Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (113)

hans500 

všechny recenze uživatele

Kvalita se ze série definitivně vytrácí. Oprotí předchozím dílům mnohem více akce, Bronson již není moc věrohodný, příběh zcela zbytečný a film postradá i dobré hlášky, za zmínku stojí akorát ona akční stránka, která není natočená nejhůře, byť již postrádá realističnost prvních dvou dílů. Velmi slabé 3*. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parodie, tak trochu postapokalyptická střílečka. Sedmdesátky jsou dávno pryč a s nimi zmizel i realismus prvního dílu. Trojka se nese v duchu osmdesátkové nadsázky a ploché akčnosti. Brooklyn už není tím obyčejným městem ve kterém se zločinci skrývají v temnotě. Víc než cokoliv připomíná Vězeňskou zónu Manhattan z Útěku z New Yorku, kde se beztrestně zabíjí pro zábavu. A Paul Kersey se zde cítí jako doma. Michael Winner běžně točil béčka, sem tam nějaké céčko, ale tímhle filmem opustil abecedu a stvořil trash. A nejspíš udělal dobře, protože koncept mstícího architekta už vyčpěl a potřetí vyprávěný ten samý příběh by působil zbytečně. Nové pojetí sérii prospělo a i když se Death Wish 3 se staršími díly nemůže měřit, tak jako jednoduchá zábava obstojí. ()

haj 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se aspoň blíží předchozím dílům, ale ke konci, když začal všechny ty darebáky střílet kulometem, už jsem ani nevěděl, jestli se dívám na Přání smrti, parodii nebo na postapokalyptický film. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

"Zabili Smíška". Co je to za trapnou přezdívku údajně tvrdého, zločince. Asi mě to nemělo překvapit, co čekat od filmu, který je celý trapný. Další ukázka toho jak hluboko může klesnout pokračování úspěsného filmu. Po třetí už to je prakticky nestravitelné. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Trojka je už fakt špatná. Když pominu tu debilitu, že Bronson zabíjí tak nějak pro policii, tak nepominu závěrečnou válku s gangem, která je fakt příšerná. A mezi tím, nic moc. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Je to sice už pitomý film ale pro mě představoval jednu z nejzajímavějších akčních podívaných...nemám rád zfetované hazlíky a držkaté cápky v kožených bundách co nevědí co roupama tak kdeco rozbíjej....a smyslem tohoto filmu je jich hodně zmasakrovat...takže mě potěšil.... ()

willis 

všechny recenze uživatele

Já jsem se slušně bavil, když se na to člověk dívá s nadhledem tak je to docela sranda a věřím, že pro některé lidi, třeba z Matiční ulice, to může být i kulťák. Vemte si například to, že si hlavní hrdina nechá balíkem poslat rpgčko i s nábojema. Jó, není nad americkou zásilkovou službu. Jeho kamarád si zase z války jako suvenýr přivezl dva 50 mm kulomety z helikoptery, které schovává doma ve skříni. Dále tu máme tradiční složení předměstského gangu který se skládá z punkáčů, černochů a metalistů. A těmhle týpkům pan Architekt vylepšuje fasádu, tak jak bylo možné snad jen v 80.tých letech. Můžu říct, že jsem se takhle dlouho nezasmál, naposled snad při Žhavých výstřelech. Tak přemýšlím jestli čtyři hvězdičky nejsou vlastně málo ;). (3.2.2006) PS: viděl jsem podruhé a opět skvělá zábava: ještě doporučuji český dabing, jsou tam vypečené vychytávky: policista nad jedním mrtvým lumpem, který byl zastřelen ranou někam doprostřed zad pronese s kamenou tváří: "S ksichtu mu toho moc nezbylo." ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Arnold s Komandem a Sly s Rambem jsou proti tomuto akcí nabitém béčku ze starých dobrých 80.let břídilové, kdybych ho neviděl ...neuvěřím. Bronson ruluje ...a s nikým se moc nesere. S trochou usměvné nadsázky zvyšuji hodnocení. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Jasně, scénář je pitomej, o tom žádná, ale když já to kdysi tak žral, a ten konec s bazukou... wow. Prostě musím dát aspoň tři hvězdy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Penzista Bronson opět kosí gaunery jako samozvaný soudce , přičemž gauner se pozná podle toho, že má barevný nestandardní účes, roztrhané hadry a vykulené oči. Oproti předchozím dílům ubylo syrové brutality - pouze jedno znásilnění a postižená ukáže jen prsa na tři sekundy. A Charles je starší a straší ... ()

KOZLIK 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey dělá reklamu pro nikon a hned po té pro magnum a hned po té udělá díru do člověka. Opravdu má smysl pro humor. A hlavně rohožka s hřebíky pod oknem je nezapomenutelný zážitek. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemůžete chápat, u tohohle filmu musíte vypnout a koukat na to jak nesmrtelný Charles Bronson vyvražďuje gang chuligánů :) ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey končí hned na začátku omylem ve vězení. Policajti se chovají jako gangsteři, ale s pouličními bandami si poradit neumí. Po domluvě se Kersey vrací do domu svého zabitého přítele, aby chránil staré obyvatele domu a postupně likviduje členy pouliční bandy. Vše vrcholí válečným stavem, kdy Kersey vlastně sám zlikviduje těžkými zbraněmi desítky pouličních násilníků a dodá tak odvahu k boji/pomstě i ostatním obyvatelům. Celá čtvrt´ je pak v jednom ohni...Černá akční komedie. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

becko: levny herci: spatne herectvi. levne herecky: musi ukazat kozy. levny scenar: hodne mrtvych. ale opet syrove a tvrde. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Polovina 80. let přinesla mnoho do dnes fanoušky vyhledávaných akčních snímků a tak není divu, že si tvůrci vzpomněli i na architekta Paula Kerseyho beroucího v zájmu spravedlnosti právo do svých rukou. Jako akční hrdina byl tématicky velice vhodný. A tak vzniklo třetí volné pokračování, které je od předchozích hodně odlišný. Pryč je psychologická stránka věci a citového porozumění. Tvůrci Paula poslali zpět do New Yorku navštívit svého přítele, který je mezitím, jak jinak, zavražděn. A tak se z tajnou podporou policie dostává do války gangů, kde nezůstane nit suchá. Nejakčnější díl série vezoucí se pouze na popularitě žánru své doby. Jako akční osmdesátce tomu není co vytknout. Patřičná dávka patosu, nemalého množství akce, sem tam nějaké té hlášky a hlavně hrdiny, který si s bandou grázlů umí poradit. Z nostalgického hlediska nestárnoucí akční béčkový film se svými klady i zápory, jak se na takový filmový počin sluší a patří. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím (čtyři hvězdičky jsou oceněním úrovně zábavy, nikoliv hodnocením kvality filmu). ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #80” - Death Wish s Bronsonem je jeden z nejznámějších vigilante thrillerů, v podstatě jde o syrové vyřizování účtů zoufalého muže s bandou zločinců. Ve dvojce Paul Kersey opět zažil tragédii a vše začalo nanovo, v podobném duchu, akorát přibylo víc akce. Režisér Michael Winner ještě s Bronsonem natočil i trojku. Ta se od začátku vyvíjí podobně jako předešlé díly. Bronson v roli Kerseyho přijede zpět do NY, jeho přítel umírá a starý známý architekt končí ve vězení jako podezřelý z vraždy. Tak polovina filmu je pozorování zločinců a pár poprav. Ke konci se film transformuje do malé občanské války, kde Kersey ty thugy likviduje magnumem, kulometem a dokonce bazukou. Killcount je tak přes 40 lidí. Zkátka Paul Kersey je magnet na problémy a na umírání nevinných lidí. Dost keců, zkrátka béčko z produkce Menahema Golama se vším, co k tomu patří. Film se zaplatil a o dva roky později se Kersey znovu vrátil. Shlédnuto na Amazon Prime. 3* ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Další pomsta Paula Kerseye tam, kde na to policie nestačí. Bronson střílí jako o závod, bídáci padají jako špejle na střelnici a lidé tleskají... Otřepané, prázdné,nudné a už to zřejmě nebaví ani Bronsona. ()

Reklama

Reklama