Reklama

Reklama

Letní naděje, zimní vzpomínky

  • USA Summer Wishes, Winter Dreams (více)

Obsahy(1)

Po matčině smrti se Rita, pohledná hospodyně ve středním věku, ocitne uprostřed emoční krize, která ji nutí přehodnotit nejen svůj život, ale i vztahy s matkou, manželem, odcizenou dcerou i homosexuálním synem, který žije v zahraničí. Rita Waldenová, pohledná žena ve středním věku, má se svým mužem, úspěšným očním chirurgem Harrym, dceru Annu a syna Bobbyho, který žije v zahraničí. Poté, co její matka zkolabuje a zemře během oběda, se Rita dohaduje se svou sestrou o prodeji rodinné farmy. Rita trvá na tom, že si chce farmu nechat jako připomínku šťastného dětství a první lásky. V naději, že svou truchlící manželku přivede na jiné myšlenky, se ji Harry rozhodne vzít do Evropy. Doufá, že se jim tam podaří setkat s jejich homosexuálním synem. V Londýně však Rita zažije šok, neboť se domnívá, že spatřila svou matku a prarodiče. Přestože je Harrymu vděčná za jeho chápavý přístup a soucit, odstrčí ho, když se s ní chce milovat. A on se jí poprvé v životě rozzlobeně zeptá, proč si ho vlastně vzala. Harry trvá na tom, že si chce jet do Bastogne připomenout místo, kde během bitvy v Ardenách bojoval. Rita poslouchá, jak Harry celou událost popisuje, a náhle si uvědomí, že musí přestat žít v minulosti. Přijme fakt, že je jejich syn šťastný a nechce ji ani otce vidět. Navíc se rozhodne prodat farmu a konečně dokáže Harrymu projevit svou lásku. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Čas od času, sa objaví film s ktorým si neviem rady. Celý film sa snaží o jednu základnú myšlienku, ktorej vyriešenie sa dostaví až v úplnom závere. Každý z nás zaplatí svoju cestu životom určitým spôsobom. A tu je príležitosť pre hlavnú hrdinku Ritu, ktorá stojí na deliacej čiare. Na jednej strane, ktorá obsahuje asi 90% jej myslenia je minulosť a tých zostávajúcich 10 % jej vnúti manžel . Jeho cieľom bolo vrátiť sa na miesta bojov spred 28 rokov, keď bojoval v druhej bitke o Ardeny. A až tu v Bastogne, aj po tých prežitých rokoch, sa mu objavujú výjavy z vojny, nezabudnuteľné pohľady ním zabitých vojakov a ďalšia spústa vojnových zážitkov. A vtedy si uvedomí, že život sa nedá žiť cez spätné zrkadlo ale treba si povedať, život mám pred sebou a preto ho treba žiť. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

31. Zlatý Glóbus za rok 1973 - nominace (3) - Nejlepší herečka (drama) - Joanne Woodward, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Sylvia Sidney, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Martin Balsam ()

Reklama

Reklama