Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beau se bojí – života, světa a především své mámy. Na cestě na rodinnou návštěvu je vtažen do nečekané spirály absurdních událostí, které si nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech. Na šílené pouti plné humoru, děsů a dobrodružství se tak musí samotářský podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou. Filmový vizionář Ari Aster (Děsivé dědictví, Slunovrat) spojil síly s hereckým chameleonem Joaquinem Phoenixem (Joker) a přichází s mimořádně pohlcujícím filmovým zážitkem bořícím bariéry žánrů i diváckých očekávání. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
movemat

movemat (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Takže poznáš všetkých ľudí na zemi a zdokumentoval si len tieto 3 emócie, ktoré midsommar v divákoch vyvolal? Nevieš prijať, že niekoho môže aj niečo nudiť, hoci iného nie?

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

3hodinnový bizár rezidentního rejži studia A24 by mu ještě s přispěním vlastních peněz asi odmítl zaplatit každý jiný, jenže tohle je absolutní svoboda tvůrčího psaní a je vidět, že ve studiu zatím drží za neortodoxními zážitky spíše nežli hromadou peněz z office boxu, kde vidělal necelých 11milionů dolarů. Phoenix jako mámin psychicky traumatizovaný jedinec se vrací domů po hrůzné zprávě a vše co se kolem něho stane je na pomezí fantaskního a reálného světa. Film je nenápadně rozdělen do částí, které bych nazval město-les-domov, skrze které zažívá bolestně fyzické a duchovní zážitky s vyvrcholením smyslu svého a maminčina života. Oproti předcházejícím dílům je tento na mě až příliš rozmáchlý a nesourodý. Měl sem pocit, že i tvůrce sám nevěděl, co nechat a co pustit přes střižnu. Můj poslední verdikt, snaha o překvapivé psycho v jadrném se vnitřním ubíjení vlastní podstaty na tomto světě se povedla alespoň k jednomu prazvláštnímu zážitku. V budoucnosti se ale rozhodně vrátím k jeho minulým dílům, které mi byly bližší. + za propracované exteriéry plné symbolik nejen k ústřední postavě 70% 

Uživatel bobstock smazal svůj příspěvek.

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Smth

Beau is afraid ala Aronofsky vs.Lynch vs.Trier=Aster 😊  Samej sympaťák, budu rád za jeho další bizáry, zatim ale zůstanu u Slunovratu (directors cut TOP) a Děsivýho dědictví, které jsou ucelenější filmově a tématem bližší. Fascinuje mě jak používá hrůzné lidské trauma a nastolí tak nepříjemnou atmošku pro zbytek filmu pro diváka. Viz. Sebevražda rodičů versus nechutná nehoda se sloupem elektrickýho vedení. Tam sem byl úplně na kaši.

Uživatel bobstock smazal svůj příspěvek.

Smth

Smth (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Midsommar hlavně potřeba vidět v director’s cutu. Dodává to tomu celistvost, kterou ořezaná verze postrádá

na příspěvěk reagoval bobstock

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

Parker Posey - nahá ve filmu. Ukázala (.Y.)

Scénka: 4 min 22 s 933 ms 

Slasher

Slasher (hodnocení, recenze)

Bluntman

jistě, jen bych osobně neoznačil jako za první žánr za horor

dick monster byl dobrej :)) shit demon z Dogma se mi vybavil

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Slasher

Já bych On se bojí za horor klidně považoval, minimálně v prvních dvou blocích ze čtyř pracuje s tím, co je příznačné pro "bytové" horory (Osvícení, Rosemary má děťátko, Tenant ad.): situování do jednoho místa, vnější svět jako hrozba a i ten blízký, vyšinutost ústřední postavy a o toho odvislou nejednoznačnost dění (neplatí nutně pro všechny). Horor navíc může mít různých podob a monstra stejně tak, i když největšími příšerami je matka předávající generační traumata a otec-č*rák (SPOILER: doslova, ehm, Freud by zaplesal). :) 

na příspěvěk reagoval Slasher

Slasher

Slasher (hodnocení, recenze)

Možná s horor prvky, ale rozhodně bych nečekal moc horor. Vidím označení jako "dark comedy and a surreal, oedipal drama" a nebo "nightmare comedy is the perfect phrase to describe [this] darkly funny Kafkaesque odyssey". Tuším, že sám Aster od počátku avizoval, že nepůjde o horor.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Dadel

Kinoverzia je skvelá, predĺženú som ešte nevidel, ale chystám sa na to. Slnovrat ma atmosférou uchvátil ešte viac než Hereditary, aj keď ten považujem za kvalitnejší film.

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Trailery sú dobré, ale neverím, že si takýto typ filmu obháji takú obrovskú stopáž. Som zvedavý.

na příspěvěk reagoval Dadel

Slasher

Slasher (hodnocení, recenze)

"I can't promise you'll enjoy Beau is Afraid. I can promise it'll f*ck you up." Mashable :)

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

jsem na to zvedavej, hereditary byla velka pecka, ale ten slunovrat byl horsi - a to pro me o dost... takze opatrne tesim..

na příspěvěk reagoval Ratchetka

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Jeho filmy, mají vícero vrstev, tak jako cibule. Divák musí jít do hloubky, aby viděl tu hrůza a strach, který na první pohled neni dobře vidět, ale je to tam. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Asterovi filmy nejsou náročné na přemýšlení, ale spíš v tom, že se ty filmy, musí vidět víckrát, protože on ten strach ukrývá v pozadí, v náznacích a v malých detailech. Hereditary sem taky musel vidět třikrát, abych kompletně vstřebal tu hrůzu, kterou on do toho filmu nacpal. 

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

jaj bože to zas bude nejaká fantasmagoria v hlave postavy a pri tom hereditary je horrorova dokonalosť ..no neviem toto bude zas niečo ako nuda midsommar 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Bordoshut

Bordoshut (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelně se těším. Ari Aster zatím ani jednou nezklamal. Každý jeho filmový zářez stojí za to.

SeBig

SeBig (hodnocení, recenze)

Tak tohle mi strašně zvedlo náladu! Moc se těšim! Ten trailer je benger!!! 

Oralfabet

Oralfabet (hodnocení, recenze)

Doomedx

Cítím z toho hodně takovej styl Charlieho Kaufmana, konkrétně třeba Synecdoche New York. Takže horor spíš existencionální a humor dost bizarní. Což mi zní jako lahodná kombinace, navíc Joaquin Phoenix se Phillipu Seymor Hoffmanovi ze Synecdoche dokáže jako jeden z mála herců vyrovnat. Asi to nebude film pro každýho, ale já osobně se nemůžu dočkat

Doomedx

Doomedx (hodnocení, recenze)

Oralfabet

Presne moje myslenka, to ze to ma v tagu styl komedie znamena pouze to že to tam nekdo oznacil ale zdejsi experti - konkretne psychor kterej malokdy napise neco srozumitelneho to aumaticky odsoudil.

Z traileru nevim co si o tom mam zatim myslet, jen to že tam Asteruv rukupis jde krasne videt a jako "komedie" to na me uplne nepusobi.

na příspěvěk reagoval Oralfabet

Oralfabet

Oralfabet (hodnocení, recenze)

Před pár dnama teprve vyšel trailer, ale zdejší hororový expert už ví, že režisér má navíc a jen plýtvá svým talentem. Taky je pěkný jak odsuzuje celej jeden filmovej žánr, i když je tady uvedený, že to je kombinace dramatu, hororu a komedie, ale zdejší hororový expert očividně  bere jen čistokrevné kousky, žádné experimentování s žánry se nepřipouští!  

na příspěvěk reagoval Doomedx

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Škoda. Aster má určitě na víc. Nechápu, proč zbytečně plýtvá svým talentem u komedií.

BROKEN_

BROKEN_ (hodnocení, recenze)

Sakra, proč to vypadá tak dobře?! Chci to hned vidět. Spojení Astera s Phoenixem nemá chybu. Jop tohle bude hodně zajímavý film. Už aby to bylo v kinech... teda pokud se to k nám dostane. Snad jo :-).

Carlito1

Carlito1 (hodnocení, recenze)

Dnes vyšel oficiální plakát pro tento film na stránkách A24 a je přejmenován na Beau is Afraid.

KUFI

KUFI (hodnocení, recenze)

Kudly4

skoda, kvalitnich a desivych hororu je jako safranu, a ty jeho jsou nejlepsi za poslednich nekolik let

Kudly4

Kudly4 (hodnocení, recenze)

Takže po dvou nadupaných Hororech, si prostě jako další natočí Komedii/Drama ... nechápu.

na příspěvěk reagoval KUFI

Reklama

Reklama