Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Flag, stárnoucí muž zákona, se dozví, že jeho starý rival, psanec McKay, se vrátil do jeho rajonu a plánuje loupež. Vyjíždí tedy McKaye dopadnout, jenže sám padne do rukou McKayova gangu. Přitom zjistí, že McKay už dávno není hlavou bandy - v současné době už je považován jen za zastaralý přežitek své dávné „slávy“. Novým šéfem bandy je mladík zvaný Waco. Ten nařídí McKayovi, aby Flagga zastřelil, ale McKay uteče, a tak Waco nechává oba jejich osudu. Flagg přivede McKaye do města, kde se dozví, že už ho odepsali a posílají ho na „zasloužený odpočinek“. Když navíc zjistí, jak hloupě si nový šerif a jeho pomocníci počínají, rozhodne se přemluvit McKaye k tomu, že jen oni dva jsou nyní schopni zastavit Waca a jeho bandu, kteří chtějí město vyplenit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídne zábavný komediálny "senior-western" so sympatickou ústrednou dvojkou a nadupanou a výpravnou záverečnou akciou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pěkný western. Klasické westernové ikony jako spravedlivý šerif, podlí záporáci, přátelství, přestřelky samozřejmě nechybí a k tomu ještě humor. Ten hraje důležitou úlohu v tomto westernu. Dva stárnoucí pistolníci, kteří stojí na opačných stranách zákona spojí své síly k boji proti bandě desperádů, která chce přepadnout vlak. Konfrontace těch dvou vysloužilců s neustále se přibližující novou dobou nabízí poměrně dost vtipných situací. Když to tak shrnu, není to žádná supertřída. Avšak povedený, odpočinkový a zábavný western s výtečným Robertem Mitchumem a Georgem Kennedym určitě. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušný průměr. Oba pánové-Mitchum a Kennedy předvedli opravdu kouzelné představení. :-) Klasický amer.western konce šedesátých let. A pan Balsam, no to je obrázek... krásné. Zlo je nakonec spravedlivě ztrestáno, tedy, podlá vražda vrahům splacena.! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +chytlavá titulní píseň, výborná chemie mezi ústřední dvojicí, některé scény jsou příjemně odlehčené -zápletka je trošku prostější, možná to mohlo být drsnější/// Já vám nevím. Já jsem se parádně bavil. George Kennedy i Robert Mitchum se mi moc líbili. Jejich vztah a povahy byly hodně zajímavé. Film je zvláštní i tím, že se odehrává na začátku 20. století. Odhaduji 1910-1920, což je trošku pozdní rok na western a tak není vyjímkou, že pospolu cválají koně a drnčí motory aut. V tomto světě už právě oba hlavní představitelé patří do šrotu a i když každý stojí na jiné straně zákona, nakonec se kvůli okolonostem dají tak trošku dohromady. Jejich špičkování i děj je navíc příjemně odlehčenej a tak je i o zábavu postaráno./// Celkem 81%/// ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Co to má být?! Takový podvod! Urážka westernů. Proč tu mají splachovací záchody a proč tu jezdí automobily to fakt nechápu. V téhle době přeci žádný nebyli. Jo aháá on je to western 1910 - 1920 jak píše Deimos, ale to je přeci blbost né?! Proč udělali western ze snad nejpozdějšího věku co je možné opravdu nevim, ale spíše si myslím, že tu letopočtovou hranici překonali tak o půl století. Naprosto zbytečný film ve kterém se nic neděje s pohodovou atmosférou a průměrnou hudbou (nejlepší byla ta titulní) a herci. Alespoň že snímek díky ději zase tolik nenudí. 50% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobrý western, ve kterém Mitchum s Kennedym dokazují, že stejně jako jejich postavy do starého železa rozhodně nepatří. Martin Balsam tu zase vydatně uplatňuje svůj komediální talent. Lepší tři. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Špičkování a celkový výkon hlavní dvojky je povedený. Western ale jinak nenabízí nic originálního či zajímavého. Jediná kloudná přestřelka je až na konci filmu. Nemít hlavní hrdinové klobouky a kolty, člověk by si ani nevšim, že to má být western. Variací na téma konec divokého západu bylo natočeno víc mnohem povedenějších (třeba Tenkrát na západě). ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tohle si myslím není vůbec špatnej western. Viděl jsem to dvakrát před nějakou dobou na Primě, tedy v ořezu a s nedobrým dabingem, přesto se mi to celkem líbilo. Každopádně film sice má jakýsi nádech smutku nad koncem Západu, kdy šerifa moc nikdo nerespektuje a berou ho jako přežitek, jezdí se v autech, ale zároveň má prvky buddy movie, tvořené pošťuchováním šerifa Mitchuma a přestárlého psance George Kennedyho (mimochodem tahle dvojka tenhle film táhne dost výrazně nahoru). Myslím, že mladýho záporáka hrál David Carradine. Jak říkám, je to dýl, co jsem to viděl, ale už to, že jsem na to koukal dvakrát (a zbytek repríz jsem vynechal) napovídá, že to asi bude docela dobrý. Konečně Burt Kennedy ve stejným roce udělal i Podporujte svého šerifa. Ačkoli dva roky předtím natočil i Vítejte do Zlých časů, ale to je úplně jiná kapitola. ()

5150 

všechny recenze uživatele

V tomto westernu daleko víc než svištění kulek, potěší množství komických situací a taková příjemně pohodová atmosféra. No a pokud máte rádi Roberta Mitchuma nebo Martina Balsama, budete spokojeni. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vtipných filmových diel vo svojom žánri. Predovšetkým Balsam drží hladinu zábavy, ale ináč je to skôr senior western bez lepšej koncepcie, ale zato s ideálnym oddychovým podtónom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky western zo 60. rokov. pribeh sice nudi iba chvilami, dialogy tiez, ale myslim, ze sa aj strielalo. No a ze westerny milujem, tak dam slusny priemer : 64 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Určitě ten jeden z lepších westernů. Vtipný, svižný, přesně tak jak má film šlapat. Nebýt hereckých es George Kennedyho a Roberta Mitchume "bůh" ví jak by to dopadlo. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Šedesátá léta, co se týče tvorby westernů patří k těm nejlepším. Snímek Dobří a špatní hoši patří z westernů v této době natočených k těm lepším. Hvězdné obsazení, herecké výkony, kulisy, to všechno je zde dobře zvládnuto. Krásný odpočinkový film. Film, kde mezi letitými protivníky panuje vzájemný respekt, úcta a nakonec i kamarádství. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný western o starém šerifovi, co spojil síly se starým padouchem, aby porazil mladé padouchy. Komediálnost tohoto filmu je někdy až moc velká a hraničí s parodií,což je trošku na škodu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I v roce 1969 se tvůrci westernů činili a těch známějších mě čeká hned 14. A tohle byl výborný start. Flag býval kdysi nejdrsnější šerif a McKay nejprohnanější bandita, který ovšem měl svoji čest. Jenže doba se změnila, v městečku jezdí už auta a vládnu mu prohnaný starosta a mladí banditi neváhají střílet i do zad. Čestný šerif je s poctami vypoklonkován z funkce a čestný bandita z bandy víceméně vyhozen. A tak se ti dva spojují, aby dokázali, že nepatří do starého železa a rozhodnou se zabránit přepadení vlaku. Je to místy sentimentální, až smutné, ale z větší části komedie, která ve finální honičce přechází až v grotesku. Zároveň tu ale nechybí výborná přestřelka. Mitchum a Kennedy jsou výborní, Balsam jako úlisný starosta ještě lepší a jako mladý hnusácký vůdce banditů je tu (skoro)začínající David Carradine. A Burt Kennedy opět zvládl relativně netradiční, vtipný western na 4*. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrnej western. Trocha humoru ("Jestli tě zastřelej, tak se nevracej!") a trocha celkem nezajímavej akce. Toť vše. Nuda převládala. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výbornej oldschool western,navíc je to i prdel.Stará doba kovbojů odchází a po prériích se prohánej první káry.Šerif ze starý školy co ty nový povozy nechápe a nahání svou nemesis která za ty léta už taky pěkně vyměkla.Spousta podařených fórků,bitek a přestřelek.Co chtít víc.Jo a finální přepadení vlaku je pecka ()

Reklama

Reklama