Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (113)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepochybně pro spousta lidí je náhrada právního systému za samozvané mstitelsví s bouchačkou v rukách zřejmě poutavou myšlenkou a někdy se jí člověk, sledující např. demolování francouzských ulic muslimskými výrostky, neubrání. Jenže tahle cesta nikam nevede a ruku v ruce s Bronsonem, jenž se ve svých 64 letech se marně snaží předstírat, že na to má (a je to smutný pohled) jde ve výsledku o dost tupou filmovou záležitost. Ani raketomet v pazourech to nezachrání. Poetika "surrealistických filmových masakrů 80.let" mi sice není cizí, ale že rukou pana architekta zde zkápne přibližně padesátka hajzlů, mi žíly rozhodně netrhá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $16,116,878Tržby Celosvetovo $16,945,171║ Tak tretia likvidačná seanca už bola troška nad normu prestrelená, hlavne záverečná pouličná vojna proti všetkým hnilým típkom z ulice. Už len také akčné bezhlavé béčko. /40%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Možná nad mím hodnocením tohoto BLIVAJZU nevěřícně kroutíte hlavou.Tak já vám to tedy vysvětlím.Michael Winner se po natočení jedničky(kulťák) a dvojky(odvárek s více mrtvolama a více znásilněníma) rozhodl, že si svou trilogii o architektovi-mstitelovi zakončí něčím velkým.Na co potupně vraždit nějaké grázlíky a devianty v jakémsi L.A. a v N.Y. někde v metru.Vždyť za těch 10 let se toho trochu změnilo, je víc peněz JDE SE NA TO! Skóre Paula Kerseyho činilo do tohoto dílu jen něco přes 12.Uděláme si to větší.Jenže jedním magnumem toho moc nezvládne.Je tu ale KULOMET a PROTI PANECÉŘOVKA.Ale rodinu už má přece povražděnou.Byl však v Koreji někoho ještě mít.A toho zavraždí.A kam to umístíme?Samozřejmě že na předměstí Nového Yorku, kde vládne asi padesáti člený gang feťáků v čele s hnusným gaunerem!Tak a je to! A finále?Je tu přece kulomet z koreje a vylepšená magnumka a utlačovaní obyvatelé a ten hnusnej gauner si povolá motorkáře a začne povstání.To bude MASO!!Celkové skóre pana architekta je za tento díl 45 hajzlů. Ale jde se dál! Je přece ještě 4. a 5. Tak chápete to hodnocení? Ne! Chápete ten film? Ne! Tak to jste na tom stejně jak já. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Možná to už vypadá poněkud neoriginálně, ale dokud budou po stěnách lézt hnusní švábi, budou se muset nemilosrdně zamačkávat. A to samé platí i o tom lidském ksindlu. Tentokrát se přidal i "oscarista" Martin Balsam a zbrojní arsenál, který si každý správný veterán schovává po skříních. Protože, co uděláte, když vám někdo hází kameny do oken? Ovšemže na něj vezmete kulomet. Scénáristicky i režijně příšerné, ale miminálně u té závěrečné čtvrthodinové bitvy se člověk musí náramně bavit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tak celkem nic moc a hlavně to bylo strašně urychlený, hned jak skončily úvodní titulky, byl Bronson v base. Pak se dlouho nic nedělo, ale finále mi vzalo dech. Takhle jsem se totiž už dlouho nezasmál (v tom dobrém smyslu). Kde jinde vidíte hořící důchodce co to právě koupily molotáčem, ženský se zástěrou a brokovnicí, do toho Charles Bronson zabil tak 50 lidí kulometem z Vietnamu a jako bonus přepychová smrt hlavního záporáka. Ano, na protitankové zbraně vám neprůstřelná vesta není moc platná. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Do Afghánistánu neměli posílat Johna Ramba, ale Paula Kerseyho. Jako komedie to funguje slušně, ale to nic nemění na tom, že Michael Winner zešílel. Bronson chuligány kropí magnumkou, kulometem i raketometem. A to vše v ulicích New Yorku!!! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, coby štít konzervativních amerických hodnot na domácí půdě, se vrací do New Yorku a tentokrát se zcela otevřenou podporou policie rozpoutává válku proti chuligánům. Třetí eskapáda mstitele Paula Kerseyho přichází s castingovým konceptem, který posléze převzal Tomáš Magnusek, kdy proti mlaďochům a nehercům v rolích grázlů staví coby personifikace tradičních hodnot vrásčité tváře oceňovaných hereckých veteránů. "Přání smrti 3" podobně jako další dobový hit Cannon Films, "Delta Force", zaujme coby film vytěžující reálné události hýbající společností s tím, že ale realitu ideologicky přepisuje a vyhrocuje. Nezmiňovanou inspirací snímku byla událost z 22. prosince 1984, kdy Bernhard Goetz v newyorském metru postřelil čtyři mladíky, kteří se ho pokusili okrást. Incident se stal zosobněním nálad obyvatel New Yorku, který začátkem osmdesátých let platil za jedno z nejnebezpečnějších měst na světě, a rozpoutal debaty stran práva nosit zbraň a sebeobrany. Braková fantazie s Bronsonem v hlavní roli pak představuje zcela otevřenou oslavu práva nosit zbraně a přímo jednotlivými scénami zdůrazňuje, jak blahodárné může pro městské komunity být, když její členové budou ozbrojení. Bronsonova adorace velkorážních zbraní pak už hraniční jednak s otevřenou reklamou, ale i zvrhlým fetišem a jasnou freudovskou kompenzací v jiných oblastech. Právě díky opulentní nesoudnosti a otevřené radikálnosti, ale i pompézně heroickému scénáři představuje trojka nejpřímočařejší, nejzábavnější i nejabsurdnější díl série "Přání smrti". ()

movie 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bronson vs. zástup krvelačných punk's! Ty Charles likviduje bez servítek, to však ale nezachraňuje fakt, že to má celé tak tragický scénář, až je to k smíchu. Třetím dílem z nekonečné série udělal Bronson tečku za svojí kvalitní částí filmografie (háro ani knír už není co bejvalo!) a to mj. tak, že hlavního grázla odpálil bazukou. Parádní, ale smutné! 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rok 1985 byl rokem reaganovského akčního filmu - premiéru měly KOMANDO, RAMBO 2, ROCKY IV, AMERICKÝ NINJA a INVASION U.S.A. A nezadržitelně stárnoucí Bronson s PŘÁNÍM SMRTI 3 si v téhle společnosti rozhodně neutrhl ostudu, protože se v ní přizpůsobil osmdesátkám lépe než konkurenční DRSNÝ HARRY. Paul Kersey se tu vrací do New Yorku a potřetí se pouští do čištění špinavých ulic, které ale - jak diktuje doba - tentokrát nabývá rozměrů války, ať už použitými zbraněmi (těžký kulomet, bazuka), mnoha oběťmi na obou stranách, nebo prostředím upadající čtvrti, která už před příchodem Kerseyho vypadá jako po bombardování. Nejjednodušší možné řešení - že Kersey hned zkraje odkrouhne pomstychtivého šéfa gangu a bude klid (tak na pět vteřin, než ho nahradí někdo jiný) - se scenáristovi nehodilo do krámu a tak Kersey střílí jednoho pěšáka za druhým a za každého padlého gang zavraždí jednu ženu z obležené komunity. To celé za tiché podpory policejního kapitána z prvního dílu přeobsazeného Ed Lauterem, který Bronsona suverénně přehrává, jako ostatně snad kdokoli (a pochvalu zaslouží i správně hnusný záporák). Bronson vypadá v třiašedesáti zachovale a párkrát si tu i opatrně zaběhá. Jednoduchý děj svižně odsýpá a násilí vyeskaluje do pro dobové akčňáky opět příznačného, v téhle sérii ale nečekaně masivního akčního finále, které podle mě sérii krásně béčkově uzavírá, bohužel tvůrci museli přitočit ještě dvě již vysloveně mizerná pokračování. Jinak třetí PŘÁNÍ je poslední (sedmou) spoluprácí Bronsona a Winnera, kterého už mezitím začal nahrazovat na místě Bronsonova dvorního režiséra Jake Lee Thompson (natočili spolu osm filmů, mj. i čtvrté PŘÁNÍ SMRTI). Všem odpůrcům i fanouškům reaganovského akčního filmu vřele doporučuji navštívit - http://www.ruthlessreviews.com/the-ruthless-guide-to-80s-action/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho vydarenej série. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý prichádza navštíviť svojho priateľa z vojny, ale nájde ho zavraždeného. A ked´ zistí, že celej oblasti vládnu gangy, polícia je bezradná a slušní ľudia, ktorí nemajú kde ísť majú strach, ochotne prijme tajnú ponuku policajného šéfa preriediť oblasť od gangsterov. Spracovanie je ale také rozporuplné, na jednej strane je to oproti predchádzajúcim dielom už jasný prechod do čistého akčného žánru, čo mi plne vyhovuje, ale zároveň mi film príde taký nevyrovnaný, príliš často sa tu striedajú lepšie scény s horšími, gradácia mi neprišla dostatočná, schéma filmu sa mala rozhodne upraviť. Aj takto sa na film dobre pozerá, je to dobrá zábava, ale má až moc priemerných scén na to, aby bol skutočne dobrý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Väčšina filmu používa rovnaký typ akcie ako predchádzajúce diely, teda postrieľanie menšej skupiny protivníkov, len s tým rozdielom, že tu sa hlavný hrdina už nepotrebuje ukrývať pred zákonom a tak nemá problém zastreliť neozbrojeného zločinca pred množstvom svedkov uprostred dňa. A v záverečnej fázi sa už celá oblasť zmení na vojnovú zónu, gangsteri umierajú po desiatkach pod paľbou guľometu, pištole a dokonca nechýba ani protitanková päsť a je to príjemná zábava, ale chýbajú nápady, takto pôsobí akcia pomerne stereotypne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Charles Bronson, Ed Lauter ako policajný šéf, príjemné postavy slušných ľudí a solídni záporáci. Réžia a technická stránka sú čistou rutinou, takže nesklamú. Pre mňa je trojka lepšia ako predchádzajúce diely a je rozhodne najzábavnejšia, ale stále ešte scenár a akcia zaostávajú za tým, čo by som chcel. 67% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - lepší než první díl, horší než druhý díl. Charles Bronson moc nenamluví, to je fakt, protože v Death Wish 3 za něj mluví spíše jeho pistole či později kulomet. Celkem fajn akce, která má téměř nulové poselství a nemá už tu atmosféru totální beznaděje, jako předchozí díl. 55 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa v roku 1974 prvýkrát vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Po týchto udalostiach sa presťahoval do Los Angeles. Tam si viac menej spokojne nažíval pokiaľ jeho dcéru v roku 1982 znásilnila a zavraždila banda kriminálnikov. To v ňom opäť prebudilo zabijácky inštinkt. Chopil sa zbrane a znova sa vydal na cestu pomsty. Vrahov postupne vypátral a postrieľal ako besných psov. Ani to však nie je jeho posledné trápenie. Píše sa rok 1985 a po návrate do New Yorku sa dozvie, že jeho kamaráta zavraždili členovia pouličného gangu. Nedá sa nič robiť, Paul zasa bude musieť zjednať spravodlivosť a zlikvidovať vrahov svojho priateľa. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil mam nejradsi ze zacatku se sice az tak moc nedeje pribeh uz je tezce neoriginalni ale pak se to celkem rozjede no a ja musim vysvetlit svoje maximalni hodnoceni za ten ultimatni konec a asi tak 100 mrtvych za ctvrt hodiny proste musim dat 5* i dneska kdyz jsem to zkouknul mi to proste bralo dech... neuveritelna akce holt stara dobra nasilnicka 80 leta budiz pozehnana Bronson to pod taktovkou Cannonu a producenta Golana dopracoval od cistokrevny kriminalky k jednomu z nejvetsich akcnich masakru jakej sem kdy videl a jeste poznamka sakra to co tu napsal choze o pozehnanem roku 1985 tak na tom neco bude... kazdopadne podepisuji se pod to stoprocentne! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je skutečně hóóódně přemrštěná akce - Bronson se svým arzenálem vykosí uprostřed velkoměsta tolik zločinců, až divákovi tečou slzy od smíchu. Ale jako člověk, co žije ve městě a má příležitost denně sledovat bandy chuligánů, otravné opilce, nepředvídatelné narkomany a vůbec úchyly všeho druhu, tak nějak nemohu tenhle film úplně zatratit. Prostě to závěrečné krvavé běsnění utlačovaných obyvatel chápu. Kolikrát mi blesklo hlavou "Kerseyho na vás, hovada", kolikrát jsem ve svém bývalém zaměstnání u ostrahy měla chuť některé "takyobčany" odstřelit jako škodnou, protože policie s nimi zkrátka nic nedělá (to by byl rasismus, zavřít např. gang feťaček a jejich pasáků, kteří přepadají a okrádají hloupé, opilé dělníky z ubytoven). V reálném světě bohužel člověk nesmí vzít zákon do vlastních rukou, proč si tedy psychicky neulevit alespoň u téhle nechtěně parodicky natočené vraždírny. Vždyť je to jen zábava, nikdo to nebere vážně - proč se pohoršovat? 55% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Death Wish 3 je splneným snom - všetko je tu maximálne over-the-top, či už komické postavy, naivný pozliepaný dej, trashová synťáková hudba (Jimmy Page!!!) alebo efektné mordy, ktoré v závere dostávajú úplne epické rozmery, kedy sa v uliciach doslova rozmohne vojna pankáčov a miestnych dôchodcov. Je to hrozne zostrihané, ale i ten treťotriedny strih tomu dodáva sympaticky naivný dojem. Death Wish je moja nová obľúbená séria, úplná esencia béčkovosti. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Sakra, jak tohle celé popsat aby to nevyznělo moc negativně? Přesto to zkusím, protože špatný film to rozhodně nebyl. Po x dlouhých letech jsem se pustil do téhle známé série se skvělým Charlesem Bronsonem. První dva filmy byly totálně skvělé, dvojka paradoxně v mých očích ještě lepší. Oba ty filmy byly tak nějak se vším všudy podobné, zde už jsem ale zaznamenal velký rozdíl. Jednak téma bylo už slabší, včetně příběhu a nějakého scénáře, ale čert to vem. Hlavně mi to přišlo celé takové nadlehčené, nic se zde nemohlo brát vážně, což nebyly ani vyloženě předchozí díly nijak extra seriozní (první teda měl i vážnější chvíle). Nemohl jsem se zde o hlavního hrdinu ani jeho kladné postavy bát. Hlavní záporák byl ale dobrý, to se musí nechat. A ta závěrečná akce byla opravdu mimořádná. Dokonce i technická stránka filmu byla o něco slabší. Přeci jen, vidět přestřelky, kdy hlavní hrdina zaměřuje cíl, ten se divně zahýbe a spadne bez nějaké krve či nějakého lepšího efektu či vyhýbání kulek kladných postav atd – ale to vše dokážu odpustit. Přeci jen to mělo vysoké tempo, i když se první cca hodina v podstatě rozjížděla a akce byla sem tam. Nicméně, i tak jsem si Bronsona užil. Zde už z jeho postavy sálala jistota chlapa, co si jde bez nějakých ostychů za svým. Role zabijáka už zde nebyla tak výrazná, ale co. Hudba zde snad ani nebyla, nevím. Nooo, není to na x shlédnutí, ale neurazilo to. . Původně jsem dal nejslabší 4*, ale po zvážení musím srazit na 3*, což ale neznamená, že je to tak strašné. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro naštvané důchodce, kteří nesnášejí mladistvé chuligány. :) Total guilty pleasure! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Reklama

Reklama