Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Recenze (141)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris viděl v TV nespravedlnost ohledně únosu izraleského letadla a tak odjel na výlet se svými kámoši z Delta force. Výsledek ---vyhlazenej Bejrut.Všimli jste si jak ty nejlepší filmy Chucka začinají nenápadně koukáním na TV!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,768,900Tržby Celosvetovo $21,600,000║ Prvá polovica filmu sa dal pekne zniesť, nieslo sa to v takej pohodičke na palube uneseného lietadla teroristami aj keď samozrejme béčkovitosť z toho sršala na každom metri ale dalo sa to v pohode absorbovať. Nuž v tej druhej naskočil na pľac bijec Chuck Norris a s ním aj strelecký masaker teroristov podajúcich k zemi takmer po desiatkach, popri tom si stihol zajazdiť na špeciálnej motorke ozbrojenej s raketami a guľometmi, občas aj niekoho pekne skopal ako sa patrí, nuž Chuck sa nezaprel a ukázal nám ako ma vypadať poriadny národný hrdina, bez ktorého by sa moc do akcie nikomu nechcelo. /35%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na mé tolik milované 80. léta.Střílačka,honička,únosci lezadel,výbuchy,boje,nože,krev.Chuck Norris tu naštěstí i normálně bojuje.ÁÁÁch jaká lahoda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivě se jedná o dost dobrý film. Na cannonovskou produkci je to přímo veledílo. Film se i dost mírní v různých přestřelkách, a až teda ke konci tam má Chuck Norris motorku s kulometem a raketometem. Kratší stopáž by určitě neuškodila, ale jinak fakt příjemné PŘEKVAPENÍ. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

14. června 1985 došlo k únosu letu TWA 847 členy hnutí Hizbaláh a Islámský džihád. Šéf Cannon Films Menahem Golan tváří v tvář aktuálním zprávám okamžitě inicioval projekt, který bude o probíhající události pojednávat. Přípravy na natáčení v Izraeli započaly ještě před navrácením posledních rukojmích domů, k němuž došlo 30. června. Výsledný film na jednu stranu zohledňuje jednotlivé peripetie únosu jako segregaci pasažérů s židovsky znějícími jmény, hrdinství německé letušky, propuštění žen a dětí, rozmístění části rukojmích po Bejrútu i ikonické momenty, jež obletěly světová média jako zastřelení jednoho z pasažérů a rozhovor pilota z kokpitu s novináři, během něhož mu terorista drží pistoli u hlavy. V polovině se ale vyprávění zlomí do žánrové fantazie, která namísto vyjednávání, jež ve skutečnosti vedla k úspěšnému osvobození rukojmích, situaci řeší bombastickým zásahem speciálních jednotek v souladu s tím, jak část veřejnosti tehdy čekala, že bude situace eskalovat. Výsledek tak představuje blouznivý mix křiklavě apelativního dramatu a nabubřelého akčňáku, který sálá nesmlouvavostí, patriotismem a sionismem. Vyprávění nejprve v divácích, prostřednictvím aluzí na holocaust či prvoplánového vyobrazení teroristů jako hysterických bestií, vypěstuje hněv, který následně nechá vyventilovat ve finále, které oplývá až zvrhle požitkářskými záběry likvidace několika teroristických buněk v Bejrútu. Roli bílého rytíře na kulomety a raketami osazeném mechanickém oři přijal nikdo menší než Chuck Norris, který svého času představoval jednu z nejvýdělečnějších hvězd Cannon Films. Právě snímky z produkce Menahema Golana jako Invaze do U. S. A. (Invaze U. S. A., 1985) či série Nezvěstní v boji (Missing in Action, 1984 - 1988) jej z původně řadového představitele bojových filmů pasovaly na vousaté beranidlo konzervativních hodnot Ameriky. [psáno pro LFŠ 2015] ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Podle mne jeden z nejlepších Norrisových filmů. Na filmu je znát docela velký rozpočet a to je fajn. První polovina je spíš drama a teror v uneseném letadle, druhá polovina je klasická akce, kde už se jen střílí a vybuchuje ostošest. Norris díky svému "neherectví" zde vystupuje spíše jako sympatická "ničivá síla", proti které nemá nikdo žádnou šanci. První polovina má pomalé temto, než se film dopracuje k akci, uběhne spousta minut, jakmile to ale začně, akční peklo odsýpá svižně a sympaticky až do konce. Nejvíc se mi líbilo, jak Norris dost drsně namlátil hlavnímu záporákovi a pak ho odstřelil raketou z motorky. Samozřejmě, že pro mnoho lidí je tento a další podobné filmy již směšným akčním smetím, ale já na nich vyrůstal a mám je prostě rád. A tento je hodně v pohodě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice hned v prvním záběru exploduje vrtulník, ale pak se celou první polovinu jede thriller z uneseného letadla a titulní jednotka se jen přesouvá na místo. V druhé polovině jako by se to film snažil dohnat a rozjedou se nekončící akční orgie, ve kterých hraje prim Chuck na motorce vyzbrojené samopaly a raketami. Scénář je plochý i na akční béčko - o hlavních postavách se prakticky nic nedozvíme a neproběhne tu snad jediný trochu zajímavý dialog. Jestliže první polovina je aspoň relativně věrným a nepříjemným zachycením skutečného únosu letadla z roku 1985, druhá nabízí jen ohňostroj, při kterém se sice hodně střílí a hodně to bouchá, ale nic víc než toho Chucka na bondovské motorce, který vesele shazuje jakoukoli dosavadní realističnost filmu, si pamatovat nebudete. Chuck tu má jen jednu zapomenutelnou bitku a to na konci s hlavním záporákem. Steve "Rambro" James tu jen statuje a i filmoví matadoři Marvin, Vaughn a Kennedy se tu spíš jen ukážou, než že by měli co hrát. Do toho pořád hraje hudební téma, které by se hodilo spíš do televizního seriálu a la A-team, plus je to o půlhodiny delší, než by mělo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco politická nekorektnost měla před sebou ještě pár desítek let života, arabským teroristům vzhledem k přítomnosti Chucka zbývalo jen pár hodin.. Dvě rozdílné tóniny. Nejdřív vcelku autentická pasáž únosu odkazující na události letu TWA číslo 847 (selekce pasažérů podle židovsky znějících jmen, smrt potápěče US Navy) a poté aktivity neohroženého majora McCoye, který o půl třetí ráno čeká u televize na podnět. Zrzavý Charón při nich převeze půl Libanonu a ve své neúplatnosti ani za to nechce mince, výfuk jeho motorky prdí smrtonosné rakety a do toho podivně hraje Silvestriho synťákové disco. Zatímco Lee Marvin pochopil, jak byla jeho akční kariéra ve srovnání s tímhle zoufalá a raději ukončil kariéru, komparzista Neeson se mohl šetřit na budoucí akce a učit se. Třeba jak zvládat mise rychlejc než za předlouhých 96 hodin.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o vojenskej jednotke Delta Force snažiacej sa vyriešiť ťažkú situáciu, únos dopravného lietadla s množstvom cestujúcich arabskými teroristami a aj keď ho dostanú až do Bejrútu, kde už majú teroristi mnohonásobnú presilu, členovia Delta Force neváhajú s touto nebezpečnou misiou na nepriateľské územie. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný. FIlm je zbytočne moc dlhý, čo sa prejaví hlavne v úvodnej trištvrtehodine venujúcej sa situácii na palube, ktorá nie je moc dobre podaná, obsahuje viacero nudných scén, hlavne tie srdcervúce lúčenia, ktoré po chvíli začnú dosť vadiť a navyše v celej tejto časti filmu sa Chuck Norris ukáže iba málokedy, ale potom už začne byť dej zaujímavejší, viac sa začne venovať členom vojenskej jednotky a keď sa už dej prenesie do Bejrútu, tak sa je stále na čo pozerať, obzvlášť posledná tretina filmu je už nestála akcia. Akcie tu nie je až tak moc, ale je celkom vydarená. Treba si na ňu počkať, prvá väčšia akčná scéna sa objaví až po viac, než hodine filmu, ale akčnosť filmu zachraňuje spomínaná záverečná tretina. Súbojov je tu minimum, Norris tu má len jeden kratší a jeden trochu dlhší súboj a aj to vždy len proti jednému protivníkovi, ale nie sú zlé, skôr sa strieľa vo výborne natočených veľkolepých prestrelkách, v ktorých protivníci umierajú prakticky po desiatkach, nechýba ani množstvo výbuchov a plno scén s dopravnými prostriedkami. Najviac sa mi páči nočná akcia pre oslobodenie rukojemníkov v škole, celá záverečná zábavná časť s Norrisom a jeho ozbrojenou motorkou, ale všetka akcia je celkom slušná a správne béčková. Herecké obsadenie je veľmi dobré, okrem Chucka Norrisa v hlavnej úlohe poteší hlavne Lee Marvin, Steve James, Robert Forster ako hlavný záporák a slušné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie veľmi dobré, film pôsobí skvelo béčkovým dojmom v každom zábere a žiadny problém viditeľne nebol ani s rozpočtom. A veľkú pochvalu si zaslúži aj výborná hudobná stránka filmu. Škoda tej horšie zvládnutej prvej fázy filmu a málo priestoru pre Norrisovu ručnú akciu, ale inak je to dobre zvládnutý akčný film presne v štýle osemdesiatych rokov, ktorý pobaví aj viackrát. 76% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Krutohustej film!! Chuck Norris ve své možná nejlepší formě:) Příběh je tak neuvěřitelně pitomej, až tomu místo odpadu chci dát 5*****, ale rozum mi velí přiklonit se ke kompromisu - 35% zábavné béčko a taky jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Skutečně blbé herecké výkony, blbá hudbička, dementní scénář a blbé dialogy, příšerný televizní dabing, fakt jsem se bavil:) Škoda jen, že je to tak dlouhé, dvě hodiny je vážně moc, i na Chucka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdu nakonec zachránilo akční finále, na které jsme celou dobu čekali a místo toho se film 2h táhne v letadle a přípravou na závěrečnou akci. Pak už si to Chuck pohlídá. Hledal jsem největší a nejzásadnější film Chucka Norrise, což bude nejspíš Delta Force. PS : má to fakt hroznou a nehodící se hudbu jak z Návratu do budoucnosti. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film s Chuckem Norrisem v hlavní roli, ale není to nic světoborného. Děj to má, akci taky, neurazí to. Průměr. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Mahmúd Ahmadínežád Delta Force nikdy neviděl. Protože kdyby ano, nevyhlašoval by žádné soutěže o nejlepší karikaturu holokaustu, neb by mu bylo jasné, že nic nemůže překonat první půli tohoto filmu. Významný a ve své domovině populární izraelský režisér a producent Menahem Golan (ani se nechce věřit, že jeho dřívější film Mivtsa Yonatan byl dokonce nominovaný na Oscara, že?) natočil extrémně blbou americko-sionistickou agitku, ve které je sice úsměvně tupých propagandistických momentů přehršel, ale žádný z nich není tak idiotský a nevkusný, jako právě začátek, v němž dva zlí a oškliví Arabové (s "originálními" jmény Mustafa a Abdul) unesou americké letadlo, přičemž z pasažérů speciálně odfiltrují všechny Židy. A hle - Ti začnou naříkat, že přichází další holokaust (jeden z nich je přitom přeživší zajatec z koncentračního tábora a ještě k tomu vypadá jak Bernard Lewis), zatímco jedna žena dokonce začne svým spolupasažérům nadávat, že už se zase nesnaží nebohé Židy před útlakem a nespravedlností bránit. A do toho začne trojčit i letuška, která je Němka a vzpomínka na nacisty jí nedovoluje se na něčem takovém podílet.... Nu ale naštěstí se v druhé půli objeví kucí z Ameriky na buginách a motorkách střílejících rakety, všechny zajatce (Židy i Góje) spasí a všechny zlé Araby (jsme v 80. letech, takže to ještě nejsou zavilí islamisté, nýbrž zavilí socialisté) za doprovodu chlapáckých hlášek postřílí. Je vám asi jasné, jaký film si po večerech pouštěli Raegan se Šaronem na společných setkáních, že? ;) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

To boli ešte časy, keď sa o Čakovi rozprávalo s rešpektom. No neprešlo ani pár rokov a rešpekt bol vystriedaný dlhodobým dešpektom. Ide o klasiku 80-tych rokov, ktorá tajne kolovala v pirátskych kópiách na VHS s jednohlasým dubbingom. To boli časy, keď videorekordér mal len krajský tajomník ÚV KSS a vážil asi 15 kíl .....Ufff ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mne tu vy nekteri intelektualove a antinorrisovci pekne serete jenom slepej nepozna jednu z nejvetsich akcnich klasik 80 let a zanru vubec jasne ze je to nejvic proamerickej a propagandistickej film ja to nepopiram ale Golan pro mne proste zustane jednim z nejlepsich akcnich reziseru vsech dob a Norris se svym pekelnym nadhledem prevalcuje vsechny arabsky teroristy jeho a Marvina meli poslat do Afghanistanu a Usama by nemel narok tak jako tak tezko v tom hledat chyby pokud nejsem pakos jako nekteri tady a nevadi mi ani ta dvouhodinova delka prvni pulka je ten nejnapinavejsi unos letadla co jsem kdy videl naprosto strhujici no a ta druha? poctiva akce 80 let nema smysl resit jak je to realisticky hlavne je to skvele natoceny a i po 25 letech si to vytira prdel z temi dnesnimy radoby akcnimy filmy a ta hudbicka... ta je naprosto bozi odjakziva ji miluju tohle je proste jedna z mych srdecnich zalezitosti a pro ty nektery chytry kritiky z iq tykve mam jediny vzkaz nekoukejte se na poctivy akcni filmy zlatych 80 let neni to pro vas nepochopite to a zmuzete se jenom na to aby jste to tu zesmesnovali DO HAJZLU S VAMA! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu neobjektivní ale musím jít nahoru. Oproti většině Norrisovek je tahle vskutku Áčková. Konečně si zahrál Chuck ve velké produkci a ještě navrch vyfasoval parádní motorku, která umí střílet rakety. Arabský Robert Foster na konci dostane solidně na kasu. No co více si přát. Dabing, nostalgie, jednoduché, jasné. 70% ()

Reklama

Reklama