Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Uživatel Fyffy2000 smazal svůj příspěvek.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

Něco mi říká že v době launche filmu byl v seznamu žánru též uveden "horror". Ale je mi docela líto toho že jsme na to nešel do kina místo Harryho Pottera.

Verka13

Verka13 (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že jsem jako první četla knihu, tak jsem od filmu čekala něco víc. Nějaké věci mi tam chyběly, ale mám ten příběh ráda, tudíž i když mi tam něco chybělo, film se mi hodně líbil. I když Koralinu jsem si vždy představovala jinak:))

haillie

haillie (hodnocení, recenze)

krásné provedení, děj, zpracování, hudba.... ale nazývat to rodinnou je trochu na pováženou :))) děti bych na to fakt nevzala :D

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Výbornej film, parádní soundtrack- tohle se kurde fakt povedlo. A knižní předloha je ještě lepší.

 (hodnocení, recenze)

to je nejkrásnější film jakej jsem za poslední dobu viděla , fakt mě zaujal a to hodně ,to se jen tak nestane !!!Viděla jsem ho už 4×:)

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

knoflíky ve snu viděti, neštěstí neujdeš
 
čtyři hvězdy (protože přece jenom je to už X krát zpracovaná látka) nicméně Dakota (její hlas)  je dokonalá, a "plastelínová" atmosféra by nakopala do zadku třeba i deset digitálně napulírovaných avatarů

Ivi06

Ivi06 (hodnocení, recenze)

Musim říct, že mě tenhle film dost překvapil originálním příběhem. Skvěle udělané...a opravdu mě z těch knoflíkových očí mrazilo:-)

Detektiv-2

Detektiv-2 (hodnocení, recenze)

je to úúúžasný film! Pobaví jak děti tak i rodiče! Slyšel jsme že je to prý napodoběnina Alenky v říši divů, ale já si myslím že ne. A je to daleko lepší než Alenka!!!

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Predpokladam, ze na vysledku ma stejny podil jako reziser hraneho filmu. Zvlast dnes, kdy se diky vykonosti CG a technickemu zazemi a tymu profesionalnich animatoru nemusi nijak omezovat.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Což o to, existuje. Ale jak zrovna u animáku rozlišíš, co měl na starosti režisér, mi není vůbec jasné.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Copak neexistuje u animaku reziser? Nebo je reziserova prace jen vest ty herce?

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Teda jak člověk pozná, že u Mrtvé nevěsty je zrovna režie nejslabším článkem, je mi vyloženě záhadou. Že by špatně vedl své herce? :-o

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Rentone: Jake motivy myslis? __ Jinak i kdyz je Burton autor Nocni mury, pak se docela zrejme ukazalo v Mrtve neveste, ze za jeji kvalitni rezii stoji Selick, protoze Nevesta je vytvarne a animacne vyborna, ale Burton / reziser je nejslabsi clanek toho filmu (nerikam zamerne spatny clanek). Coraline je v tomhle smeru zvladnuta daleko lepe. Styl Burtona a Coraline je taky jiny. Selick nic "nekrouti" a pouziva realny styl animace postav a vzhledu interieru exterieru.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Brzděte neználkové!!
Tim Burton JE producentem The Nightmare Before Christmas (navíc i autorem příběhu a postav). Takže všechno vychází z něj. Selick, jako zkušený animátor, to jen odrežíroval na základě jeho požadavků a nápadů.
Že pak Selick u Coraline vycházel z nápadně podobných motivů je dáno asi nějakým souhlasem. Duchovní otec tohoto stylu je přesto Burton.

melkor323

melkor323 (hodnocení, recenze)

Hm, možeme režisera Nightmare berore Christmas viniť z vykradania pana Burtona? :)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama