Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Členové rozvětvené rodiny se scházejí v nemocnici, aby se rozloučili s umírajícím mužem. Hlava rodiny a uznávaný lékař ale všechny překvapí vskutku neobvyklým posledním přáním – chce vidět nahá prsa přítelkyně svého vnuka. Počáteční rozpaky vystřídá absurdní debata, v níž vypluje na povrch leccos nečekaného. Hořká anekdota o úpadku, respektive proměně střední třídy je postavena na silné výchozí situaci. Alfa samec chce zůstat alfa samcem i v poslední chvíli. Zatímco jeho vrstevníci to pokrytecky přijímají, mezi mladými dochází ke sporu, zda se podvolit. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (12)

Kubajss_cz 

všechny recenze uživatele

Film jsem vidět nechtěl. Debatu po filmu jsem nepotřeboval slyšet. Podle programu měl být v sále od 14:00 jiný film, který jsem vidět chtěl. Zápletka je neoriginální. Všichni se chovají jako idioti. Nevyjadřoval bych se, kdyby mi organizátoři tento snímek nevnutili. Jednu hvězdu dávám za snahu herců. #LFS2021 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Provokativní název, slušná výchozí situace, bohužel tón i nějaká podvratnost vyzní rozpačitě do ztracena. Někde mezi pádnou sociální metaforou a mátožnou bakalářskou storkou... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Eliška Křenková mě zatím bavila snad všude, kde se objevila, a v tomto krátkém filmu jí to navíc v tom světlém kabátu strašně sluší, takže každý záběr na ni jsem si velmi užíval, a bavil mě i děj, byť má největší výtka směřuje k tomu, že hlavní nápad - žádost umírajícího muže na smrtelné posteli, aby mu ženská návštěva ukázala ňadra - je tak trochu vykradený z filmu Umírající zvíře, kde byla velmi podobná scéna (byla to jedna z posledních rolí Dennise Hoppera, který 2 roky po tom filmu zemřel). Může to být samozřejmě náhoda, ale jak znám Pýchu, jsem si skoro jistý, že ten film dobře zná a inspiroval se jím. A potom mi taky tak úplně nesedlo závěrečné rozuzlení, které jsem vlastně nepochopil, a musel jsem si až zde přečíst, co to vlastně znamenalo. Hereckým výkonům a celkové vysoké úrovni zpracování ale jinak nelze po mém soudu nic vytknout. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvělá zápletka, z níž ale na konci nic zajímavého nevyplyne. Dalo by se říct, že tenhle dojem mám ze všech dosavadních Omerzuových filmů. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Poslední přání Dominika Feriho. Pro jeho chlípnosti z pozice bílého (haha) privilegovaného může, není v tomto světě už místo. #kviff56 (60%) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak vypadá film který má výborný a zajímavý námět, ale kde skutek utek. A i přes sqělé herecké obsazení to totálně vyznělo do prázdna, protože kde nic není ani smrt nebere...Za mě zklamaných 45% ()

Flexaret odpad!

všechny recenze uživatele

Umělý svět, umělí lidé, neživotné karikatury. Tvůrci jsou zřejmě fascinování svým geniálním nápadem. Ale tempo je vražedně pomalé a hlavní myšlenka neuvěřitelně banální. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Svižná čtvrthodinka s vynikající pointou podkreslená jemnou hudbou aneb vítězství Niny nad umírajícím chlívákem, jež poprvé nedostal v životě to, na co si ukázal. 80% ()

grangerova 

všechny recenze uživatele

Originální zápletka, silný začátek, ale konec vyplývá do ztracené plytkosti. Stará herecká garda přehravá ústřední topornou dvojici o sto světelných let. Z diskuze po filmu ve mně zůstal pocit, že spoluscénaristé (Omerzu, Pýcha) navzájem vlastně nějak nevěděli, jak má film vyznít a oba podávali na některé základní otázky absolutně nesourodé a často vylučující se odpovědi. ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Finale Plzen. Zajimava zapletka, ale zdala se mi nedotazena nebo jsem tam nepochopila nejake podprahove informace. Tana Medvecka tam byla naprosto zbytecna. Eliska Krenkova dobry. Celkove prekotne, ale to bylo asi kvuli tomu celkovemu casu. ()

Thane 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se tesil jak to bude kratky a uderny. Ale bylo to jen kratky. Myslenka hezka ale zpracovani zadny. Maximalne dobry jako namet na premysleni ale k tomu by stacilo si precist popisek kde je toho vic nez tady. ()

Reklama

Reklama