Reklama

Reklama

Špunti na cestě

(seriál)
  • Slovensko Špunti na cestě
Komedie / Rodinný
Česko, 2022, 11 h 8 min (Minutáž: 49–53 min)

Hrají:

David Novotný, Anna Polívková, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Pavel Liška, Pavla Gajdošíková, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Filip Antonio (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tatínkové brousí školní lavice, aby dětem vylepšili prospěch, maminky balí k moři i mušle a děti se nemohou dočkat, až budou na pláži. Vlny chorvatského Jadranu jsou téměř na dosah, tak co by se mohlo pokazit? No přece úplně všechno! Komediální seriál podivných členů jedné normální rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozuměními se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur a projedou s ním půl republiky. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě nakonec stráví velkou většinu prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Špunty na vodě jsem celkem chválil a rozhodně nezatratil. Tohle pokračování je jako celek průser. Byly tam sice příjemné momenty, místy obstojný humor a hlavně spousta známých tváří. V celkové délce se těch pár kladů naprosto ztratilo. Asi tři epizody (jedna z nich je Partyzán) byly absolutně o ničem a naprosto dementní. Zároveň skladba děje a pocitová úroveň je jako film pro děti. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Seriál Špunti na cestě mě od začátku bavil svou uvolněnou letní atmosférou, která je neskutečně návyková a v těchto chladných dnech vyvolává v divákovi příjemné vzpomínky na teplé letní počasí, moc se mi líbila nádherná česká příroda, lákadlem je bezpochyby i herecké obsazení, nejvíc mě zaujal výborný Miroslav Donutil, autentický Arnošt Goldflam, vždy skvělý David Novotný či úderná ženská dvojice Anna Polívková a Tatiana Dyková. Bohužel tím ale můj výčet kladů končí. Většina mnou viděných epizod má značně rozporuplné kvality, humor je buď dětinský, anebo hloupý, poutavost značně kolísá, příběh mi přišel takový o ničem. Seriál jsem dobrovolně opustil po sedmi epizodách, víc už jsem tak nějak vidět nepotřeboval, třeba se ale k těm zbývajícím dílům někdy vrátím. 3/10. ()

Reklama

MAVO_99 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete prostě odpočinout, běžte do toho. Po velmi příjemném filmu “Špunti na vodě”, na který tento seriál navazuje, jsem možná čekal něco víc, ale bohužel se tak nestalo. Je to fajn na odpočinek s rodinou, ale je to hodně jednoduché a scéna na konci posledního dílu, kterou tu většina lidí vychvaluje, mi přijde fakt hodně hloupá a cringe. 4,5/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál ČT vezoucí se na vlně trendu ukázat hezké Česko exteriérově v díle, který je bezcílný roadtrip dvou rodin starým autobusem, přičemž důvody cest pro každou epizodu  jsou na rodinný seriál, který má pobavit a zahřát u srdíčka, opravdu prapodivné - svatba, rozvod, rakovina, nebo že otec jedné hrdinky běhá nahý po lese. Sympaticky obsazené, možná i ten nápad nebyl marný, ale výsledek je úděsná zoufalost bez čehokoliv vtipného. Některé díly vyloženě nedokoukatelné, některé postavy vyloženě iritující ( Liška, Dyková ) a polovina dětských postav naprosto zbytečných. Vše dobré držel jen Donutil i se svou závěrečnou silnou scénou v balónu, ale jinak kroutím hlavou, kdo cpe do seriálu, který by měl být asi i pro děti témata jako umírání, domácí násilí, nebo že nadržená Leinweberová  neví s kým se kdysi vyspala a tak se pokouší dostat do postele všechny osoby mužského pohlaví v den svatby Lišky a tý frajerky, co natočila v osmnácti péčko. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Společné prázdninové putování rodin bratrů Veselých, jejich tátů, bratrance a jeho kamarádky, ve starém autobusu Robur a mnoho (většinou nečekaných) dobrodružství a zážitků... Pěkně navozená atmosféra léta a prázdnin, která vyzařuje již ze zdařilého titulkového úvodu, krásné záběry české krajiny, občasné zábavné a humorné scény, ale taky scény přihlouplé a herci vesměs solidní.  V konečném výsledku pohodový rodinný seriál, který nepředstavuje nic vyjímečného, světoborného, ale ani není úplně hloupý. Seriál, který docela pobaví a hezky naladí na léto. 60 %. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (20)

  • První klapka seriálu padla v půli května 2021. Natáčení probíhalo na více než osmdesáti lokacích, např. na Sázavě, Lužnici, v Brdech, na Vysočině, v Praze, Českém Ráji i na Slovensku. (rakovnik)
  • Film se natáčel v bývalém Brdičkově mlýně ve Šlakhamru, stejně jako předchůdce, film Špunti na vodě (2017). (rakovnik)
  • Když Karel (Miroslav Donutil) vyráží autobusem zachránit Igora (Jiří Langmajer) a Nelu (Tatiana Dyková), jede autobusem bez svatební výzdoby. Jakmile dorazí na místo, je autobus ozdoben na svatbu, když ovšem dorazí do nemocnice, autobus výzdobu opět nemá. (MaraF)

Reklama

Reklama