Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tedy nevím ale pořád se v tom ztrácím a marně vzpomínám kdo je kdo. Uznávám, že oproti jiným kriminálkám je to úplně někde jinde ale stejně se nemohu zbavit pocitu, že se to mohlo udělat lépe a přehledněji. Nesdílím rovněž názory většiny recenzentů, že herci jsou skvělí. Já naopak jejich výkony považuji za slabinu. Sokol i Finger  mi přijdou děsní a pořád s nostalgií vzpomínám na hereckou partu z I. oddělení. To bylo vážně úplně jiné kafe. Možná po nich chce režisér aby tak nějak "civilně" hráli ale obzvlášť Sokol snad ani nehraje, jen tam chodí a háže repliky. Nevím, nevím ale dost mi to bolí... Ale jedno musím uznat. Je vidět, že o psal profík, který toho o policejní práci ví opravdu hodně. Nejde mi do hlavy proč autoři jiných kriminálek se nenechají inspirovat a také se někoho nezeptají. Každý normální kriminalista by jim určitě řekl, že to co natáčí jsou úplné hlouposti. Nemohou se pak divit, že jim to lidé nevěří, a že jsou často znechuceni. A při tom je to tak jednoduché. Víte proč se divákům pořád líbí Nemocnice na kraji města ? Je napsána ze znalosti pobytu autora právě v té nemocnici. Je to opravdu prosté. Prosím, řekněte jim to už konečně někdo, třeba na FAMu... ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak jsem předpověděl, že tenhle díl bude o ostrých hoších z východu tak se stalo. Přestřelka v bordelu ukazuje rostoucí vliv východních skupin, bude zajímavé jestli dojde na legendární zátah U holubů. Líbí se mi jak Sokol je na rozcestí mezi světlem a temnotou. Orličtí vrazi jsou zpracováni bravurně, líbí se mi proces policejní práce, jak prozkoumávají souvislosti, koukají do půjčovny aut no a předně jak se jim na konec podaří přesvědčit člověka kvůli přátelství, aby jim pomohl. Zajímalo by mne, jestli to s tou děvkou povede k nějakému manželskému dramatu. Líbí se mi, jak došlo ke konfliktu kvůli orlíku a jeho prohledávání, tak uvidíme co připraví další epizoda. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni, atmosféricky našlapaný díl. Že už si nedám pokoj, díl co díl jen žasnu, jak dobře se dá natočit krimoška, aniž by herci strojeně citovali paragrafy a pachatele by našli pomocí deus ex machina. A ten scénář! "Jestli tu šlapku chceš vidět, tak jí normálně zavolej a neotvírej kvůli tomu uzavřený případy." ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu mi to přišlo strašně dlouhý na druhou jsem chtěl aby to bylo ještě delší. V druhé půli jsme se s přítelkyní přistihli, že detektivům držíme palce!! Čili nic co bych zaspal v polovině. Jediné co to sráží je zmiňovaná kamera. Když jsem dostal svou první taky jsem se lekl zoomu co všechno umí. Ale tady pan kameraman zoom využívá tak, že jsem se občas lekl, že se v letu rozplácnu o něčí zátylek. Ale i přesto 5*! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)
  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Jedna z obětí, na kterou vyšetřovatelé narazí, je Milan Lodr. Ve skutečnosti se jedná o starožitníka Vlastimila Hodra, kterého Černý zastřelil nedaleko benzínové pumpy v Plzeňské ulici v Praze. Byla to třetí oběť orlických vrahů, z Orlické přehrady byl vytažen jako druhý. (Frontier)

Reklama

Reklama