Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max je Žid, který přežil holocaust v Německu v roce 1945. Setkává se s radikální židovskou odbojovou skupinou, která stejně jako on ztratila veškerou naději na budoucnost poté, co je nacisté připravili o existenci a vyvraždili celé jejich rodiny. Sní o velkolepé odplatě za příkoří spáchané na židovském národě, oko za oko, zub za zub. Max se začíná s hrůznými záměry skupiny ztotožňovat... Film natočený podle skutečných událostí vypráví o nebezpečné a odvážné tajné operaci nazvané Plán A, v rámci níž skupina Židů, kteří přežili holocaust, plánovala otrávit německý vodovodní systém a zabít šest milionů Němců. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecky film podla skutocnej udalosti,o ktorej som az doteraz nepocul,no o to viac ma to zaujalo a urcite si tato zalezitost nezasluzi take slabe hodnotenie,podla mna je to vyborne natocene,zahrane a ani to nie je nudne,prave naopak,dej ma natolko zaujal,ze som sa ani nenazdal a uz sli zaverecne titulky,mne sa to pacilo...:-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že film nesoudí, ani nezaujímá stanovisko. Prostě jen ukazuje průběh nezdařeného plánu organizace Nakam, která chtěla poslat k čertu co nejvíc Němců. A zároveň klade divákovi otázku, jak by se zachoval on, kdyby mu bestiálně vyvraždili všechny blízké. Druhým pozitivem je solidní obsazení a ušla i atmosféra. Problém je, že pokud o daném tématu člověk nic neví, tak se nemusí úplně chytat. zejména činnost agentů Hagany tu podle mě nebyla dostatečně vysvětlena. Ale to platí i pro další body. Celkově je to rozhárané a nepřehledné. A utahané. Třeba plánování bylo suchopárné až běda a dalo by se pokračovat. Každopádně chválím za námět. O poválečných událostech se toho zase tolik netočí a co se Nakamu a Chulijotu (židovská popravčí jednotka v rámci britské armády) týče, je to snad i premiéra. Tak to třeba příště vyjde lépe. 50% s odřenýma ušima. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná udalosť, historicky známa, našťastie nesplnená. Ale film veľa z nej neponúka, skôr len tlčie do hlavy holocaust a právo na pomstu. A skôr ospravedlňuje tento šialený nápad, ktorý len poukazuje na to, že táto skupina ľudí stále žije v Starom zákone, výnimkou bol len asi hlavný hrdina. Film však ukazuje, že šlo o odvážny pokus resp. ideu. Niekomu tu riadne šibe. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ak som to správne pochopil, tak jedna skupina samozvaných židovských pomstiteľov naháňa druhú skupinu židov, ktorý sa rozhodli brať spravodlivosť do vlastných rúk, niekde v povojnovom nemecku. To celé s dialógmi, v ktorých si predávali informácie, s ktorými v 45 nemohli disponovať. A samozrejme, druhá polka filmu v tme. Nesmie chýbať punc skutočného príbehu a židovské vyplakávanie. Výpovedná hodnota žiadna, tempo žiadna, gradácia žiadna, nič, čím by ma to upútalo. Aspoň to obsadenie ušlo. Slabé 2 z 5 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudný film, který je zbytečně natahovaný, kde se nic neděje a jen mele na pětníku. Herecky je to taky bída. Z celého filmu smrdí jen něco natočit o židech o jednom plánu, který spoilerem leda dokáže sestřelit obsah mnohem lépe, než tohle nezáživné filmového zpracování. Popravdě jsem celým filmem trpěl, několikrát se k němu vracel, protože na usnutí je tento film tím nejlepším lékem. Od odpadu film dělí asi jen sympatie k tématu. Ještě horší je, že je pořádná hromada mnohem lépe zpracovaných filmů na toto téma. Na HBO bych se tomuto filmu raději vyhnul, protože o nic nepřijdete. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama