo Star Treku, behom ktorého sa ukáže aj hore bez. Takže celkovo zábavný diel. Vidieť ho v detstve, tak minimálne z nostalgie dám aj štvrtú hviezdu, ale silné 3* budú tak akurát. 7/10. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bronson zasahuje! Tak konečně jsem měl možnost zkouknout i trojku. S kamarády, po pár pivech. Film nedává smysl, absurdita některých scén a dialogů je naprosto geniální, ale málo u čeho se budete takhle bavit. Lepší než kde jaká komedie první třídy. Místy mě bolelo břicho tak, že jsem nemohl dýchat. - "Hey, what's the problem?" -"What?" -"With the car... what's the problem?" -"Just get outta my fuckin face. Who are you?" -"We're stealing a fuckin car. What's it to you?" -"It's my car." ()

woody 

všechny recenze uživatele

Možná nad mím hodnocením tohoto BLIVAJZU nevěřícně kroutíte hlavou.Tak já vám to tedy vysvětlím.Michael Winner se po natočení jedničky(kulťák) a dvojky(odvárek s více mrtvolama a více znásilněníma) rozhodl, že si svou trilogii o architektovi-mstitelovi zakončí něčím velkým.Na co potupně vraždit nějaké grázlíky a devianty v jakémsi L.A. a v N.Y. někde v metru.Vždyť za těch 10 let se toho trochu změnilo, je víc peněz JDE SE NA TO! Skóre Paula Kerseyho činilo do tohoto dílu jen něco přes 12.Uděláme si to větší.Jenže jedním magnumem toho moc nezvládne.Je tu ale KULOMET a PROTI PANECÉŘOVKA.Ale rodinu už má přece povražděnou.Byl však v Koreji někoho ještě mít.A toho zavraždí.A kam to umístíme?Samozřejmě že na předměstí Nového Yorku, kde vládne asi padesáti člený gang feťáků v čele s hnusným gaunerem!Tak a je to! A finále?Je tu přece kulomet z koreje a vylepšená magnumka a utlačovaní obyvatelé a ten hnusnej gauner si povolá motorkáře a začne povstání.To bude MASO!!Celkové skóre pana architekta je za tento díl 45 hajzlů. Ale jde se dál! Je přece ještě 4. a 5. Tak chápete to hodnocení? Ne! Chápete ten film? Ne! Tak to jste na tom stejně jak já. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey končí hned na začátku omylem ve vězení. Policajti se chovají jako gangsteři, ale s pouličními bandami si poradit neumí. Po domluvě se Kersey vrací do domu svého zabitého přítele, aby chránil staré obyvatele domu a postupně likviduje členy pouliční bandy. Vše vrcholí válečným stavem, kdy Kersey vlastně sám zlikviduje těžkými zbraněmi desítky pouličních násilníků a dodá tak odvahu k boji/pomstě i ostatním obyvatelům. Celá čtvrt´ je pak v jednom ohni...Černá akční komedie. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie pouličného boja gangov prebiehalo v londýnskej štvrti Brixton, ktorá bola v tom čase známa výskytom ozajstných pouličných gangov. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) obdrží poštou pistoli Wildey Magnum ráže .475 a později protitankový raketomet M72 LAW. To dost dobře nelze, protože americký federální zákon o kontrole zbraní z roku 1968, známý jako GCA68, zásilkový prodej střelných zbraní zakazuje. (ČSFD)
  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama