Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Když Petr Chodounský (Viktor Zavadil) vypovídá policistům, tak řekne, že Černého (Matouš Ruml) na louh navedl jeho „nějaký známý“. Tím „známým“ nebyl nikdo jiný, než další sériový vrah Ivan Roubal. Od něj také Orličtí vrazi louh koupili. (Šéfik)
  • Při flashbacku Chodounského o vraždě Lehoveciho Ludvíkem Černým, který nad jeho mrtvým tělem skočí do vzduchu, není nahodilá manýra, ale zajímavý detail, který o něm při výpovědi pověděl jeden z podezřelých. Existuje i video reálného Černého, kde toto zvláštní pohupsnutí sám od sebe udělá – a to v seriálu Legendy kriminalistiky (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)
  • Na konci epizody zazní skladba „Líbám tě černou“ od skupiny BSP. (Punisher)
  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Jedna z obětí, na kterou vyšetřovatelé narazí, je Milan Lodr. Ve skutečnosti se jedná o starožitníka Vlastimila Hodra, kterého Černý zastřelil nedaleko benzínové pumpy v Plzeňské ulici v Praze. Byla to třetí oběť orlických vrahů, z Orlické přehrady byl vytažen jako druhý. (Frontier)
  • Zmiňovaný Aleš Skuherský byl ve skutečnosti Aleš Katovský, podnikatel zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým během jízdy v autě, když Katovský řídil. Šlo o první oběť orlických vrahů. Z Orlické přehrady byl ale vytažen až jako poslední, zabalený v pletivu. (Frontier)
  • Třetí epizoda seriálu Devadesátky byla nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne, premiéru si nenechalo ujít 1,98 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,6 %). (rublik05)

Reklama

Reklama