Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pokud se vychází ze skutečných případů a přidá se k tomu také dramatický talent (Mareš) a schopná režie (Babjak), jsou tím splněny podmínky pro vznik kvalitní detektivky, která prakticky splývá se skutečnou kriminalistickou detektivní prací. Namísto oslnivých kombinací starší školy nastupuje přesvědčivost, věcnost a pozitivně stupňovaný divácký účinek. Tento díl se zvláště vydařil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Něco tady je." Wow, aneb jak napínavý může být hledání jehly v kupce sena, respektive sudů na dně přehrady. Neskutečná gradace, snad nikdy mi žádný český seriál ani film nezpůsobil takový hodinový pnutí s tak fantastickým pocitem zadostiučinění na konci, jako tady. Ty postavy, ty dialogy, ta kamera! Horkej adept na nejlepší věc, co tady u nás za posledních dvacet let vznikla. Fantazie a furt tomu nemůžu uvěřit. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na kolik vyjde takový měsíc potápění?“ – „Dva miliony, možná míň.“ – „Možná jenom milion. Sportka už moc nefrčí, takže zkusíme bábu tutovku.“ Výsledek nadále nekopíruje zahraniční vzory, je autentický a svůj. Půjdou nebo nepůjdou vytáhnout? V sudu zůstane lidská bílkovina, louh nerozpustí projektil a zubní plomby, takže nějaká šance je. Jen ty sudy budou zatraceně hluboko. Viditelnost tak půldruhého metru. Na helmě svítilny a v ruce reflektor. Plavalo se opatrně nade dnem, aby se nevířilo bahno. Venca Plíšek ovšem těmhle „ekologickým“ průzkumníkům s příbramskými SPZ věří. A my věříme týmu okolo režiséra Petera Bebjaka. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, co viděli Sametové vrazi a dokument Šokující zločiny: Až na dno Orlíku by se mohlo dát, že to nebude nic zajímavého, ale omyl!! Právě postupné odhalování v minulých dílech a lidský propletenec v životech policistů postupně směruje k Berdychovu gangu. A přesto nebo právě proto je to napínavé. Aspoň já vnímám i malé detaily a skládám si je k těm dalším. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuším, že na IDNESU jsem četl, že jeden z potápěčů co nalezl ony sudy v jednom rozhovoru uvedl, že seriál potápěče dehonestuje. Nevím ve vší úctě k němu na jaký seroš koukal, ale Devadesátky to asi nebyly. Tady myslím potápěčům z báňské záchranné služby vysekli pořádnou poklonu. A právem, protože ti borci tam vážně předvedli úžasné výkony. Tenhle díl dost bavil, jsem rád, že se tam zase mihnul Bořek. Celé to bylo takové letní, voda šplouchala, ode dna stoupaly k hladině sloupy bublin... škoda, že nález k němuž celý díl směřoval byl v podstatě jen naznačen. Ne nečekal jsem otevírání sudu a pohled na zetlelé lidské ostatky, ale třeba ta radost nahoře na pontonu tam mohla zaznít. Koneckonců jistě by nebyla vymyšlená, protože když měli kriminalisté konečně tyto pádné důkazy, jistě tam také tehdy nestáli mlčky se zasmušilými výrazy. * * * * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsme museli čekat na podobný seriál! Profi prácička. Atmosféra. Herci. A ten závěrečný pohled na sud v hlubinách - mňam. Jak nemusím Ondřeje Sokola, tak vážné role zvládá na jedničku. Jen ty jeho změny v emocích vyjádřené výrazem tváře, když se rozloučil s Kozákem s tím, že musí jet do Prahy. Není to uspěchaný, děj se příjemně valí dál, aniž by musel zkratkovitě přeskakovat a přitom se člověk ani na vteřinu nenudí. Tož jen tak dál! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně prozatím nejlepší epizoda. Mladý cucák plný krimi ideálů nám pomalu zbartošovatěl a stýkání se s kurvama pomalu přerostlo v přátelení se s kurvama, až následně kurvám podlehl a nechal se jimi vymrdávat - přesně jako doktor filosofie Ivan Bartoš. Ondra Sokol nám zase naopak dává krásně nahlédnout k tomu, jakou cenu měla informace a že se tu a tam lehká spolupráce s podsvětím vyplatila. Zlatým hřebem je potom samozřejmě spolupráce s chachary a výlov sudů na Orlíku - na české poměry překvapivě dobře zpracovaný. [83 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie z minulej časti, napodiv zaujímavejšie napriek prostitútskej love story. 4. časť ide až do dna. Respektíve až na dno. Orlíku. Mimochodom informácia z minula, že v 90.-tych rokov pracovalo v Čechách cca 50 000 sexuálnych pracovníčok môže znieť šokujúco, ale dnes ich je napríklad tak veľa, že sú už v showbiznise. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl by podle mě obstál i jako celovečerák do kin a pro mne jde o zatím to nejlepší z celého seriálu. Ucelený scénář, dusivá atmosféra parného července, rekonstrukce potápěčských aktivit a mnoha problémů kolem naprosto dokonalá. Kamera je tedy pořád strašná, ale občas se tady uklidní na alespoň nějaký statický záběr, a Pagáčová se naštěstí jen mihne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, po čtvrté epizodě se mi jen potvrdilo, že budu mít i dnes fajn den se skvělým českým seriálem. Převelice mě baví sledovat každodenní pachtění se kriminalistů a dohledávání sebemenších detailů k případu, přičemž je výsledek krajně nejistý. Tvůrci dokonale namixovali fikci s fakty, takže celek působí naprosto kompaktně a velice jasně ukazuje nelehkou situaci kriminalistů v nejdivočejším období porevoluční svobody. / Poučení: Když nic nevidíš, jdi po hmatu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně ústřední dvojice přestala přehánět vážnost a přehrávat a M. Finger přestal být  věčně nasranej 😅. Velké zlepšení a zatím nejlepší díl, růstová tendence. Těším se na jeho druhou část. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! A v tomhle já jsem bezstarostně vyrůstal. Tíživá hutná a až lepkavá nálada červencového léta kdesi u Orlíku, k tomu naprosto bezvadně pasující hudba a Sokol konečně začíná vyrůstat z postavičky "Srandovního strejdy, co uvádí tu travesti taškařici" do temného polozáporáka. A asi to s ním nedopadne dobře. ()

Reklama

Reklama