Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Flag, stárnoucí muž zákona, se dozví, že jeho starý rival, psanec McKay, se vrátil do jeho rajonu a plánuje loupež. Vyjíždí tedy McKaye dopadnout, jenže sám padne do rukou McKayova gangu. Přitom zjistí, že McKay už dávno není hlavou bandy - v současné době už je považován jen za zastaralý přežitek své dávné „slávy“. Novým šéfem bandy je mladík zvaný Waco. Ten nařídí McKayovi, aby Flagga zastřelil, ale McKay uteče, a tak Waco nechává oba jejich osudu. Flagg přivede McKaye do města, kde se dozví, že už ho odepsali a posílají ho na „zasloužený odpočinek“. Když navíc zjistí, jak hloupě si nový šerif a jeho pomocníci počínají, rozhodne se přemluvit McKaye k tomu, že jen oni dva jsou nyní schopni zastavit Waca a jeho bandu, kteří chtějí město vyplenit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Šedesátá léta, co se týče tvorby westernů patří k těm nejlepším. Snímek Dobří a špatní hoši patří z westernů v této době natočených k těm lepším. Hvězdné obsazení, herecké výkony, kulisy, to všechno je zde dobře zvládnuto. Krásný odpočinkový film. Film, kde mezi letitými protivníky panuje vzájemný respekt, úcta a nakonec i kamarádství. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I v roce 1969 se tvůrci westernů činili a těch známějších mě čeká hned 14. A tohle byl výborný start. Flag býval kdysi nejdrsnější šerif a McKay nejprohnanější bandita, který ovšem měl svoji čest. Jenže doba se změnila, v městečku jezdí už auta a vládnu mu prohnaný starosta a mladí banditi neváhají střílet i do zad. Čestný šerif je s poctami vypoklonkován z funkce a čestný bandita z bandy víceméně vyhozen. A tak se ti dva spojují, aby dokázali, že nepatří do starého železa a rozhodnou se zabránit přepadení vlaku. Je to místy sentimentální, až smutné, ale z větší části komedie, která ve finální honičce přechází až v grotesku. Zároveň tu ale nechybí výborná přestřelka. Mitchum a Kennedy jsou výborní, Balsam jako úlisný starosta ještě lepší a jako mladý hnusácký vůdce banditů je tu (skoro)začínající David Carradine. A Burt Kennedy opět zvládl relativně netradiční, vtipný western na 4*. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pěkný western. Klasické westernové ikony jako spravedlivý šerif, podlí záporáci, přátelství, přestřelky samozřejmě nechybí a k tomu ještě humor. Ten hraje důležitou úlohu v tomto westernu. Dva stárnoucí pistolníci, kteří stojí na opačných stranách zákona spojí své síly k boji proti bandě desperádů, která chce přepadnout vlak. Konfrontace těch dvou vysloužilců s neustále se přibližující novou dobou nabízí poměrně dost vtipných situací. Když to tak shrnu, není to žádná supertřída. Avšak povedený, odpočinkový a zábavný western s výtečným Robertem Mitchumem a Georgem Kennedym určitě. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Typický western Burta Kennedyho. Komediálně laděný western s výbornou hudbou a dobře vystavěným příběhem, který není složitý. Navíc hlavními protivníky a zároveň parťáky jsou Robert Mitchim a George Kennedy. Přitom príběh začíná standartní šablonou V pravé poledne. Stárnoucí šerif chce zastavit bandu, ale starosta ho chlácholí, že už to není jeho starost. Šerif si nedá říct, majíc svou hrdost, a jde za kdysi obávaným, dnes stejně stárnoucím padouchem. Mezitím umírá smerifův starý pomocník zákeřně zezadu... Jednoho padouchů si zahraje David Carradine. Jeden z lepších westernů Burta Kennedyho. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama