Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Radko 

všechny recenze uživatele

90. roky vierohodne, tam výhradu nemám. Jonák vizuálne akoby z oka vypadol obéznej diskoguli s mafo afro a Mrázek, ten pôsobí mrazivo. Lenže: obaja, vlastne obitraja (aj ten Cigán) sú v obraze primálo. A dôvod sa ozrejmí scenárom: vyšetrovateľov pri stretnutí s bossmi podsvetia triafa šľak, nechcú moc za nimi. Radšej než sa obslúžiť vyberanými nápojmi u Jonáka, sedia hrdí muži zákona v zafajčene potemnených kanceláriách. S otrasným nábytkom za chrbtami, i pred sebou, a dumajú, ptrehrabávajúc sa notesmi a prišpendlenými fotkami,  kto za to môže.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám tři hvězdy, protože fakt mizerná kamera, tu taky měli nechat devadesátkovou, jestli chtěli evokovat tu dobu, a ne moderně mileniální rozklepanou a rozzoomovanou. A taky že není co díl, to jeden uzavřený případ, což je schéma, které u 1. oddělení fungovalo a skvěle. Jinak ale výprava, herci, hlášky, uvěřitelnost, vše na vysoké úrovni a moc se mi to líbilo. ()

Reklama

klukluka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to epizodický, tak s hodnocením ještě počkám. Nevím, kolik dílů má padnout na orlické vrahy, ale to je hrozně otřepaná kauza, pro mě osobně mediálně zdařile vyždímaná filmem Sametoví vrazi, další hranou tvorbu už bych na to téma oželel. Naopak bych si rád připomněl jiné kriminální případy té doby, respektive bych se o některých chtěl něco třeba vůbec poprvé dozvědět, určitě by podle mě bylo z čeho brát. Co se mi dnes líbilo moc, byla odlišná interpretace “bohulibé” charitativní aktivity kmotra Mrázka- ta jeho nadace na pomoc pozůstalým po zemřelých policistech. To byl fakt hodně absurdní podnik, vzhledem k tomu, jací lidé ho uvedli v život. Scéna, kdy ho sám Mrázek představuje mladýmu Kozákovi, byla vynikající. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedobře rychlé tempo. Přehršel postav. Tuny vykouřených cigaret. Šíleně trhavá kamera naprosto na zabití. Že je Plíšek špatný řidič, v Případech už neřidič, stačí naznačit 1-2x, stačilo to s popelnicemi, znalým dojde hned. Trochu si člověk zvyká, když hřmotný hlas B. Polívky předchází M. Finger.  Kryštof Bartoš geniální volba. Finger jako Plíšek špatně - měl ho hrát Sokol. Postava mladšího Plíška je hodně jiná, afektovaná, přecitlivělá, postrádající charisma, investigativnost, pozorovací schopnosti, psychologickou výhodu a další nepřehlédnutelné atributy, které má Plíšek st. - škoda, tam šlo si se scénářem a castingem pohrát... Celkově zatím rozlítané, neukotvené v místě a vyznění. Velmi chybí ten pocit, který v Případech dokázala udělat kancelář. V ní sedící Petr Stach, pojídající rohlík a trvanlivý salám. I v devadesátkách byly podobně epické svačiny, stravovací návyky. Trocha Májky a klidu by na rozjezd rozhodně neuškodila. Tvůrci nemuseli narvat většinu zásadních postav Prahy té doby do jednoho dílu. Měli jich natočit alespoň osm. Mohli v jednom díle sledovat Tomáše Kozáka, třeba i s rodinou, nastínit práci (případy) z doby NEŽ nastoupil na 1. oddělení. V tom samém dílu mohli osvětlit a připomenout specifický svět devadesátek, např. prostřednictvím TV zpráv. Prostě chybí lepší Prolog a vyšší propracovanost. O případu Fr. Mrázka (jeho archivu) mj. pojednává Ach ty vraždy! E06 Archiv Felixe Burgeta. Očekával bych, že zrovna J. Mareš vnese více světla a jasna - zatím se tak nestalo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Ve 36. minutě, když policisté sedí na baru, hraje v pozadí skladba „Právě teď“ od českého zpěváka Janka Ledeckého, která vyšla v roce 1993 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)

Reklama

Reklama