Reklama

Reklama

Na konci zimy

Trailer

Obsahy(1)

Pět přátel z dětství se z malého černohorského městečka postupně přesunulo do různých koutů bývalé Jugoslávie, zůstávají však ve spojení a dávné přátelství hraje v jejich životech stále zásadní roli. Epizodicky strukturovaný, civilně natočený snímek dává divákům nahlédnout do jednoho roku v jejich životě, přibližuje jejich tápání, hledání místa ve světě i zásadní momenty, kdy si budou muset uvědomit, že dospělosti už se déle vyhýbat nemohou. Režisér Ivan Bakrač přináší ve svém neotřelém debutu energickou výpověď o mladé poválečné generaci, nad kterou stále visí stín minulosti. Autenticitu vyznění jednotlivých epizod podtrhuje svým sympaticky trefným výkonem pětice talentovaných mladých herců. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] Já si kdysi udělal dojem, že chorvatské nebo post-jugoslávské filmy nejsou špatné, tak jsem to sázel jak vejce. Letošek je ale jeden velký průser a příště si to teda kurva rozmyslím na co půjdu. Začátek opět oukej, dvě ženy mají své problémy. Čekám, co se stane dál. Pak skok někam jinak do Jugošky a máme jiné hrdiny. Oukej. Ti se chovají naprosto nelogicky a tvůrci nám moc nedávají možnost zjistit, co je jejich motivace nebo o co jim vlastně jde. Táhne se to dlouho a příběh o jejich dospívání je skokový jak lidé na Nuseláku. Trápí to a bolí to. Na konci zimy vlastně o ničem. Jednoduše mimo mísu. Cením cameo Bjelace. To je asi vše. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka poprvé, co po uvedení na MFF Karlovy Vary získá vynikající film na csfd nepříliš dobré průměrné hodnocení. Pokud tedy vidím u filmu, který byl ve Varech čísla okolo 40 až 55 % a v hodnoceních převažují odpady, jedna či dvě hvězdy, které vyvažují občasné 4 či pět hvězdiček, je to pro mne signál, že máme co do činění s výjimečným filmem. A to je přesně případ filmu Na konci zimy. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama