Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Recenze (850)

MartyHawk 

všechny recenze uživatele

Strašně sem se na tento film těšil,bohužel asi proto sem byl neskutečně zklamán... opravdu nuda jediné co by se dalo vypíchnout je Soundtrack ale jinak nic... ()

jackie3 

všechny recenze uživatele

Viděla, líbilo se, ale...... Jsem velmi na vážkách jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Koralína je trochu rozmazlená holka, která má pracující rodiče nemající na ni čas a ona se ve své malicherné nudě rozhodne udělat něco hloupého - kdo by taky v dnešní době hororů lezl za tajné dveře. Od této chvíle to jako horor působí, ale ne prvoplánově. Divák čeká, co že se z toho zvláštního nového světa vyklube. Vlastně neví, jestli má fandit prvním nebo druhým rodičům. NO - ve druhé třetině to začne trochu nudit, scéna na pavučině mezi dvěma světy mi přišla už dosti přehnaná a konec se zbytečně protahoval. Ale hlavně díky hudbě jsem se bavila na 75%. ()

Althreya 

všechny recenze uživatele

Temne rozpravkove fantasy s troskou okazalej grafiky. Na mna to zaposobilo:) Je mi vazne jedno ci je to sta Alenka v risi divov. Analyzovat rozpravky nebudem.... A toto bol zaujimavy pribeh. Pre mna je dolezita hlavne atmosfera a nie superanalyza kazdeho pohladu. Aspon nie pri kuskoch ako je tento ... prijemny vecer z chrumkami a dzusom :P Odporucam ()

Petrval 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný animovaný film, který se odlišuje od hororového muzikálu Ukradené vánoce. Jsou tam sice „hororové“ scény ale do hororu to má daleko. Tohle spíše rodinný animák kterej bude bavit úplně všechny. Animace, hudba, příběh prostě vše je super a opravdu sem se u něj bavil. Jasné 4* ()

domchacha 

všechny recenze uživatele

Tuhle půvabnou "pohádku" jsem viděla letos na Boskovickém festivalu. Pamatuju si přesně, jak hororová atmosféra pohltila celý kinosál a s výrazem úžasu jsem se nechala unášet kamsi do strašidelného světa, za tajnými dveřmi... Alenka v říši divů může prasknout závistí, Koralina ji trumfla. Nápaditá hudba Bruna Coulaise je třešničkou na dortu celého filmu. ()

eli.s 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Coraline zůstávám v úžasu nad důmyslností a brilantním provedením světa, který je ukryt za zavřenými dveřmi, jež zvídavou a životem znuděnou hlavní hrdinku nenechají spát… Jsem ráda, že vedle nepříliš zdárných animáků Alvina a jeho Chipmunků existují i kvalitní pohádky, čímž Coraline bezpochyby je. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Některé dveře by nikdo neměl otvírat !!!! Moc hezká hudba, nádherná animace a hororová atmosféra. Nejhezčí je přechod ze světa fantazie, ostrých barev,zábavy a roztomilých zvířátek...do ponurého ,šedého,tajuplného světa plného krys , dušiček a mámy čarodějnice s přišitými knoflíky místo očí ......NÁDHERA !!!! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Vizionářský režisér Ukradených vánoc Tima Burtona uvádí velkolepé filmové dobrodružství vytvořené pomocí fázové animace, které vzniklo na motivy populární knihy Neila Gaimona. Geniální animované dílo s tajemnou atmosférou a dětským příběhem***** ()

Janh 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád podobně zmáknuté filmy. Bylo to trochu jako ve snu. Za jedno z největších plus považuji hudbu k filmu. Ale dětem bych jej asi nepustil, jinak bych se asi sám dlouho nevyspal. ()

Lamz0r 

všechny recenze uživatele

Geniální momenty se střídaly s pasážemi, kdy jsem měl chuť ten film stopnout a odejít. Vizuální stránka výborná. ()

Alien2007 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná pohádka pro dospělé. Viděl jsem to několikrát a stejně si ho mohu pouštět stále a stále dokola. Prostě úžasný a silný filmový zážitek. ()

Clairiss 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "pohádek" vůbec. Originální a plné nápadů, krom toho kocoura, který mi připomíná kočku Šklíbu. Je to jako více pohádek zapletených do jediného klubka nití. Tiché noční stíny nořící se ze spárů zlé druhé matky upoutají každého nehledě na věk a strhnou vás do samotného děje. Vtipné hlášky, postavy a konečné dramatické osvobození rodičů spolu s přechytračením té pavoučice dodává filmu nádech strachu a temna. Je to jeden z mála filmů ( pohádek), na které se nezapomíná snadno. ()

aquarkko 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení 2 a 3 hvězdičky...tohle teda rozhodně není nuda a rozhodně si to na nic nehraje. Tenhle příběh a jeho zpracování je navýsost originální a dechberoucí od začátku do konce. Animace je skvělá, Koralína je skvělá, opravdický aji náhradní rodiče jsou skvělí, film je skvělej. Ale rozhodně do 12 let nepřístupnej - pokud není, tak by určitě měl. Já se při prvním a několikerým dalším shlédnutí v určitých momentech nefalšovaně bála. Asi už jste vy dospělci ztratili smysl pro fantastično - mně teda jednou rozhodně nestačilo! ()

ES13 

všechny recenze uživatele

Naprosto suprový animovaný horor! Od první minuty jsem se skvěle bavila. Trošku mě pak nudily pasáže jako kouzelná zahrada, divadlo, myší cirkus, ale i přes to dávám plný počet, jelikož mě opravdu hodně dlouho nic takhle nenadchlo co se týče animovaných filmů. Řadím ho mezi favority mezi kterými je výjimečný Ratatouille, poté Příšerky S.R.O a V tom domě straší. Vřele doporučuju! :) ()

beaverkiller 

všechny recenze uživatele

Ježíši, tak to bylo zase něco. Začínám si myslet, že ta vysoká hodnocení tady rozdávají ne zcela psychicky zdraví lidé. Na tomhle animáku se snad nedá najít nic pozitivního. Vizuálně působí naprosto tragicky, místy nejede obraz plynule, hudba je depresivní,nudná, jako kdyby se Bruno Coulais přežral houbiček. A co se příběhu týče, tak to je asi to nejhorší. Je to totálně nudná sračka, která vůbec neutíká. A rozhodně to neni pohádka pro děti. ()

CrazyAn 

všechny recenze uživatele

Temná a krásná pohádka. Film Koralína a svět za tajnými dveřmi mě tolik okouzlil, že jsem z něho nadčená do teď. Nikdy nezapomenu jak jsem na to poprvé koukala. Naprosto unesená... Ten zvláštně příjemný pocit mě provázel celou dobu. Vždy když si chci zlepšit nějak náladu podívám se na to znovu a znovu. Animace je krásná, příběh povedený. Dobře zobrazené rozdíly mezi dobrem a zlem. To jak zlo je vždycky ze začátku silnější, dokáže obelhat a podvádět, ale dobro ho vždy nějak chytře přemůže (Vlastně vždy díky lásce) Celý film provází tak krásně pozitivní atmosféra. Miluji hudbu od Bruna Coulaise, vždy si připadám tak tajemně. Ta melodie, úplně se u toho rozplývám. Celý svět vnímám při sledování úplně jinak. Film mi vždycky připomene to, že jsem také vlastně ještě dítě. Všechny postavy z filmu jsem si úplně zamilovala. Pan Bobinsky, jeho půdní byteček a jeho myšky. Typické rodiče, které nemají na své dítě čas a tak si Koralína hledá svůj život. Zkoumá nové a nové věci. Je neustále unuděná, ale vždy vymyslí něco čím se alespoň trochu zabaví. Úžasnou roli také hrály Koralininy sousedky. Babičky, které mi připomínají mojí babičku. Pořád se hádají i o těch největších blbostech, jako třeba věštění z čaje. (z toho jsem úplně nemohla) ()

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama