Reklama

Reklama

Epizody(12)

Když byla Fena Houtman malá dívka, tak ztratila během jedné plavby své rodiče. Z hořící lodi ji tehdy zachránil její otec a také kamarád z dětství Yukimaru, kteří ji naložili do záchranného člunu. Ten dívku vyplavil na jednom odlehlém ostrově uprostřed oceánu, kde dívka pomalu vyrostla v hodně zvláštním prostředí. Šlo totiž o ostrov, který využívalo britské námořnictvo jako jednu ze svých základen a kde čekala mladou dívku maximálně tak budoucnost kurtizány pro zdejší námořníky, nebo manželky některého z místních bohatých kupců. Ani jedna z možností se však Feně nezamlouvala, a tak neustále plánovala útěk, ovšem bez nějakého většího úspěchu. Když se však již zdálo, že je její osud zpečetěn a měla se provdat za jednoho z nejbohatších a také nejnebezpečnějších mužů na ostrově, byla dívka zachráněna bývalými služebníky jejího otce, kteří se dozvěděli, že je naživu. Feně a jejím průvodcům se podaří z ostrova uniknout za pomoci tajemných válečníků v podivných maskách, kteří je přivedli na záhadný ostrov, kde se dívka dozvídá mnohá tajemství o svém otci a o jeho osudové výpravě za bájným místem, známým jako Eden, ve které se Fena rozhodne spolu se svými novými společníky pokračovat... (Jeoffrey)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (5)

Hees 

všechny recenze uživatele

Kaizoku Oujo je zjednodušene povedané anime, ktoré nedokáže udržať vlastné myšlienky, nastaviť latku, pracovať s charaktermi a tak by som mohol pokračovať do nekonečna. Kaizoku Oujo bohužiaľ zapadne prachom ako dielo, ktoré sa pokúsilo mať dobrý zaujímavý možno mierne psychologický koniec, ale za mňa mu to nevyšlo. Kaizoku Oujo sa bohužiaľ zapíše tak isto ako dielo, ktoré absolútne, ale absolútne po čase vyšumí každému z hlavy a nedostane nikto skoro žiadnu pridanú hodnotu z jeho sledovania. Dobrodružné anime so zmenami lokácii a s rýchlymi zmenami deja nemôže mať dvanásť dielov a myslieť si, že človek nasadne na vlak obľúbi si hŕstku len vtipných postáv a na konci si povie wau to bol koniec, proste to tak nefunguje, takéto anime musia budovať atmosféru, alebo porozprávať príbehy všetkých postáv v nejakých krátkych medailónikoch nie ukazovať a hovoriť o záhadách od výmyslu sveta. Preto tu v tomto anime vidím, len veľa snahy o niečo a veľa pokazených vecí, ktoré sa nepodarili a vieš čo poviem, že to možno ani nemalo celkovo nejaký extra potenciál podľa námetu. Animačne, graficky, vizuálne pekné, hudobne slušné a romantika aspoň nejaká. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představte si svět. Svět, ve kterém jsou ninjové, kteří mají něco společného s goblinama, střílejí zakřivené šípy a cestují v ponorce kolem Evropy. Tu potkají dámu bělovlasou s nizozemským jménem, která je zachráněna dvěma vypadajícími Anglány z důchoďáku na ostrově podobné Tortuze v doprovodu pomeraniana. Čekají je nahodilé výpravy ve společnosti terminatora a pirátek z poutě kvůli obrazu panenky La Puzzle a pro kvádr skla za záhadami světa, na který si nikdo nemůže vzpomenout. Fén a Sníh si vymění bonk, tanec a vlasy; konec. Chápu Váš zmatek a pokládám si stejnou otázku, kterou si pokládáte i vy: Kde je James Bond, Formule 1 a boj za nezávislost Jupiteru? Se vší upřímností, scénář je takový brajgl, že by se ho lekli obyvatelé Luníku 9. Respektuji opulentní kreativitu paní scénáristky, její honosné vize, ale nejde si vymyslet 23 záhad a 59 konspirací, když neumím dotáhnout jedinou. Anebo je případně hlavní postava vyřeší tak, že Indiana Jones, da Vinci a Einstein vypadají jak naprostí nýmandi. Drtivá většina postav má důležitost sypače soli na poušti, padouch je klubíčko neštěstí s fetišem na plakáty a vůbec spousta z nich zmizí z plátna rychleji jak Frantíci z války. Logika a fyzika hadr - postava třeba v klidu dopádluje plachetnici. Léčit zranění? Kdo na to má, proboha, čas, že? Motivace charakterů bylo running sushi, nevěděl jsem, kde mi z příběhu hlava stála a tak jediný trochu rozumný prvek je přítomná něžnější romance, která sic nepřináší nic, co jsme neviděli a byla místy přehnaně patetická, ale našel jsem si chvilky, které se mi zalíbily. Nevadily mi zakomponované prvky dobrodružství a feel západní zemské hemisféry. Hodně mě potěšila až doslova disneyovská kresba, ale tím je výčet pozitiv finito. Příště to chce si utřídit myšlenky, umírněněji zorganizovat výpravu, aby fenotyp podobného anime měl úspěch a já jej pak nemusel takto fénovat mým neskrývaným zklamáním (navíc delší vlasy se fénují lépe!). Prádzné vázy si nechte. Těsně dosažený 3* ()

Reklama

janovrom 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo anime, na které jsem se v sezóně opravdu těšil. Trailer byl vizualně hezký, hudba také a byl tam samuraj. Už od prvního dílu mi přišlo, že to bude zklamání. Děj by se dal shrnout do několika bodů: 1. záchrana princezny 2. cestování 3. čarodějnice 4. konec světa Pokud hledáte návaznost a nenacházíte ji, tak jsem na tom podobně. Když se na seriál podívate, tak zjistíte, že tam návaznost je. Dokonce i dává smysl. Ale zápletka je prostě nedotažená a postavy nemají čas na rozvinutí. Zvlášť pokud je postava představena jen kvůli zápletce. To pak přiletí rychlosti zvuku tváříce se důležitě, a pak vyšumí do větru dřív než ji stihnete zpracovat. Je to příjemná podívaná, která by snesla více dílů s rozvinutím, a také náhledy do minulých cyklů, takhle je to všechno příliš hrr. Moje pocity po posledním díle byly zhruba takovéte: "Hmm, aha, no ok...". ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co říct k Feně: Johance samurajů z Karibiku s anglickým podtitulem „Heaven is a place on Earth on a Yellow Submarine“? No tak asi hlavně to, že vše dobře vypadá, a i hudebně je to příjemná záležitost, ale scénář je jen další podivný dort pejska a kočičky, který moc nedrží pohromadě, a že je to jen další průtokové anime, na které za pár týdnů s klidem zapomenu. Je to příběh se spoustou zbytečných a nevyužitých linek a postav, které se na chvíli objeví, nastíní nějakou linii, která by mohla být zajímavá a pak prostě zmizí a na nic nedojde. K čemu tam byli ti dva staří ochránci Feny, kteří mohli být zajímavým komickým elementem, nebo parta ženských pirátek, které mohly třeba i promluvit do romantických linií některých vedlejších postav, ale nějak nedostaly moc prostoru a příležitostí? Stejně podivně zmizela i možná linie o pronásledování samurajů poté, co se rozhodli změnit smysl svojí mise, postava dalšího samuraje, který se jim vydal po stopách a měl být silnější než všichni ostatní, tu prostě jen vyšumí a vše tak skončí neskutečně a až nepřirozeně sluníčkově. Vždyť je to anime, kde i hlavní záporák má ten nejlepší možný konec. Síla a osudovost příběhu je tu zabitá tuctovou romantikou jak z nějaké červené knihovny a spousta věcí, včetně třeba zmíněné ponorky, tu působí jak pěst na oko. Zkrátka tohle je jeden z důkazů, že hezký vizuál vážně není všechno, a tak ode mě tyhle pěkné obrázky nedostanou víc jak průměrných 5/10, protože tohle je přesně ten případ, kde se mísí věci, které se mi líbí s těmi, které mě štvou. ()

Akira777

všechny recenze uživatele

KAIZOKU OUJO - kolem šestého dílů jsem to stopnul, cítil jsem se velmi zklamán, začátek vypadal slibně, samurajové, princezna, co se má stát pirátkou, nějací ty nepřátelé atd. Jenže do šesétho dílů se nic moc nedělo, hlavní hrdinka Fena, vlastně se nic moc neučí, maximálně jak dělat oči na hlavního hrdinu. Já když jsem viděl začátek, a když začali říkat, že jí budou učit bojovat, tak jsem myslel, že se fakt něco Fena učit bude a časem nebude jen na záchranu. Jenže jak šel díl za dílem tak ona vůbec nebojovala, většinou se jen motala kolem hlavního hrdiny...... sakra. Doufal jsem v bojové anime, ve kterém třeba na začátku bude hlavní hrdinka slabá a začne se učit šermovat, dostal jsem jen další vztahovku. ()

Galerie (425)

Reklama

Reklama