Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V roce 1994 je v Jihoafrické republice unesena dcera multirasového páru. Dívce se podaří uprchnout a v dospělosti se stane detektivem. Reyka Gama (Kim Engelbrecht) využívá svých schopností k výchově dítěte a řešení záhad. (mokelembembe)

Recenze (7)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V Juhoafrickej sa hľadá sériový vrah, pričom v pätách mu je žandárka s traumou z minulosti. Každopádne, sucho musím skonštatovať, že toto je čisto priemerná záležitosť napriek tomu, že sa scenár snaží byť v mnohých smeroch nápaditý, prekvapivý, či disponovať vedľajšími príbehovými líniami. Nie nie, toto určite nie je žiadna temná záležitosť, pričom jediné čo určite na diváka zapôsobí (pokiaľ ho to bude baviť), je špina a smrad "tretieho sveta", ktoré cítiť už z obrazovky. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kvalitní kriminálka z JAR, která má skvělou temnou atmosféru, uvěřitelný příběh a výborné herecké výkony. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Reyka bola sprostá čúza ako malá, a keď vyrástla, je ešte sprostejšia. Trpí Štokholmským syndrómom alebo čím, alebo ju ako dievča uniesol Iain Glen, ktorý sa hral najprv na otecka, a potom na manžela, ako sa na psychopata patrí. Mŕtvolky v cukrovej trstine boli pekné, ale ten postup policajtov a celkové nezmyselné správanie postáv, nedotiahnuté, iba načrtnuté schémy a debilita celého príbehu mi celý čas liezli na nervy, takže sa čudujem, že som to dopozerala. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Jestliže ve Vás překypují předsudky vůči toho, že se jedná o dílo z JAR, můžete je rovnu nechat stranou. Reyka je poctivým řemeslným krimi, kterému nechybí nic z toho, co známe z USA nebo Skandinávie. Na polích cukrové třtiny se objeví mrtvola ženy. Začíná klasické vyšetřování, seznámení s postavami, okolím ale i minulostí hlavní vyšetřovatelky. Avšak nezůstaneme u jedné oběti a rázem tu zjevně máme sériového vraha ( konec prvního dílu docela hustej ). Spousta podezřelých a několik obviněných, není nouze ani o akci. Zejména zátahy policie jsou hukot. Ta nemá v tomto regionu vždy to nejvyšší postavení a musí se tak popasovat například s kmenovým náčelníkem a jeho eskortou nebo místním pastorem. Tyto věci působí zcela odlišně a policie tak nemůže vždy vést klasické vyšetřování jak známe z jiných kriminálek. Nulovej respekt a žádný strach od místních tak práci detektivům jen stěžuje. Do příběhu nám zasahuje i minulost hlavní protagonistky. Ta byla v dětství unesena, pachatel sedí za mřížemi, ale ona jej neustále navštěvuje, proč ? Ze začátku každého dílu se nám představí kratičký flashback, abychom její temnou minulost odkryli a pochopili. Seriál si od začátku buduje napjatou atmosféru a prostředí afrických vesnic s plantážemi tomu dodá slušnej šmrnc. Téměř všechny scenérie z pole cukrové třtiny jsou mazec a někdy i nepříjemný. Velmi překvapí i herecké výkony, jak u Engelbrecht tak i Glena ale nezahálejí ani ostatní. Zajímavý příběh z netradičního kraje s překvápkem na konci. Možná i dvěma. Fanoušci mysteriozních krimi by si neměli nechat toto dílo uniknout. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - celkem ucházející jihoafrická krimisérie, určitě stojí za vidění - 75%, 2.sezóna - tady už to stojí za starou bačkoru, scénář plný nelogického a nereálného chování postav - 10-20% ()

mdf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to hodně  slibně,ale pak už mi vadily ty neustálé flashbacky, návštěvy věznice asi Stokholmský syndrom,pořád nějaké vysvětlování a to mi bouralo tu celkovou  temnou atmosféru toho pole cukrové třtiny.Možná druhá serie bude o něco zajímavější. ()

Reklama

Reklama