Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (47)

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je vaša špecializácia?“ – „Rodina.“ Séria Otčim mi pripomína série Warlock (1989 – 1999) a Dentista (1996 – 1998): celé je to nič moc a vlastne to divákovi nemá ČO extra ponúknuť a hlavná záporná postava je napriek snahe herca ľahko zabudnuteľná, ale zas na druhej strane dá sa na to pozerať, občas to má niečo do seba a hlavný magor je dostatočne psychopatický na to, aby to diváka bavilo (asi). Otčim II vracia do hry béčkarskú postavu zmagoreného otčima, opäť v podaní Terryho O´Quinna, tohto herca mám však oveľa radšej v kladných rolách (Nezvestní, Akty X, Milénium...). Pokračovanie nenáročnej dvojky si vzal na starosť Jeff Burr (neskôr nakrútil nečakane vydarenú trojku Texaského masakru motorovou pílou) a Terrymu za parťákov pridal Jodieinu sestru Meg Foster (neviem, prečo sa z nej nestala hviezda, v 80. rokoch mala k tomu nakročené dobre – Smaragdový prales, Oni žijú!, Vládcovia vesmíru, Leviathan, Slepá zúrivosť) a Jonathana Brandisa, z ktorého sa po Otčimovi II stala dočasná, detsko-tínedžerská hviezdička (To, SeaQuest, Nekonečný príbeh 2), až kým to predčasne nezabalil ako 27-ročný v roku 2003. Dvojka je o niečo béčkarskejšia a teda krvavejšia a priamočiarejšia, ale rozhodne to nie je žiadny zázrak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Potom čo Jerry Blake zmasakroval v návale šialenstva svoju rodinu bol umiestnený do psychiatrickej liečebne Puget Sound vo Washingtone. Tam trpezlivo plánoval útek. Jedného dňa sa mu ho podarilo zrealizovať a tak sa dostal na slobodu. Zmenil svoj výzor aj meno a znova si začal hľadať novú rodinu. Zamieril si to rovno do malého, tichého, satelitného mestečka Palm Meadow neďaleko Los Angeles. Začal tam pôsobiť ako doktor psychológie. Popri tom sa votrel do priazne realitnej maklérke Carol. Avšak čo začalo ako rodinná idyla sa opäť skončí brutálnym vražedným záchvatom. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

FILMHOUSE : Otčím,Otčím 2 - český dabing - naprostej amatérismus,neposlouchatelně-zoufalá hrůza...která ubírá filmu nejmíň 1*...doporučuju pouze originál. :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podle mě podařenější než spíš podprůměrný první díl. Tady se s tím Jerry Blake nesere, nesnaží se budovat rodinný život, ale manželku zkusí zamordovat hned během svatební noci. Nicméně stále v tom nespatřuji nic víc než rutinní thriller. Slovo horor bych nepoužíval, uniká mi co by na tom mělo bejt hororovýho.55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V úvodu je rekapitulace prvního dílu a pak následuje velmi dobrá scéna z vězení. Následně stačí jen najít ženu s dítětem (dětmi), co nemá manžela, a Gene, jak si nyní říká, má na rodinné štěstí zaděláno. Jenže to by se ke Carol a jejímu synovi, které si vyhlédnul, nesměl vrátit manžel, co původně utekl. A aby toho nebylo málo, tak i Carolina kamarádka pojala podezření, že Gene je někdo jiný, než za koho se vydává. Obstojné pokračování vypadá, jako by bylo součástí prvního snímku, proto už tolik nepřekvapí. Na druhou stranu je zde moc hezká práce s rozbitou lahví, Gene je vynalézavý, jak se zbavit těla, aby ho už nikdo nenašel, a závěr je také fajn. Česky dabovaná verze má jen 79 minut, původní má zde uvedenou minutáž. Je v ní kompletní scéna právě s rozbitou lahví, rozšířená postelová scéna, ale bez přidané nahoty, a rozšířená scéna s Carolinou kamarádkou - možný spoiler - ta je zde udušena plynem, v kratší verzi je uškrcena. Pěkná závěrečná scéna je v obou verzích beze změn. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Slabota! Žádné napětí, málo krve a oproti jedničce to není takový psycho. Ale v hlavě budu mít furt tu písničku co si Terry píska vždycky když někoho sejme :D ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slabší pokračování svého předchůdce, ale určitě stojí za pozornost. Jak už to tak většinou ale bývá, tak i přes zjevnou snahu film povznést se to autorům moc nepovedlo, spíše uškodilo. Na začátku uvidíme přímé pokračování závěru předešlého dílu. Dostane se nám menšího vysvětlení co se dělo potom a jak to dokázal Jerry přežít. Na první pohled je vidět, že scénáristé chtěli přitvrdit a tak máme šanci vidět mnohem více vražd či psychického násilí než v prvním díle. Jenže tady se přesně vyskytl problém s tím, že kvantita předčila kvalitu. Většina vražd byla vidět jen těsně před vyvrcholením, ale když došlo na akci, tak se objevil střih a potom už jen otčímovo aranžování a maskování svých činů.Stejně tak jako tomu bylo u prvního dílu, tak i zde je hlavním tahounem herec Terry O'Quinn, který se snažil seč mohl, aby měl film alespoň nějakou úroveň. Bohužel ani on už nebyl zas až tak okouzlující, jako posledně.5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Za největší slabinu vidím fakt, že oproti předchozímu dílu tomuhle hrozně chybí napětí. A i ten O'Quinn je nějaký vyčichlý. A k tomu ještě nemám rád Jonathana Brandise. A oči hlavní hrdinky jsou děsivější než celý Ouinnův záporák. A valnou část filmu se nic neděje. Jen tak tak 2,5* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Sakra, to bylo krátké! Začaly titulky a na přehrávači svítilo 1 hodina a 16 minut. O třídu horší než první díl, je to všechno spíchnuté horkou jehlou, všechno moc okaté. Už ze začátku se mu nic nedaří a když své chyby "řeší", tak mu to nějak moc prochází. Ale opět tu máme stejného herce a opět vynikající výkon. 5/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kdo by mohl být lepším poradcem na manželské vztahy než náš otčím ? Po útěku z léčebny si " založí " psychologickou poradnu pro rozvedené ženy a hned začne shánět nějakou oběť. Není to žádný problém a dokonalá rodina se začne rodit. Divák pak už jen čeká až náš psycholog Gene ( Terry O' Quinn ) začne zase vyšilovat a vraždit. Tak se posaďte a sledujte osud Carol Graulandové ( Meg Foster ) a jejího syna. Gene však udělá několik chyb a tak se příběh trochu zamotá a zkomplikuje. O' Quinn zahraje úplně perfektně ty své proměny Hodný vs. Zlý a já mu za ně musím zatleskat. Jinak je to ale průměrný až podprůměrný snímek. Ve filmu zazní songy Graduation a Tiffany od skupiny Parousia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už keď sa tvorcovia rozhodli pre sequel, aspoň sa mali držať osvedčených metód. Teda viac krvi, akcie a možno aj minutáže. Takto to nevyznieva celkom zdravo a znásobobenie spomínaných ingrediencií tu tiež akosi nebadať. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, že Otčím závěrečné zúčtování z minulého dílu přežil. Sice přežil, ale jako kdyby to nebyl on. Oproti prvnímu dílu je pokračování o dost slabší. Úvod v psychiatrické léčebně je stylový a celý film má několik zajímavých míst, ale ačkoliv vražd přibylo, je to chvílemi docela nuda. Mrazivá atmosféra z prvního dílu zmizela někam pryč. I Terry O'Quinn byl v minulém díle tak nějak lepší. Zde si sice Otčím musel svou novou rodinku doslova vybojovat přes mrtvoly, ale pořád tomu něco chybělo a bylo to dosti stereotypní. Prostě první díl byl mnohem lepší. Sice jsem mu dal jen tři hvězdičky (které byly blíže ke čtyřem), ale mezi těmi třemi hvězdičkami tam a dvěma u tohoto dílu je veliký odstup! Na třetí díl (navíc bez Terryho) se už nepodívám... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování, oproti prvnímu dílu tady máme trochu serióznější pokus o psychologii postav a Terry O´Quinn s Meg Fosterovou hrají pořád solidně. Jen mě štve, že se Terrymu nikdy čistka nepovede. :) ()

balba 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování.Film obsahuje spoustu kvalitně natočených scén , z kterých mrazí v zádech.Opět se opakuje , když rodinu tak "dokonalou rodinu".Terry O´Quinn prostě umí. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Prvý diel som zhliadol ako remake verziu a bol som nad mieru spokojný. Zistil som že existuje aj pokračovanie filmu Stepfather,ale iba pôvodnej verzie. Tak som tomu dal šancu,aj keď niesom príliš veľký fanúšik tých starších hororov a bol som dosť sklamaný. V porovnaní s remakeom prvého dielu to bola dosť veľká nuda a občas film vyzeral až smiešne. Bolo tu aj zopár svetlých momentov,napríklad Terry O'Quinn hral fantasicky rolu šialeného vraha ktorý vyvraždí svoju rodinu a melódia ktorú si pískal vždy keď niekoho zlikvidoval mi ešte doteraz znie v ušiach. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokial Stepfather 1 reziroval Ruben, dvojku uz tocil Dzef Burr. A je o cosi slabsia, strasidelna atmosfera sice stale funguje, ale reziserskym talentom podla mna na Rubena uz pan Burr nestaci. Herci neznami, ale pribeh dokaze stale hororoveho fundu zaujat. 69 % ()

Reklama

Reklama