Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající okultní horor, přirovnání k Rosemary´s Baby není zas tak přehnané, jak by se mohlo zdát. Film plyne pomalým tempem - až do samotného závěru se divák dočká pouze jedné, za to však přímo nechutně strašidelné zapamatováníhodné scény. Posledních 10 minut bych si však mohl s klidným svědomím zapsat do seznamu nejlepších hororových sekvencí ever. PS: Mám neodbytný pocit, že tvůrci nedávného House of the Devil se nejvíce inspirovali právě tímto snímkem. Horror movie of the year ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesto,že pomalé filmy mě nudí a uspávají, tak Sentinel je unikátní výjimka! Celý film doprovází záhadná a silně náboženská atmosféra a Michalen Winner si krásně pohrává s divákem. Konec je zvláštní mix znetvořených lidí a canibalů a obsahuje spousta znepokojivých scén. Je to velmi kuriozní,ale skvěle to funguje! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici, lehce netradicni, ducharina se silnym nabozenskym podtextem. Film ma hodne blizko ke skvostum jako je Omen nebo Rosemarys baby (s tou je podobna i cast pribehu), i kdyz zcela nedosahuje jejich kvalit. Coz ovsem neznamena, ze by nebyl uzasnej. Misty jsem se u nej opravdu bal, technicka stranka je vynikajici a navic herci jsou dojednoho skveli. Predevsim Cristina Raines v hlavni roli, ta je nadherna... Za pozornost stoji i triky, resp. netriky, protoze Winner v nekterych scenach pouzival realne znetvorene lidi, takze vysledek stoji za to. Jo a taky tam masturbuje Beverly D'Angelo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atmosférická podívaná, jež mi v několika silných momentech připomněla nedávný HOUSE OF THE DEVIL. Rozlehlý dům, náboženské motivy, paranoia, strach. Snímek se hodně opírá o herecké osazenstvo v čele s Chrisem Sarandonem a Cristinou Raines, co nejenže dobře hraje, ale vyniká svým překrásnym úsměvem. Zajímavé obsazení je i ve vedlejších rolí: Jeff Goldblum, Christopher Walken, Tom Berenger nebo se tu ve své první filmové roli představí masturbující Beverly D´Angelo. Ze začátku některé nejasnosti začínají zapadat do sebe a postupně to celé graduje docela šíleným způsobem. Závěrečné panoptikum znetvořených lidí coby démonů dokáže i dneska pěkně nahnat strach. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ti, co přirovnávají The Sentinel k Rosemary má děťátko nebo Přichází satan!, museli být dočasně nepříčetní (nebo posedlí), jinak si to neumím vysvětlit. Přiběh není nezajímavý, ALE neobratná režie, velice špatné herecké výkony, nulová atmosféra a velmi nevhodná hudba mi opravdu žádný silný zážitek zprostředkovat nedokážou. P.S. Ale abych nebyl jen negativní, masturbační výstup Beverly D´Angelo a přehlídka budoucích i bývalých hvězd náladu trochu zlepší. :o) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela nudnej horor, kterej oplývá akorát pěknou atmosférou těch 70tých let a asi dvěma děsivějšíma scénama, což mi ale přijde dost málo, kór když to mělo hodně velkej potenciál, soudě podle těch pár solidních scén, kterýma tvůrci nechali aspoň na chvilku vzpomenout na žánr hororu. Ale abych jen nekritizoval, tak dobrej nápad bylo i použití opravdových mrzáků, působilo to hodně dobře a zjímavý je i herecký zastoupení ve kterým je spousta známých a hrozně mladých herců jako naříklad Jeff Goldblum, Christopher Walken a nebo z těch starších Eli Wallach a Burgess Meredith z Rockyho, ale víc toho tenhle film už fakt nenabídne ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Stejná sedmdesátková nuda jako Stepfordské paničky. Zbytečně okaté opisování od Rosemary má děťátko je nakonec nejmenší problém. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tie vzťahy susedské. Modelka má milenca právnika. Fiškál ju prehovára na svadbu, no Alison chce niečo do zálohy. Byt, do ktorého by sa mohla uchýliť, keby to vo vzťahu neklaplo. Lebo uhladený, vždy skvele nahodený lojer má za sebou nie úplne vyjasnenú vzťahovú minulosť (samovražda bývalej manželky). Fotomodelka má tiež za sebou pár pokusov o samovraždu. Prenajme si teda napokon jeden byt v staršom obytnom dome. No už úvodné  návštevy susedov ju presvedčia, že ani tu čosi neklape. Nepríjemne vtieravý starý pán s farebným vtáčikom na pleci a s mačkou a dve postaršie lesby, ktoré sa nehanbia pred ňou explicitne masturbovať a cicmať sa. Do toho slepý starý kňaz, furt čučiaci z okna na ulicu. Šikovne vystavaná hra s očakávaniami diváka začína. Parádne spracovanie korunuje finálna scéna. Ako z podareného kolotočiarskeho domu hrôzy. Poznámka: V čomsi finále pripomenulo Lynchovho Slonieho muža. Akurát, že tu nebol jeden, ale celé slonie stádo! A jaké pamparádne! Haleluja. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pozícia Svätej trojice Exorcista/Omen/Rosemary ostáva v bezpečí, no aj toto je kvalitka. Škoda, že ten výborný žánrový scenár sa nepodarilo uchopiť trochu osobitejšie. Má to super scény, príbeh je napínavý,hlavná hrdinka dostatočne krásna a potešia šteky budúcich hviezd (Goldblum, Walken, Berenger) aj niektorých vtedajších (Eli Wallach, Balsam Gardnerová). Len tomu chýbalo to "čosi", ktoré majú najlepšie spriaznené kúsky. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fascinující mysteriozní příběh, který trochu připomíná Rosemaryno děťátko, jenže je zde podstatný rozdíl - hlavní postavu si síly temna nevybraly jako budoucí matku znovuzrozeného Satana. Zpočátku příběh pomalu plyne, výborná kamera snímá obrazy každodenního života za doprovodu skvělé hudby (Gil Melle) a vůbec se nezdá, že by mělo dojít k dramatickému zvratu. Napětí ve vzduchu však houstne a brzy je jasné, že půjde do tuhého. Má Alison halucinace, sny a nebo je to vše pravda? Co skrývá tajemný dům v zeleném kabátu a kdo jsou jeho obyvatelé? Skvělé finále uzavře snímek, který má i po letech úžasnou atmosféru. Výborné masky přesouvají film do hororové škatulky a poslední záběr vyvolá spousty otázek... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým zo začiatku to vyzerá ako klasický napínavý 70s satan horor, ku konci sa to zmení na smiešnu frašku s afektovanými hercami a banálnymi dialógmi. Nemožno sa ubrániť dojmu, že film vykráda Rosemary's Baby. Základnú schému dopĺňa o niekoľko zaujímavých línií. Problém je v réžii, vo filme sú minimálne dve odhalenia, ktoré by mohli pôsobiť zaručený liek na ospalosť, no kvôli mizernému prevedeniu vyšumia do ovzdušia. Vrcholom je záverečná pointa a celkovo finále, ktoré je smiešne a je úbohé, že režisér musí strašiť telesne postihnutými ľuďmi. Nakoniec je najzaujímavejším casting, kde sa v drobných rolách predvádza viacero budúcich hviezd, no do pamäti sa vryje len masturbujúca/nahá/lesbická Beverly "Griswold" D'Angelo. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, tohle je laskominka v podobě oldschool haunted house hororu, které je středobodem půvabná Cristina Raines a jeden starej barák v Brooklin Highs. Co se týče Rainesky, tak té se začnou dít hned po nastěhování pěkný haluze, a to ne jen tak jaký, protože v domě zažívá doslova paralelní svět. Taky si musím na její adresu postěžovat, protože při jejích lekacích scénách a jejím řevu jsem se nemohl nerozesmát. Prkno jedno! To je ale snad jediná chybička, kterou jsem zaregistroval, takže když přihodím klady jako masky, hudbu, herecké výkony a to, co se odehraje na konci, nemám problém s tím si tento kousek vystavit do sbírky na profil. Doporučuju! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad dokonalého mysteriózneho hororu so všetkým čo k tomu patrí. Je tu všetko, čo v tomto hororovom subžánri zbožňujem. Dejová linka je zaujímavá a baví od začiatku do konca, dokonca si s divákom v určitých pasážach pekne pohráva a evokuje rôzne možnosti výkladu, pričom konečné rozpletanie príbehu mi prišlo mimoriadne zaujímavé. Ďalej tu je výborný casting, vrátane vedľajších úloh, kde nechýbajú také zvučné mená ako Walken, Goldblum, Eli Walach... Hlavná hrdinka vo svojej postave ani raz nezaváhala (na dôvažok bola aj mimoriadne pekná), všetok ten jej strach a zúfalstvo som jej zožral aj s navijakom. Ale to najhlavnejšie a najlepšie je bezpochyby atmosféra - v tomto smere je film jedna veľká pochúťka, ktorá v niektorých scénach narástla do takých výšin, že som bol ako hypnotizovaný, pričom nezostalo nič iné, len si pôžitkársky vychutnať tento filmový zázrak. Trocha som sa bál konca, aby sa to zas nejak na poslednú chvíľu nepokazilo a aby z toho nebola nejaká konina, ale nie... moje obavy boli totálne zbytočné, pretože koniec, páni, bolo niečo nevídané, po všetkých stránkach geniálna záležitosť. Ani nebudem konkretizovať aby som nespoiloval. Ľudia v tom čase museli padať zo stoličiek :). Jednoznačne odporúčam, všade a všetkým. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších kladných recenzí a hodnocení v červených číslech jsem čekal daleko víc. Tudíž jsem v celku zklamanej. První půlhodina je o hovně. Film se začne rozjíždět až okolo 34 minuty. Filmu se rozhodně nedá upřít místy docela hustá atmosféra, kterou podporuje dobře zvolenej hudební doprovod. Hlavní herečka byla taky zvolená celkem dobře a odehrála svoji roli celkem přesvědčivě. Za to třeba Christopher Walken ve svým štěku působyl jako loutka, která umí otáčet jen hlavou. Celkově na mě film nepůsobyl až tak zle, ale za ten pomalej rozjezd a stupidní finále nemůžu hodnotit víc jak třemi hvězdami. Závěrečná přehlídka kreatůr už byla moc. V roce 1977 to musela být pecka. Dnes už to ale nemá takovou sílu. Toť můj názor. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle hororový snímek jsem hodně dlouhou dobu sháněl a poté jsem si ho ještě dlouhou dobu šetřil, než si ho pustím. Vyplatilo se. Pěkně jsem se bavil a vychutnával jsem si povedenou atmosféru satanistického hororu a sympatické obsazení s mnoha známými herci ve vedlejších, dokonce spíš epizodních rolích. Děj je velice znepokojivý a konec snímku dost rozporuplný. Nelze zkrátka jednoduše posoudit, zda je finále pozitivní či negativní. Já mám ale jasno, v kůži hlavních postav bych se určitě nechtěl octnout. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nato, akého kultového štatútu za tie roky tento film nadobudol, je to predsa len trochu nuda. Záver a krásna Cristina Raines veľa zachraňujú, ale úplne spokojný nie som. A ak som dal na Rosemary štyri hviezdičky, tu musím dať o jednu menej. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sedemdesiatkový horor so zaujímavo prepracovanou mytológiou a hutnou atmosférou. Tá je dosiahnutá predovšetkým výberom lokácií. Úžasný byt v New Yorku s nádherným výhľadom na Central park v kontraste s jedným z najstrašidelnejších domov v hororovej histórii. V tomto baráčiku, ktorý stráži z vrchného poschodia slepý predstaviteľ cirkvi, by som sa bál prechádzať aj cez deň. Prvá Alisinina nočná prechádzka po dome dá skutočne zabrať a nasleduje šok, ale je podaný trochu iným spôsobom než lacné ľakačky známe z dnešných hororov. Naopak finále, síce s vydarenými maskami, dnes až tak veľa hrôzy nevyvolá, ale užijete si práve tú dobovú prácu so žánrovými proprietami. A takmer všetko je nám tu vysvetlené a skvele vypointované. ()

Reklama

Reklama