Reklama

Reklama

Uprostřed noci

  • USA Middle of the Night
Trailer

Obsahy(1)

Jerry Kingsley je úspěšný padesátiletý obchodník s oděvy, který po smrti své ženy řadu let žije spíše nenápadně a věnuje se hlavně práci. Přestože rodina se domnívá, že by měl brát "radosti a slasti života" už spíše jen z povzdálí, on se nechce s podobným postojem smířit. Jeho život se změní v okamžiku, když se zamiluje do přitažlivé mladé blondýnky Betty Preisserové, s níž se denně setkává při své práci. Také ona k němu cítí náklonnost, příliš se však obává věkového odstupu, jež je od sebe rozděluje? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě realistický a dopodrobna vztah pitvající (někdy až příliš) film, který "konečně" nazírá na generační problém ve vztahu z toho druhého, ne tak přitažlivého hlediska, kdy se tu vyskytuje všechno kromě laciné jednoznačnosti, či dokonce romantického pozlátka. Jako přídavek pak působí několik docela vhodných suše-černých vtípků - např. náhrobní nápis "Jedna velká ztráta času!". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně civilní drama. Docela jsem čuměl, že postavy v černobílém filmu z roku 1959 vedou dialogy o sexu. Kim Novak byla opravdu půvabná a zahrála to skvěle a Fredric March podal také výborný výkon. Líbilo se mi, že postavy byly z masa a kostí a jejich starosti se neliší od starostí nás všech. Možná by to šlo o něco zkrátit, každopádně to předčilo moje očekávání. Oceňuji natáčení v exteriérech a ne někde ve studiu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sakra to je hodně dobrá trojka. Vemi dobrý apoctivý film. Víc k tomu není třeba dodat.. možná snad, že je až překvapivě nadčasový. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Úsměvný snímek o postarším vdovci, jenž se zahledí do své o více než čtvrtstoletí mladší zaměstnankyně (krásná Kim Novak). Předpokládaná skutečnost, totiž ta, že na netradiční vztah dvou osamělých duší budou jejich známí a rodina nahlížet skrze prsty a se značnými rozpaky, je nasnadě. Film poměrně často podprahově (a s postupujícím časem stále zřetelněji) zabrousí i na dramatické pole, k čemuž ho zajímavé téma vyloženě vybízí. Ideální podívaná na nedělní odpoledne pro všechny ty, kteří svůj čas rádi tráví v laskavé společnosti starých (černobílých) amerických filmů. Určitě nebudou považovat investici do "Uprostřed noci" za ztracenou. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Člověk chce a měl by žít v každém věku, a to i navzdory jakýmsi předsudkům. Neměl by od jistého věku jen přežívat do svého konce. Tak asi o tom je tento film založený především na dialozích. Vadila mi poze jen jakási rozvleklost. Jinak dobré. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film, uvedený jako "pocta Kim Novak" na letošním Febiofestu, jsem konečně shlédnul krásně velkolepě v kině na velkém plátně a spíš než Kim ve mě zanechal stopu Jerry v podání Fredrica Marche. Dle mého mírně nadčasový film, zabývající se velmi do hloubky mezilidskými vztahy a předsudky všude okolo, které mohou za určitých okolností nastat, a reakce na ně v podání obou protagonistů. Zaujala mě po herecké stránce Lee Grant jako dcera Jerryho, která šikanovala manžela a byla závislá na otci, a pak mě bavil Albert Dekker s jeho "tootsie stories" :)) ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Výborný nadčasový snímek, který má co říci i v současnosti. V době vzniku filmu byly naprosto odlišné společenské konvence a vztah mladé ženy a jednou tak starého muže určitě nebyl tak běžný jako dneska. Zmínil bych i výborné herecké výkony obou hlavních představitelů. A navíc Kim je určitě nejhezčí nositelka jména Novák, kterou znám... ()

Reklama

Reklama