Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Pomalé, líné rozkoukávání a plynutí vstříc excelentnímu závěru. Jen je mi trošku líto, že nám filmy takhle postupně asi odhalí všechna duchovní tajemství a pak už zbude jen prachobyčejná všední nuda. Nebo katolická věrouka a lidská představivost fakt nemají žádné meze? ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Polanskemu ROSEMARY'S BABY se to, myslím si, vyrovnalo. Na THE EXORCIST to ale nestačí, to by to muselo mít o něco hustější atmosféru. Nejsilnější stránkou filmu je jednoznačně jeho, troufám si říct, bombastický závěr, který udělal z, v mých očích, nadprůměrného horroru skutečný klenot temného žánru. Absolutní povinnost pro každého, komu se líbil alespoň jeden z výše zmíněných snímků. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Ohromné, působivé...prostě moje krevní skupina! Hororů s náboženskou tématikou je jako šafránu, dobré horory s náboženskou tématikou se pak dají spočítat na prstech jedné ruky, přičemž THE SENTINEL se směle může zařadit mezi druhé jmenované. Počáteční mírumilovná atmosféra starého nájemního domu bere za své prvním záběrem siluety v okně posledního patra a po shledání se zvláštními " nájemníky" se vše velmi rychle mění v nepříjemně mrazivý kolotoč, který s vámi nemilosrdně dosmýká až k fantasticky třeskutému závěru. Nad takovými filmy by měl svítit co největší počet hvěz, aby byly v záplavách průměru vidět už z daleka a pro mě je skutečnou ctí jich pár přidat! ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí velmi pomalým tempem, nastěhování se do nového domu, vítání se zvláštními nájemníky až do naprosto působivého závěru, kdy posledních 10 minut filmu je naprostou lahůdkou i vysvětlením! ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Nalákán superlativizujícími komentáři jsem se vrhnul na další skoro-zapomenutý skvost, který na mě ale vůbec nefungoval. Táhlé tempo mi nevadí (viz pecka Dark Waters z '93), ale budování atmosféry, natož napětí, na mě prostě nedýchlo, okultno se dalo sfouknout pšiknutím a finální scéna (Freaks?) nic nezachránila. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Klasika, na ktorej zub času moc nehlodal ..Cristina Raines v nočnej košilke pobehujúc ponurým barákom plným nezbedných zvukov ..sexy strašidlácke:) ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý, dobrý, ale něco tomu ještě krapet chybělo. Očekával jsem trochu hororovější hororové scény. Zde jich bylo dostatečné množství (hlavně ten závěr), ale tak nějak přešly bez pocitu mrazení a to mě trošku zklamalo. Velice dobře si pohráli s maskami a zdařilé bylo obsazení (jak jsem tu někde četl) skutečně znetvořených lidí, ale jen na tomhle se stavět nedá. Asi jsem očekával víc, lépe očekávat chujovinu a být mile překvapen. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě překvapilo tak kvalitní obsazení.Jen škoda,že se Walken jen blbě usmívá a nic neřekne.Jinak horor to byl poměrně slabý co se týče lekání a atmosféry.Pokud jde o nahotu a nechutnosti tak to byla vyšší úroveň,ale na tom horory nestojí nebo spíš neměly by stát. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Poměrně velká škoda, že scénář pracuje s duchovní látkou. Kdyby šlo o čistě duchařský / poltergeist / mysterious film, nejspíš bych k němu stavěl jiný postoj, ale všechny ty přívlastky kolem náboženského okultismu... Scénář není nijak špatný, ale prostě toto mi nesedlo. Hlavní velekněz sedící věčně za oknem (že by byl napojený na cévku?), dvě lesbické sousedky, onen náboženský verš zazděný dřevěnou tabulí hned u schránek... finále už bylo na mě opravdu moc. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Mám silnou averzi vůči podobným filmům. Bude to asi tím, že nevěřím na duchy, strašidla a podobné vymyšlenosti. Bohužel dle statistik stále dost lidí, i v civilizovaných zemích, navštěvuje věštkyně, čarodejnice a podobné šarlatány, takže tyto snímky budou mít pořád dost obdivovatelů. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Michael Winner je tvůrce, který stojí za moji milovanou Bronsonovskou sérií Přání smrti, ale horory mu moc nejdou. Noční příchozí byla nestravitelná nuda, Sentinel je většinu času o dost kvalitnější, jenže... Příběh dívky, která se stěhuje do nové domu je opravdu trochu ve stylu Rosemary, šmrcnutý kriminálkou a ve chvíli kdy se Alison seznamuje se sousedy, aby pak zjistila, že v domě nikdo nebydlí jsem byl natěšený co z toho vyplyne. Jenže finále, přestože je celkem děsivé nedá žádné pořádné odpovědi, naopak nabídne překombinovaný a nesmyslný konec, který nedává moc smysl. A v podstatě hororové scény byly ve filmu celkem dvě, což je docela málo. Co mě fascinovalo bylo kolik známých tváří se zde mihlo - Jeff Goldblum jako fotograf, Eli Wallach a Christopher Walken jsou dvojice detektivů, dále Beverly D´Agenlo, děsivý Burgess Meredith a dokonce někde měl být i Tom Berenger. Celkově slušný, ale nedotažený horor. ()

matias32 

všechny recenze uživatele

Pomaličky krôčik po krôčiku budovaná atmosféra, nikto sa nikam neponáhľa a hlavný hrdinovia odkrývajú tajomstvo záhadnej bytovky. Stačí málo na natočenie kvalitného filmu/hororu. V mojich očiach určite hodnotnejšie ako ROSEMARY´S BABY. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Přirovnání ke klasikám jako je Rosemary's Baby, Omen nebo Exorcist sedí. Jen to holt není až tak moc dobré. Pro mě velké překvapení, rozhodně lze označit za polozapomenutý skvost. Více napínavé než strašidelné, ale to jsou starší kousky v dnešní době asi téměř všechny. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Slušný kvázisatanistický horor o psychicky labilnej modelke čo na nasťahuje do nového bytu, kde na veľké prekvapenie straší a to tak že poriadne. To si hrdinka uvedomí keď zistí že jej excentrický susedia s ktorými oslavovala mačkine narodeniny v skutočnosti neexistujú. Film nemá nijak závratné tempo, skôr také véééélmi decentné, ale darí sa mu úspešne budovať atmošku a ja som si ani nevšimol ako ubehla hodina deja. Za spomenutie stojí masakrovanie prízračného deda, čo je parádne strašidelná scéna a taktiež finálny nástup zdegenerovaných bubušákov ( kde režisér použil skutočne zdeformovaných ľudí ). Z hercov ma potešil hlavne Eli Wallach ako sarkastický detektív, na toho by som sa vydržal pozerať kľudne celý film. Škoda že jeho postava pred finále proste zmizne zo scény. Christopher Walken je bohužiaľ len do počtu, tak ako aj Jeff "Mucha" Goldblum. ()

Reklama

Reklama