Reklama

Reklama

Bestie

(festivalový název)
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný
Chile, 2021, 15 min

Obsahy(1)

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, podává vhled do života agentky tajné policie v chilské vojenské diktatuře. Vztah s jejím psem a vlastním tělem a její obavy a frustrace nám odhalují děsivé pokřivení její mysli a poměrů v zemi. (iShorts)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Co je láska? Je to oddanost režimu své země až za hrob? Chilský kraťas je inspirovaný skutečnými událostmi a zobrazuje útržky ze života reálné ženy (nebo lépe řečeno bestie) Íngrid Olderöck. Ta během vojenské diktatury v Chile v 70. letech mučila v rámci tajné policie desítky lidí a nechala je znásilňovat svým psem Voloďou, který je ve snímku také zastoupen. Vpravdě děsivý příběh, kterému ještě sekunduje nehezká estetika spolu s až hororovým hudebním podkresem. Brrr. Ale i nehezké věci mají své místo na tomto světě a já jsem rád, že vznikají i kraťasy, jejichž smyslem není pobavit, ale například vzdělat či poukázat na dějiny lidstva, které by se ke mně jinak vůbec nedostaly. Jak jsem zmínil, stylisticky není snímek nijak oku lahodící, což na druhou stranu jde ruku v ruce s ústředním tématem. Celkově je zpracování lehce neatraktivní a vypadá skoro až odfláknutě, z letošní pětice se mi líbil nejméně, ale jeho zhlédnutí bych i tak doporučil. [Oscar 2021] ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy ve mně nevyvolala tolik odporu porcelánová panenka. Také je nezvyklé dovídat se o podobných příbězích z historie prostřednictvím animovaného filmu. Bez nadsázky, bez humoru, naprosto chladně a nekompromisně. Ojedinělý počin. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama