Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tomto diely nastal rovnaký posun oproti prvým dielom ako napríklad u filmov Rocky 4 alebo Rambo 3. Zo serióznej revenge série sa stalo niečo totálne odtrhnuté od reality. Niečo ako Robocop, ale bez robota alebo Sudca Dredd, ale odohrávajúce sa v súčasnosti. Proste absurdná akčná fraška v ktorej postavy, vrátane Bronsona, hláškujú ostošesť. A mňa to bavilo. Na týchto osemdesiatkových výplachoch som vyrastal. Väčšina hlášok je fakt vydarených. Film sa už neobťažuje nejakou dramatickou líniou. Keď zase zomrie Bronsonova priateľka, tak to nie je žiadna depka, ale nevyhnutná zámienka na to, aby konečne zobral do ruky gulomet a všetkých tých parchantov vystrieľal. Na konci sa z toho stane regulérny vojnový film odohrávajúci sa náhodou v nejakom americkom gete. Akcia je prekvapivo veľkolepá, krvavá ale vyznením komická. Bola to fakt zábava. Ale na top akčné kúsky to proste nemá. Zase až tak vymazlené to ie je. Aj Arnieho Konečná, kde je už v podobnom dôchodcovskom veku, má štýlovejšiu akciu.  Potešilo vidieť zase nejakú budúcu hviezdičku medzi záporákmi (o Goldblumovi a Fishburneovi je to tentoraz herec jednej úlohy Alex Winter). Hlavný zloduch je na podobnej úrovni ako Bennett z Komanda. Hrôzu ani na sekundu nenaháňa, ale divák sa baví na tom jeho bezzubom vyhrážaní sa a teší sa ako s ním Brosnon vytrie podlahu. A treba povedať, že ultimatívne. Neostal po ňom ani mastný fľak. Malým bonusom pre mňa je krátky výstup budúcej psychologičky zo Star Treku, behom ktorého sa ukáže aj hore bez. Takže celkovo zábavný diel. Vidieť ho v detstve, tak minimálne z nostalgie dám aj štvrtú hviezdu, ale silné 3* budú tak akurát. 7/10. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Když Charlie Bronson přišel o celou rodinu v předešlých dílech, tak začali umírat i jeho kamarádi a všichni umírají jako oběti násilnických chuligánů, sexuálních deviantů a v tomto případě ještě punkáčů. Nevyplatí se bejt v jakýkoliv přízni s postavou Bronsna že? Tenhle třetí díl už je čistokrevný akční béčko. Vybíjení šmejdů začíná po chvilce a pokračuje až do konce. Scénář je hloupej a něco hlubšího tu nenajdete. A tentokrát se střílí i s kulometu a bazuky. A i když to celý vypadá a zní blbě, mě to bavilo, jde o akční nenáročnej výplach s drsným Bronsonem, kterej už nejde po několika vybranejch cílů, ale vybíjí to po desítkách :-D ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - lepší než první díl, horší než druhý díl. Charles Bronson moc nenamluví, to je fakt, protože v Death Wish 3 za něj mluví spíše jeho pistole či později kulomet. Celkem fajn akce, která má téměř nulové poselství a nemá už tu atmosféru totální beznaděje, jako předchozí díl. 55 %. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Sakra, jak tohle celé popsat aby to nevyznělo moc negativně? Přesto to zkusím, protože špatný film to rozhodně nebyl. Po x dlouhých letech jsem se pustil do téhle známé série se skvělým Charlesem Bronsonem. První dva filmy byly totálně skvělé, dvojka paradoxně v mých očích ještě lepší. Oba ty filmy byly tak nějak se vším všudy podobné, zde už jsem ale zaznamenal velký rozdíl. Jednak téma bylo už slabší, včetně příběhu a nějakého scénáře, ale čert to vem. Hlavně mi to přišlo celé takové nadlehčené, nic se zde nemohlo brát vážně, což nebyly ani vyloženě předchozí díly nijak extra seriozní (první teda měl i vážnější chvíle). Nemohl jsem se zde o hlavního hrdinu ani jeho kladné postavy bát. Hlavní záporák byl ale dobrý, to se musí nechat. A ta závěrečná akce byla opravdu mimořádná. Dokonce i technická stránka filmu byla o něco slabší. Přeci jen, vidět přestřelky, kdy hlavní hrdina zaměřuje cíl, ten se divně zahýbe a spadne bez nějaké krve či nějakého lepšího efektu či vyhýbání kulek kladných postav atd – ale to vše dokážu odpustit. Přeci jen to mělo vysoké tempo, i když se první cca hodina v podstatě rozjížděla a akce byla sem tam. Nicméně, i tak jsem si Bronsona užil. Zde už z jeho postavy sálala jistota chlapa, co si jde bez nějakých ostychů za svým. Role zabijáka už zde nebyla tak výrazná, ale co. Hudba zde snad ani nebyla, nevím. Nooo, není to na x shlédnutí, ale neurazilo to. . Původně jsem dal nejslabší 4*, ale po zvážení musím srazit na 3*, což ale neznamená, že je to tak strašné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přece jen malinko vyčpělé, protože se vlastně jen opakuje to stejné téma s tím, že tady se Paul Kersey na chvíli i dostane do vězení, ale vlastně za něco, co nespáchal, což je pěkná ironie. Herecky je to opět takové suché, což udává sám Charles Bronson, a dějově to asi nepřekvapí, jen je to takové větší, více to tu bouchá, více se střílí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) obdrží poštou pistoli Wildey Magnum ráže .475 a později protitankový raketomet M72 LAW. To dost dobře nelze, protože americký federální zákon o kontrole zbraní z roku 1968, známý jako GCA68, zásilkový prodej střelných zbraní zakazuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama