Reklama

Reklama

Epizody(12)

Když byla Fena Houtman malá dívka, tak ztratila během jedné plavby své rodiče. Z hořící lodi ji tehdy zachránil její otec a také kamarád z dětství Yukimaru, kteří ji naložili do záchranného člunu. Ten dívku vyplavil na jednom odlehlém ostrově uprostřed oceánu, kde dívka pomalu vyrostla v hodně zvláštním prostředí. Šlo totiž o ostrov, který využívalo britské námořnictvo jako jednu ze svých základen a kde čekala mladou dívku maximálně tak budoucnost kurtizány pro zdejší námořníky, nebo manželky některého z místních bohatých kupců. Ani jedna z možností se však Feně nezamlouvala, a tak neustále plánovala útěk, ovšem bez nějakého většího úspěchu. Když se však již zdálo, že je její osud zpečetěn a měla se provdat za jednoho z nejbohatších a také nejnebezpečnějších mužů na ostrově, byla dívka zachráněna bývalými služebníky jejího otce, kteří se dozvěděli, že je naživu. Feně a jejím průvodcům se podaří z ostrova uniknout za pomoci tajemných válečníků v podivných maskách, kteří je přivedli na záhadný ostrov, kde se dívka dozvídá mnohá tajemství o svém otci a o jeho osudové výpravě za bájným místem, známým jako Eden, ve které se Fena rozhodne spolu se svými novými společníky pokračovat... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (2)

Kaizoku ódžo (2021) 

Představte si svět. Svět, ve kterém jsou ninjové, kteří mají něco společného s goblinama, střílejí zakřivené šípy a cestují v ponorce kolem Evropy. Tu potkají dámu bělovlasou s nizozemským jménem, která je zachráněna dvěma vypadajícími Anglány z důchoďáku na ostrově podobné Tortuze v doprovodu pomeraniana. Čekají je nahodilé výpravy ve společnosti terminatora a pirátek z poutě kvůli obrazu panenky La Puzzle a pro kvádr skla za záhadami světa, na který si nikdo nemůže vzpomenout. Fén a Sníh si vymění bonk, tanec a vlasy; konec. Chápu Váš zmatek a pokládám si stejnou otázku, kterou si pokládáte i vy: Kde je James Bond, Formule 1 a boj za nezávislost Jupiteru? Se vší upřímností, scénář je takový brajgl, že by se ho lekli obyvatelé Luníku 9. Respektuji opulentní kreativitu paní scénáristky, její honosné vize, ale nejde si vymyslet 23 záhad a 59 konspirací, když neumím dotáhnout jedinou. Anebo je případně hlavní postava vyřeší tak, že Indiana Jones, da Vinci a Einstein vypadají jak naprostí nýmandi. Drtivá většina postav má důležitost sypače soli na poušti, padouch je klubíčko neštěstí s fetišem na plakáty a vůbec spousta z nich zmizí z plátna rychleji jak Frantíci z války. Logika a fyzika hadr - postava třeba v klidu dopádluje plachetnici. Léčit zranění? Kdo na to má, proboha, čas, že? Motivace charakterů bylo running sushi, nevěděl jsem, kde mi z příběhu hlava stála a tak jediný trochu rozumný prvek je přítomná něžnější romance, která sic nepřináší nic, co jsme neviděli a byla místy přehnaně patetická, ale našel jsem si chvilky, které se mi zalíbily. Nevadily mi zakomponované prvky dobrodružství a feel západní zemské hemisféry. Hodně mě potěšila až doslova disneyovská kresba, ale tím je výčet pozitiv finito. Příště to chce si utřídit myšlenky, umírněněji zorganizovat výpravu, aby fenotyp podobného anime měl úspěch a já jej pak nemusel takto fénovat mým neskrývaným zklamáním (navíc delší vlasy se fénují lépe!). Prádzné vázy si nechte. Těsně dosažený 3* ()

Kiši no čikai (2021) (E08) 

Kdyby pan Shitánek neměl úplny zbytečné hemzíky půl dílu, tak je to normálně i mile emocionální díl. Ale i tak jsem byl poprvé od úvodních dílů decentně zfénován. ()

Reklama

Reklama