Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Dneska už nevim, jestli to je taková sračka, jak to vypadá podle hodnocení, ale vim, že na základní škole jsme z toho měli velikou srandu. První na co se kdo zeptal v pondělí ve škole bylo "tak co? Dívali jste se na strážce?" a každej jasně, že jo.. a hnedka všichni začali hulákat morfujem a řvát jméno svýho oblíbence. A bylo hnedka o zábavu postaráno. A to nemluvim o tom co se dělo, když někdo někde sehnal nějakou tu reklamní hračku strážců vesmíru. Tak jenom kvůli této vzpomínce dávam aspoň dvě hvězdičky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu jak jsem na to mohla koukat. Ale ano, děsně jsem tenhle seriál žrala. Náš soused, vždycky skřížil ruce a zařval: "Morfujeme" a pak běhal po bytě. Takže pak tam pobíhala celá naše parta. Ještě štěstí, že bydlíme v přízemním bytě. Jinak by sousedům musel spadnout lustr. Taky nechápu, co mě vlastně k tomu seriálu táhlo. Možná, že jsem se nechala strhnout nějakou módní vlnou, fakt nevím. Tenkrát jsme na to ale koukali všichni. Nostalgie jako hrom. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička, .. asi jen za tu nostalgii z dětství. Když jsem se na Strážce koukal po 15 letech, tak jsem si myslel, že mám půjčeno něco uplně jinýho. Každopádně, jak tvůrce scénáře (to sem asi dost přehnal, přisuzovat tomu scénář), tak asi i rejža ujížděli na Speedu, LSD, Rohypnolu a Trip se dostavil, jak při psaní scénáře, tak i natáčení. Takže, .. každý díl je téměř identický, bezduchý se spoustou akce, blbejch keců a neuvěřitelných příšer, který by někdo při normálních smyslech nevymyslel. Ale když jsem na to koukal s 3 letým bratránkem musel jsem si ZAMORFOVAT. Něco na tom asi bude. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dnes se tomu všichni asi ze srdce leda tak zasmějeme, ale Power Rangers můžeme klidně nazývat kultem tehdejší 90' leté dětské zábavy a přiřadit je k takovým tahákům, jako byly seriály Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles či tvorba Walta Disneye. Popravdě jsem si nedávno zkusil sehnat pár česky dabovaných dílů a s nečekaným šokem sledoval obrazovku, co se to tam děje a jak se mi tahle kravina mohla kdysi líbit. Bohužel, dnes tu hromadu chyb vidím stejně tak, jako tupý princip každého dílu, který nabízí minimum inovací a je vždy o to samým. To co bývalo mým hlavním lákadlem, abych si seriál pouštěl každý víkend, jakož to souboje s morfelíny či díl od dílu jiná vytvořená speciální potvora, už nezabírá a spolu s kostýmy strážců, to vypadá jako pěkně pestré cirkusové představení obohacené po každém kontaktu vybuchujicím efektem. Hodnocení je proto založené čiště na dětské nostalgii a díky té hromadě hraček, videoher, kostýmů i vše možných serepetiček, které jsem sbíral jen díky tomu to seriálu, musím hodnotit 5 hvězdami. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím z pár mlhavých vzpomínek, už si totiž ani nepamatuji o čem to vlastně bylo. Vím jen že tam byly roboti, parta mladých lidí oblečená v divných barevných kostýmech a nějaká čarodějnice. Jako dítě se mi to líbilo, ale když dnes vidím ukázky ze seriálu, tak je vidět, že to byla strašná blbost, ale ta nostalgie... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Seriál se dočkal své remasterované verze (2010), která zahrnovala nové vizuální efekty, a celkového ladění do komiksového stylu. (cinemag)
  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama