Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozsáhlé zatýkání a akce policejní zásahovky přivede na služebnu pestrou společnost podezřelých, kteří se podíleli na sérii brutálních vražd. Jaké jsou mezi nimi vztahy? Který z předvedených představuje nejslabší článek? A kdo z nich je střelcem, který zabil bodyguarda Jívu? (Česká televize)

Recenze (66)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rozporuplné pocity  po přečtení rozhovoru s panem Havlovičem. Vůbec se mu nedivím, že ho mrzí, že pan Mareš nekonzultoval svůj scénář s některými vyšetřovateli nebo pana Havloviče aspoň dopředu neinformoval, jak ho v seriálu hodlá zpodobnit. Chválím Sokola, příjemně svým hereckým výkonem překvapil. Zato mladý tam měl až příliš mnoho prostoru, víc než výborný Finger. Režie a hudba na jedničku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepředpokládal jsem, že by tvůrci předvedli ve finále nějaký kiks, a taky na něj nedošlo. Závěrečný díl se tak u mě zařadil po bok předchozím skvělým epizodám, a potvrdil tak všechno to, co jsem zatím napsal v komentářích/ recenzích k jednotlivým částem. I tentokrát bylo pro mě zážitkem sledovat veškerou tu často úmornou kriminalistickou práci, která alespoň v tomto případě přinesla výsledky. Úplně jsem se dokázal vcítit do role takového vyšetřovatele, který udělá první poslední, a pak doufá, že ve chvíli, kdy už nemůže celou kauzu aktivně ovlivnit, neudělají právníci nějakou chybu... Byla to síla. / Poučení: Bez spolupráce nejsou grilovaná kuřata. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi docela líto, že těch sudů nestihli hoši naházet do Orlíku víc. Vyšetřování by se táhlo a ani seriál by pak nemusel mít jen šest dílů! .-) Docela nerad jsem u závěrečných titulků přijal fakt, že šmytec. Že další díly už nebudou. Nerad člověk opouští tu partu zabejčenejch detektivů, kteří jak buldozery se drali kamení nekamení vpřed za partou vrahů. Je to obdivuhodné, když si člověk uvědomí jak divoká doba to tehdá byla. Martin Finger tu byl super, ale někoho možná překvapil i Sokol. Mně tedy ne, já vím ze hrát umí. Někdo ho má možná zaškatulkovaného jako baviče nebo moderátora, ale mne přesvědčil už v Rédlovi, že ho lze nasadit na vážnější role. Tady skvěle hrál toho svého vynerveného poldu. Úplně jsem z něj cítil tu nesoustředěnost na práci když zjistil, že má v patách kolegy. V takovou chvíli se snažíte před ostatními nezůčastněnými dělat jako že nic, ale zároveň se vevnitř citíte hrozně a nejraději by jste někam zapadli. Zalezli a nevylézali dokud se to nějak nepřežene. Jenže vy víte, že samo se to nepřežene. Konec skončil tak, že by koncem být nemusel. Podle mně si ČT tenhle úspěch divácky srovnatelný snad jen se Ženou za pultem a Chalupáři asi nenechá jen tak protéct mezi prsty. Štáb i herci udělali solidní pevný základ pro něco dalšího, něco na čem se dá stavět.  Tak uvidíme! * * * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice důstojné zakončení vynikajícího seriálu, a to nejenom na české poměry. I když informovaný divák ví, kdo byl odsouzen a mnohdy i na jak dlouho, tak je to zkrátka natočenou s takovou noblesou, že seriálu nelze upřít koule. Umí být napínavý a velmi dramatický. Jsem fanouškem podobně krátkých minisérií a zpravidla platí, že čím kratší, tím lépe. Zde bych se ovšem vůbec nebránil dostat přidáno. Minimálně tento díl si zasloužil více rozvést. Netuším, jaký větší názorný příklad toho, že rušit trest smrti byla absoultní píčovina, zákonodárci potřebují. [87 %] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná výtka by byla, že poslední díl toho přece jen obsahoval až moc na jednu epizodu. Třeba vyjednávání s Kopáčem tady bylo hodně useknuté, tohle v Sametových vrazích udělali lépe a napínavěji. A souhlasím s ostatními, že na konci se mělo objevit, že postavy policistů jsou fiktivní a zejména Sokolův Tůma není odrazem Havloviče, Jinak paráda. Tak co, Devadesátky II a LTO? To už je na rozdíl od Orlíku skoro zapomenutá kauza a neškodilo by připomenout účast polistopadové reprezentace v ní, alespoň co se týče zákonodárného diletantství. "Václave, slib mi, že nebudeš střílet a jezdit." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Železniční přejezd, za kterým Ludvík Černý (Matouš Ruml) zastřelil podnikatele Katovského (v seriálu Skuherského), dodnes existuje. Nachází se na pražském Zličíně, na hranici ulic Na Radosti a Plzeňská. (Šéfik)
  • Závěrečný díl sledovalo v průměru 2,27 milionu diváků starších 15 let (podíl 50,24 %), jednalo se tak o nejsledovanějším pořad nedělního večera a také celého dne. (rublik05)
  • V ilustračních záběrech, zachycujících výbuch v erotickém klubu, otevírá balíček s bombou majitelka podniku, ačkoliv podle vyšetřování otevřel tento balíček někdo jiný. (Caminzind)

Reklama

Reklama