Reklama

Reklama

32. srpen na Zemi

  • Kanada 32nd Day of August on Earth (více)

Obsahy(1)

32. srpna přežije šestadvacetiletá žena autonehodu. Po setkání s vlastní smrtelností opouští kariéru modelky a rozhodne se mít dítě. O pomoc požádá svého nejlepšího přítele Philippa, který souhlasí za podmínky, že počnou v poušti. Výlet do Salt Lake City je začátkem řady náhodných a katastrofických událostí, které trvale změní jejich život. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (27)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne bez tlačenia na emócie, miestami komicky, vizuálne villeneuveovsky podmanivo (ten chlap je zrodený pre sci-fi žáner), skrze krátky road movie výlet vyslovený príbeh skrytej lásky. Nesúrodá, ale o to zajímavejšia dvojka On-Ona. Pocity, s ktorými sa stotožníte a moč často ich pri filme nezažívate. Zvedavosť, ako sa načrtnutá situácia vyvrbí. Príjemné. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzácný případ, kdy je hlavní dvojice na startu nesympatická, později relativně příjemná a v závěru až k zbláznění živoucí a svá. A může za to jméno, které bych minimálně v prvním dějství na režijní stoličce nikdy nehádal. Dennis Villeneuve, mladší, přímočařejší, poprvé celovečerní - a snad i divočejší a překvapivější, než by jeden od vyhlášeného perfekcionisty očekával. Tvořit ve věku kolem třiceti ucelenou romantiku si žádá určitou naivitu, v tomto případě je ta potřeba zatáčet nebo ukončovat v co nejabsolutnějším duchu téměř mladická. Já na kombinaci archetypálních figur, novovlnné upovídanosti a patřičně vycizelované technické stránky slyším rád. Nebýt střídavého tempa, propadnu takhle sebevědomému debutu úplně, ale k mistrovským dílům byla cesta ještě přece jenom dlouhá. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Malá, príjemná a remeselne výborne ošetrená (kamera a strih sú super) festivalová romantika a dôkaz toho, že Vileneuvovi to svedčí viac v hollywoodskych veľkých produkciách. Ale za pozretie určite stojí aj táto vec. 7/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Život v srpnu a po něm, život svobodný a volný jako letící balónek naplněný héliem, život plný hledání a nalézání, takový je život v srpnu. Někdy mohou být i romantické filmy natočeny sofistikovaně a krásně. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie v existenciální road movie? Že to nejde? To jste asi ještě nenarazili na jednoho z nesympatičtějších režisérů Denise Villeneuva a jeho snímek vymykající se všem konvencím. Klubko velikých emocí, které se pomalu rozmotává v neobvyklou komedii, vtipné scény střídají vážné problémy, chvílemi si vychutnáme poetické záběry pouště či ulic Quebecu, které však za úderného leitmotivu soundracku (který nikdy nevyšel) funkčně zastoupí rychlý a výrazný střih. A tak, jak to jedním koncem provázku začalo, to i končí. Nehodou, po níž si člověk uvědomí, že by se měl vydat úplně jiným směrem. Nebo ne? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že ide o dielo talentovaného tvorcu, ale je aj jasné, že ide o debut talentovaného tvorcu. 32. august dokáže diváka vtiahnuť, vyvoláva otázky, pocity, dojmy a niekto citlivejší si na konci aj poplače. Podľa mňa však sľubuje niečo iné, alebo kriticky napísané niečo viac, ako nakoniec poskytne. Ono ide vážne skôr o pocitový film, ako o nejaký dramaturgicky pevne vystavaný konštrukt, kde sa všetko zodpovie, práve naopak. Ak sa s Denisom stetnem náhodou niekde na letisku, tak mám na neho ohľadom filmu pripravených zopár otázok. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velice nevšední road-movie s velice jednoduchou (až infantilní) zápletkou, která přerůstá v dobrodružství o dvou lidech, kteří spolu jedou do Salt Lake City za jistým účelem. SPOILER Cestou zažívají jak vtipné, tak nepříjemné věci a vše překvapivě ústí v dramatickém závěru, který opravdu nečekáte. Jen jsem nepochopil ten 32. srpen... :-$ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film skoro o ničom, a pritom o niečom ... niektoré lokácie skvelé, v spracovaní miestami badať Denisov rukopis, príbeh nenudí, herci prirodzení (on viac ako ona), koniec ako od Almodóvara .. či? .. príjemná skúsenosť. 3,5* ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - TRIBUTE TO DENIS VILLENEUVE - Pocta Denisi Villeneuvovi (Un 32 août sur terre / 32ND DAY OF AUGUST ON EARTH / 32. srpen na Zemi) - Začalo to jako opravdu milá nenásilná komedie a stalo se z toho nakonec takové opravdu smutné drama... - 2. 7. 2011 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Než se Villeneuve vydal do Hollywoodu, natočil pár menších a osobitějších snímků. Jedním z nich je i 32. srpen na Zemi, který je malinkou ale příjemnou road-movie se špetkou romantiky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Villeneuve viděl film Před úsvitem, a rozhodl se natočit to po svém, ovlivněn ještě trochu raným Wimem Wendersem. A tak sledujeme, jak má nějaká tomboyka (fakt vypadá víc jak chlap, a ne sexy žena) autonehodu a díky ní přehodnotí svůj dosavadní úspěšný a bohatý život modelky a herečky a rozhodne se počít dítě a užívat si života, počínaje pátkem 32. srpna. Proč zrovna 32. srpna fakt netuším a myslím, že ani rejža ne (resp. jen označil pár dní, kdy to jako stálo za to). Díky tomuto detailu jsem totiž od začátku film byl naladěn na mysteriozní nebo surrealistickou sci-fi, ale dostal jsem prostě ukecanou milostnou historku s - pro Villeneuveho typickým - povrchním ponaučením, tentokrát na téma važte si toho, co máte, protože to také mít nemusíte. Je to celé nudné a povrchní obrazem, příběhem, vnitřním příběhem, postavami, a díky tomu i nedůvěryhodné. U postav mi chybí nějaká komplexnost, propracovnost, charakteristika, psychologie. A ta okatá náhoda na závěr (MOŽNÝ SPOILER: v noci na opuštěné ulici natrefíte náhodou na auto se třemi mladíky, kteří zrovna chtějí někoho zmlátit) celou tu nudnou nudu jen korunovala. Btw, nahoře v obsahu uvedený „začátek řady náhodných a katastrofických událostí“ se nekonal, pokud nepočítám jedno bouchnutí dveřmi taxíku do nosu a nález ohořelé mrtvoly, s níž se dále nepracuje. ()

Jellini 

všechny recenze uživatele

Alexis Martin jako Jean-Paul Belmondo a Emmanuel Bilodeau jako Jean Seberg aneb "U konce s dechem" v roce 1998. Sympatická kinematografická hra s žánry, přičemž převažuje ten komediální, zvláště pak v momentech, kdy se ony žánry "střídají". Otevřený a energický snímek, který potřebuje diváka. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Štylisticky a vizuálne nám Villeneuve prejavuje svoj talent vtiahnuť nás do príbehu. Avšak rozprávačsky a tematicky sa zdá, že podvádza. 6/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Od první minuty útočí Villeneuve na vaše smysly prostřednictvím mnoha ruchů a zvuků a společně se střihem, který děj a postavy posouvá na různá místa poměrně zběsile, nebudete vědět která bije. Tedy aspoň já, si předtím o filmu nic nepřečetl. A opět se mi to vyplatilo. Od okamžiku, kdy vznese Simone svou žádost, se začne rýsovat neotřelá road movie smíchaná s lehce podvratnou komedií, která se překulí do drama. Jemně absurdní příběh o lásce a nelásce...o míjení se. Villeneuve mě opět nezklamal. Obsah i forma, je totiž podle mého gusta. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Filmový popsong o složité cestě dvou mladých lidí k pochopení vzájemného citu, který objevují dobrodružným výletem do pouště v Salt Lake. Zábavný i dojemný zároveň, absurdními sitaucemi a atmosférou v některých momentech připomíná první filmy Jima Jarmusche. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepátrala o čem to bude, podle názvu čekala odlidštěnou sci-fi, a dostala skryté city... které mě semlely, prostě přesně to, čemu jsem se chtěla vyhnout. Zezačátku, než mi došlo, že jsem žánrově jinde, mi to přišlo málo akční, dialogy "divné", ale když jsem se srovnala, tak mi to zapadlo. Komedii v tom tedy moc nevidím, spíš bych ten film nazvala cyranovskou tragédií o skryté lásce, charakterizovanou pro mě otázkou "Proč jí to, zatraceně, nevyjádřil dřív?" Ono se říká, že nikdy není pozdě, ale když je ten druhý zničehonic na druhém břehu, tak už pozdě je. Tolik asi k poselství filmu. ()

Ernst 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od filmu neocekaval a perci me odmenil neuveritelnym zazitkem. Krasny film, ktery dokaze kombinovat prvky, ktere by clovek hledal v existencionalnim dramatu, komedii a jinych zanrech. clovek se rozhodne nenudi...... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Celovečerný debut a hneď nominácia na Best Film v Cannes. Nie zlý začiatok. Už v krátkych filmoch Villeneuve ukázal, aký talent má. Originalita sa ani tu nezaprie, najmä v malých detailoch. No i keď je film iný ako ostatné a má zaujímavé postavy, nedosahuje to ešte takých kvalít, aby som šiel nad tri. Film ma totiž nechal chladným. Pozitívne je, že film ma vlastný rukopis. 6/10 ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Štylistické cvičenie debutanta, v ktorom strieda širokú paletu žánrov do ťažko uchopiteľného príbehu plného absurdít. Je to však pekne zvládnuté, je to pocitovka, ale mňa až tak nebrala. Rejža má k dispozícii príjemných hercov, ale celkovo nedokážu preklenúť strnulosť diela a naplno zaujať. Villeneuveovský Na konci s dychom, ktorému však chýba výrazný Belmondo či Belmondka :) ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

tenhle film je vážně zvláštní - když čekáte, že se stane něco strašného, nestane se nic; když si myslíte, že se vůbec nic nestane, dostanete slušnou nakládačku. ale vlastně - může se něco přihodit 32. srpna, když ten den není v kalendáři? ()

Reklama

Reklama