Reklama

Reklama

Recenze (18)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Nazvěme to třeba Ostruhy nekonečna, šak ona k tomu kritika něco vymyslí. Nejde v podstatě o nic jiného než o samoúčelnou parodii současných filmových odvětví (divadlo, poesie, slam-poetry... doplňme si), což by problém být nemusel, mohlo by to být dokonce skvělé, jen kdyby to nebylo tak pitomé, protože pak je divák spíše otrávený a má tendenci hájit zde parodované fenomény (jakkoliv si to třeba ta slam-poetry nezaslouží). Přitom si to tvůrci sami uvědomují a konec tak není nic jiného než snaha udělat si srandu i ze sebe, ale v celkovém kontextu to působí spíš jako stupidní alibismus, který než nějaký meta humor tvoří spíš celý krátký film úplně zbytečným. Z herců zaujal Robin Ferro, jelikož jsem jej takhle hrát ještě neviděl, ostatní jsou standardně špatní či dobří. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Máš infarkt? - Ne vystupuju z auta.. '' --- Jako pár hlášek tam padlo, ale celkově mi to ač mám tygry a tu partu kolem rád nic moc nedalo. Rád bych někdy viděl Robina Fera hrát víc, protože si myslím, že má asi pod kapotou, jen ten výkon jsem zatím nikdy neviděl ani ve filmu ani v reálu. Většinou poulí oči nebo staticky někde jako socha stojí a čumí do blba. Celkově bych řekl, že Kumštýři jsou  spíše ideální byť trochu natažená věc pro nějaké platformy typu youtube. Je vidět, že klukům je tento formát malý a chtějí na stříbrná plátna jenže divadelní herectví a studiová improvizace je něco jiného než celovečerák. Divadla mír je teď plno, ale kluci by si měli dávat na jisté přesycení trhu. Stejně jako jsme tehdá budovali vlast a posilovali mír tak až jsme ho měli plné zuby, mohlo by se i Míru stát to samé a to bych jim nepřál. Jisté je, že Štěpán Kozub stále zraje a tohle je jen taková jeho jedna z vývojových fází. Jsem docela zvědav kam až tato herecká nymfa jednou doroste a co z ní vznikne. Dávám za 3 krysí střívka. * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mně Kozub nesedí, což v případě jeho hraní může být čistě můj problém. V případě jeho režie je těch věcí ale víc a lze k tomu přistoupit objektivněji. Kumštýři nejsou úplně špatní, nápad docela ujde, je to hodně uřvané a je to (né asi) hodně ostravské. Beáta Hrnčiříková moc pěkná. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Zatiaľ asi najzbytočnejšie a najsamoúčelnejšie z produkcie Míru, zase ten podprahový akože meta humor o nich samých, ktorým si dokazujú, že oni sú vlastne tí najlepší, ktorí niečo dokázali, vedia to o sebe a ešte si zo seba aj spravia srandu.⚪To všetko zabalené do nablblých dialógov o ničom, ktoré sami o sebe pôsobia ako improvizácia, zase to chce byť dada a je to len nič nehovoriaca masa dialógov, v ktorej sa tak raz za 15 minút objaví nejaká potenciálna replika (,,Nazveme to Ostruhy nekonečna a kritika už vymyslí, čo to znamená."), ale hneď na to je udupaná nezmyselným balastom, ktorý je vtipný len samotným zúčastneným. A tá ich posadnutosť sexuálnymi cringe scénami je už vyslovene na úrovni choroby.⚪Ešte by na zaujímalo, čo tam robili tí traja cudzí herci, keďže ich účasť na place bola 0,000, aj keď paradoxne, taký Mikluš, aj keď zle zrežírovaný predviedol za tých pár minút viac ako celý ten ostravský ochotnícky súbor dokopy. V závere padne hláška: ,,Donutil pro chudé," presne tak nejak vnímam celú existenciu tohto divadla aj ich youtube a ,,filmovú tvorbu" - taký Donutil pre mentálne chudobnejších a jednoduchších (a to ma Donutil nikdy ako komik nebral, ale v porovnaní s nimi je aj on komediálny génius). A za týmto si stojím, Kozub písať nevie a stále vlastne píše o tom istom a rovnako, tak aspoň že má partičku, ktorá mu tie jeho výlevy zasponzoruje a nakrúti.⚪ ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Ke konci herci (zejména Ferro) předvedli, že v nich jakýsi potenciál je, ale to co předvedl p. Mikluš na začátku bylo naprosto excelentní. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Humor partičky kolem mnohými opěvovaného Štěpána Kozuba jde úplně mimo moje chápání, takže se omlouvám, ale tuhle „trapnedii“ směle přiřadím k zásadním „klenotům“ tuzemské kinematografie, vedle kousků jakými jsou například Waterloo po česku, Babovřesky nebo Nebát se a nakrást. Jestli bych přece jenom měl najít nějaké pozitivum, tak snad jenom cením, že to celé (jak už jsme od pánů zvyklí) nebylo postavené na Kozubově pitvoření, ale jinak nula od nuly pojde. Nevtipné až trapné, opakující se, cílené na typického fanouška Tří tygrů, kterému stačí, když se někdo zašklebí nebo řekne sprosté slovo. Společná cesta opět nenalezena a tak zatím jediným za mne zdařilým počinem herců divadla Mír zůstává karanténní seriál sKORO NA mizině. ()

KofiAnnan 

všechny recenze uživatele

Tak to mi nedá a musím ohodnotit. Z recenzí dříve jsem psala že Riško a Fučo ani Volným pádem se mi nelíbilo. Bylo to amatérské, něco tomu chybělo. Nicméně, Kumštýři jsou perfektní. Je tam skvělá kamera a skvělý scénář. Opravdu se mi to líbilo, nenudilo to, mělo to drive. Drželo to energii, od začátku do konce. Opravdu si cením toho, že to bylo místy vtipné a zároveň hrozně smutné. To se mi líbilo na tom asi nejvíc. Postavy dostatečně tragikomické. Albert byl skvělý, jeho biliární cirhóza jater na 5 hvězd. Všichni to hráli překvapivě velmi zdařile (Robinek byl také pro mne překvapením). Co mě upoutalo byla Markéta Matulová, která do toho vnesla svěží vítr a taky podala skvělý výkon. Takže ano, jsem ráda, že můžu napsat, že tohle se Štěpovi povedlo jak režií, tak scénářem. Pro mě jeho nejlepší počin (samozřejmě nepočítám ty herecké). PÉÉ.ESS. Zajímavý feeling měla pro mě Tomova zamilovaná báseň. I mě to bolelo na srdci a tohle na Štepánovi miluju, že má v sobě nějaký charisma nebo něco co tu emoci dokáže přenést na diváka skrz obraz nebo naživo. Ráda bych se podívala na Štěpu v roli citlivého kluka co se moc neprojevuje, Robina, který hraje nějakého hnusného hajzla, Alberta co hraje chlapa na okraji společnosti a Ladu co hraje nějakou mrchu. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tato věc velice rozpačitá, šílené.  Postavy jsou jistě podle těch největších nešvarů a bizárů co herci sami zažili. To chápu. Mě nikdo z nich nesedl. Týpkyňa s nadváhou a šílenou ofinou kterou jsem ještě před 18 lety nosila ta mě nešla zkousnout, brr. Celková myšlenka a vyvrcholení děje se však povedlo. Myslím si že ten fakáč s loutkou ve znaku vystihuje film. Pro mě moc velkej bizár. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Mohu jen zopakovat to, co jsem napsal u jiného díla Štěpána Kozuba. Černý humor se mi líbí, ale musí být inteligentní. Tenhle je prostě jen trapný a nevtipný. I když tentokrát už to bylo trochu lepší. Umím si to představit na divadle, ale jako film to opravdu nemá potřebnou energie a zavání to trapností. Ale chápu, že svoje diváky si to najde. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Robert Mikluš a jeho proslov o divadelnictví v době Covidu neměl chybu. Celé je to taková dobrá parodie na divadelníky. Kozub a Čuba se rozjeli. Kdyby se to víc vypilovalo a rozvedlo, mohl z toho být skvělý celovečerák. Takto je to jen taková roztahaná skečová divadelní sranda. ()

Ebleble 

všechny recenze uživatele

Smrdí to divadlem, což je správně. Vypadá to divně, což je správně. Ze štěpána Kotuba se něco stává, což je správně. Trapně vtipné, vtipně trapné, což je správně. Mně se to líbilo. ()

Reklama

Reklama