Reklama

Reklama

The Accursed

  • Velká Británie The Accursed
Trailer

Rodinný přítel požádá Elly (Sarah Grey), aby se několik dní starala o starší ženu žijící v odlehlé chatce. Ta ochotně souhlasí s tím, že krátký výlet do lesa bude pěkným odpočinkem. Chata se ale ukáže být vším, jen ne rekreací, když Elly začne halucinovat způsobem, který zastírá realitu s jejími sny. (mikki089)

Recenze (18)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojej matky prijíma Elly prácu, pri ktorej sa má starať o dôchodkyňu, ktorá je pripútaná na lôžko. Po príchode zisťuje, že v dome sa dejú čudné veci, ktoré súvisia s majitelkinou minulosťou, a že jej práca bude pre ňu obrovskou výzvou. - Tomuto projektu som dosť veril, pretože takéto fajnové ženské herecké kombo sa v hororoch neobjavuje velmi často. Výsledok je ale trpkým sklamaním, pretože film má strašne pomalý dej, ktorému by podla mňa ovela viac svedčala 20-30 minút trvajúca krátkometrážna forma. V závere to síce výrazne ožije, ale divákovi je dávno jasné, ako to celé dopadne, takže finále so strašiakom, ktorý je síce celkom slušne spracovaný, už výsledný dojem nezlepší. Režiséra odpisovať ešte nejdem, pretože už teraz pracuje na troch ďalších hororoch, pričom každý z nich má iného scenáristu. A práve v scenári tkvie podla mňa najväčší problém The Accursed, takže na režisérovu ďalšiu tvorbu som stále zvedavý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Piči tááám. Toto je tak nespravodlivé!! Prečo chce každú teen-ku či milf-ku s vizážou jak z "GoldPornTube", posadnúť každý diabol z baráku?? Veď nám nič neostane!! By ma zaujímalo, kedy títo ľudia, čo točia tieto filmy pochopia, že obsadiť do takéhoto snímku s takýmto námetom, tak sprzniteľné šlapajdy vo veku od 18 do 35 rokov, nebude žiadnou výhrou. V takomto "Accursed" chodí po rozume akurát tak jedna myšlienka. Mladú, či starú? Lebo keď si odmyslím záver (solídny!), po hororovej stránke teda žiadna extra "zábava". Normálne to skočte, nič Vám neujde, pustite si iba posledných 25 minút. Tie stoja za pozornosť, ostatok je fakt podpriemer .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pominu zdejší první podivný obsah a napíšu, že tohle je přesně typ filmů, které mám rád, ale většinové publikum je vesměs nedává. Úvod je skvěle mysteriózní a vizuálně krásný. Pak přichází pomalejší atmosférická část, kterou netrpělivý divák obtížně zvládá. Skládání střípků, jak se to má se starou ženou upoutanou na lůžko, mě bavilo. Poslední spíše čtvrtina má šťávu. Rituál, peklo, démon. Odříznutý obličej coby roubík. Černý pařát byl vůbec nejlepší a zhmotněný démon rozhodně neurazil. Za poslední záběr jsem silnější 3* vytáhnul na 4*. A potěšilo mě, že se autoři vzdali burácivých lekaček, protože jak vždy píšu, ticho umí vyděsit více, než výstřel z kanonu. Nick Cave byl už jen pověstnou třešinkou. Příznivcům prvoplánových a akčních hororů ale rozhodně nedoporučuji. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Začátek byl parádní a celkem navnadil. Po úvodních titulcích už to ale taková sláva není. Alespoň co se týče hororový stránky. Děj je pomalejší ale né vyloženě nudnej. Ale člověk by v hororu očekával přece jenom víc napětí a hutnější atmosféru. Vše se mění v poslední ďábelské půlhodince. No co si budem. Nejde asi o nic extra ale mě se to celkem líbilo. Prostě taková koukatelná jednorázovka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ako hovorí Trevor, malo to byť natočené ako krátkometrážny film, alebo, ako hovorí Carnifex, film treba pretočiť na posledných 20 minút. A vidieť prvých 5. Zvyšok je módna prehliadka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Spotřební čarodějnický softhorror na jedno použití, jehož děj není úplně blbý nebo nudný, samozřejmě že v rámci žánru. I filmařina je to docela slušná, rejža není žádný netalentovaný nýmand a moc se mi třeba líbila pečlivá a klidná kamera (a zaujalo mě i občasné použití širokoúhlého objektivu). Ale probůh ten casting... Všechny ty mladé buchty, které se ve filmu objeví, snad naverbovali na nějaké okresní módní přehlídce, něco tak nevkusného se jen tak nevidí, teatrálně afektované, okázale vystajlované, a přitom od pohledu duchoprázdné slepice, vhodné leda tak do nějaké podřadné telenovely. S takovými "herečkami" by šel i sebelepší scénář do kopru, natož scénář průměrný. A ještě jak se ta nesmpatická ku.da Elly čílila, že už nemůže jet jako dobrovolnice pomáhat na Haiti, protože ti tamní lidé ji tam tolik potřebují... dojemné až ke zvracení. Aspoň že ve výrazné vedlejší roli zaperlí Mena Suvari, jejíž postava upjaté megery je stylová. Druhá hvězda jde hlavně za ní. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma dosť navnadil i naštartoval. Bol vizuálne premakaný a tiež celkom atmosféricky, trochu mi pripomenul filmy od Sama Raimiho. Lenže potom to začalo byt až neznesiteľne rozťahane a otravne. Od toho začiatku, do posledných desať minút sa tu nič nedialo. Je fakt, že tu bolo niekoľko dejových liniek. Jedna sa zameriavala na detektívnu činnosť kamarátky, druhá zas na problémy v dome a tretia na nezaujímavé a zbytočné postavy u ktorých som nepochopil načo tam boli. Mohlo byt z toho oveľa záživnejšie dielko, len režisér by sa musel predtým trocha odviazať a to neurobil. I keď vizuálne mi to pripomínalo produkciu Sama Raimiho, tak prevedením vobec. Jedna dosť efektná ruka  s drápami bola solídne prepracovaná, ale len tá nemohla tomuto filmu zvýšiť razanciu. A  ani originalitu, keď niečo veľmi podobne som už videl v Kliatbe z temnot. Koncový Démon bol ťažký frajer čo sa týka vizáže, ale už ani on nemohol zastaviť vlažne pocity z premárneného potenciálu. Slabé 3*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda že film nemá povedzme 70 minút, nakoľko ako to spomína Marceloo z tohto mohol byť naozaj veľmi slušný kraťas, pretože takto je to zbytočne natiahnuté a v úvode to má príliš veľa hluchých miest a záver je síce veľmi dobrý, ale celkový dojem z príbehu to nevykompenzuje. Aj vďaka zaujímavej hudbe v závere som zvažoval aj tretiu *, ale to by bolo trochu neobjektívne vzhľadom pomalému úvodu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní hororové béčko, kde se toho většinu času moc neděje a náznak atmosféry přijde až v úplném závěru, kdy už se toho nedá moc zachránit. Ačkoliv je nápad se prokletím a hledáním nového těla pro démona poměrně ohraný, dalo se z něj celkem v pohodě vytřískat víc. Škoda promrhaného potenciálu v sympatickém obsazení...40% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ženská navštíví s dcerou nějakou babku a chce po ní , aby udělala zaklínadlo, aby posedl démon jednoho chlápka. Dá ji k tomu jeho údajnou krev tak to ta babka vypije a zjistí, že ta krev je její s tím, že ta ženská se mstí za to, že ta babka zabila jejího manžela tím pádem démon vleze do ní dcera sežere jeden démonův prst díky tomu asi přijde o jazyk a zavřou ji tam v baráku. Posuneme se v čase dál a sledujeme blondýnu co chce pomáhat lidem v Haiti je tam , ale špatná situace a nikoho tam nepouštějí. Jelikož nemá peníze a umřela jí matka tak přijme práci pečovatelky o nějakou babku co je v komatu. Samozřejmě vše má spojitost a na konci se to vyřeší. Bohužel je to nudný film kde se něco děje jen na začátku a na konci za to je plný divných střihů třeba ženská pije rozbije sklenku střih běhá venku halucinačních scén oběšená ženská po ní háže jablka a vše už někde bylo (ženská co lezou z huby muchy Vymítač Ďábla posednutá ženská co předává něco dál V Zajetí démonů zlo , které chce někdo zničit jen tím, že zničí dům 3:15 Zemřeš, Poltergeist a dalo by se pokračovat) 10 procent za herečku z Prciček a za vyříznutý ksicht. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlé, ale skôr podobné takému televíznemu hororu. Nepozerá sa nato zle, hlavná postava je krásna baba takže aspoň zato plus. Démon na konci nevyzerá zle, ale báť sa určite nebudete. Dostala ma postava dvojnásobnej matky, ktorá porodila dve deti, jedno umrelo, manžel umrel a ona má tak 25 rokov... stihla toho teda. Finále skôr nuda. Veľmi nedoporučujem, rozhodne nevystraší ani v najmenšom. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

The accursed je pomalá zívačka, ktorá aspoň není stupídna,ale dal som ju celú až na tretí krát,vždy ma to od neskutočne pomalého tempa knokautovalo. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Kevin Lewis zřejmě má tendenci točit v podstatě dobré hororové filmy,ale jak zde píše" Marceloo" padá to na kvalitnějším scenáři a trochu více penízků. Opravdu to tahá pouze posledních asi 30 minut a to je po pravdě hodně málo. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Tak to je slušná veleblbost! Super nesympatická bloncka, co se tváří jako kdyby pozřela Šalamounův exkrement a my všichni jsme úplně blbí, když jí nechápeme. Celou dobu čekám kdy jí ten vocas schovanej v tý starý bábě sežere a to se asi načekám... chjo, to se nedá vydržet! ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tohle je něco, na co člověk koukne jednou, v celku se baví, ale to je asi tak všechno. Neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Holt už v tomhle žánru bylo řečeno a natočeno hodně a tak se tažko hledá něco, co by překvapilo. Za mě silnější 2* a DOPORUČUJU ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérsky film! Lacné a gýčovité! Herecky katastrofa! Príbeh je nudný a prázdny. V tomto filme nič nie je pozitívne. Kde sa podel rozum toto hodnotiť akokoľvek pozitívne? ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Návod na sledování: Bod 1.) S očekáváním koukněte na pár minut až do úvodních titulků. Bod 2.) V klidu dejte prát prádlo, zapněte myčku nádobí, utřeme prach, uvařte oběd, vyhýbejte se robotickému vysavači, prádlo pověste na zahradě, nádobí ukliďte, dejte sprchu a uvařte si kafčo. Bod 3.) Po splnění předchozího bodu zasedněte z5, protože o nic jste nepřišli a na posledních 10-15 minut si k finále vypijte horké espresso. 20%. Závěr: při dodržení návodu doporučuji. ()

Reklama

Reklama