Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně lepší, ale pořád k "dokonalosti" ještě daleko.. Naprosto famózní Michal Novotný jako podnikatel Jonák. Jen nechápu, zda se kameramanovi Žirianovi netřepe ruka? Kamera je neustálé přibližování a oddalování, ale fakt neustále! Bohužel i celkově to má takový klišé chybičky, jako to časté "prokecnutí". Skvělý námět, ale poněkud amatérské provedení! ()

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta záplava jmen a postav je fakt únavná. Chápu, že v Jonákově kauze byla zapletena spousta lidí, ale je opravdu nutné, aby v jednom dílu bylo asi deset tisíc postav ? Nešlo by to trochu zpřehlednit ? Kdo si má tolik jmen pamatovat ? Zatím je ten seriál dost nezáživný. Pan Mareš si neuvědomil, že ne každý se v té síti zločinců 90. let orientuje stejně jako on. A nevím, proč se sem z Případů 1. oddělení přesunuly některé postavy, když se svými staršími verzemi nemají kromě jmen vůbec nic společného (hlavně Finger coby mladší verze Polívky je totálně mimo). A co se týče vychvalovaného Michala Novotného - s takovouto výraznou parukou by vypadal jako Ivan Jonák skoro každý. Včetně mne. Včetně Jana Čenského, Jiřího Krampola nebo Kateřiny Brožové. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen tak dál, jen tak dál, jen tak dál! Nedávno jsem sledoval autentické dokumenty o vraždách, které se odehrávaly v devadesátých létech na území naší republiky a musím konstatovat, že způsob natáčení a praktiky vyšetřování si v ničem nezadají s reálnými případy, podle kterých jsou Devadesátky natočeny. Pecka! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Odměnu? Já bych dal všechno, co mám. 200 tisíc, ano jistě, 200 tisíc korun, to můžete hned dát do zpráv.“ Nejryzejší svoboda se vším dobrým a pochopitelně i tím špatným. Zločinů neubývá, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu. S ohledem na množství neobjasněných vražd nejsou daleko od pravdy. Navíc se nedá říct, že by policie mnohdy postupovala zrovna učebnicově. Právě k některým případům se opakovaně vracíme, kdy trio (bažant Tomáš Kozák a zkušení operativci Václav Plíšek a František Tůma) vždy nějaký ten střípek skládačky přidá. Atmosféra ještě výraznější než minule, navrch je tu víc odulé vizáže Michala Novotného v roli bizarního Jonáka. Chudák ani nevěděl, že jeho milovaná Ludvika prodává v nějakém stánku se zeleninou. Když přijde majitel diskotéky na policejní oddělení, aby byl nápomocen, je skvělý. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke spokojenosti chci víc, než kudrnatou paruku na něčí hlavě. Katastrofální kamera, zbytečná a velmi rušící datace přes celou obrazovku, zbytečné rádobyvtípky na nevhodných místech, přespříliš výrazná hudební vsuvka rádoby evokující 90. léta a stále příliš mnoho postav - jak policejních, tak vyšetřovaných. Zatím zklamání. Pro vyznění jednotlivých epizod by bylo žádoucí, kdyby se scénárista rozhodl, zda píše detektivku nebo dokument. Obsah měli tvůrci upravit alespoň do osmi epizod. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Zmiňovaný Leo Lehoveci byl ve skutečnosti Leorent Lipoveci, zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým a první oběť, která byla vytažena v sudu s louhem z Orlické přehrady. (Frontier)
  • Ivan Jonák (Michal Novotný) má v epizodě pistoli Desert Eagle ráže .50 AE, kterou vyrábí společnost Israel Military Industries. Jedná se o jednu z největších pistolí na světě. (Marsu88)
  • Ivan Jonák (Michal Novotný) byl již za socialismu odsouzen k 6 letům vězení. Po propuštění v 80. letech oficiálně pracoval jako popelář, ale po pracovní směně si přivydělával jako černý taxikář, vekslák, vyhazovač a dealer porna. Po Sametové revoluci využil naakumulované černé peníze pro vytvoření Discolandu Sylvie, který založil se svou ženou a německým společníkem Helmutem Hugerem, který rovněž dodal finanční prostředky (pouze peníze Jonákových by na vybudování pompézního disko klubu nestačily). Discoland Sylvie byl otevřen v pražské Libni v roce 1992. (Šéfik)

Reklama

Reklama