Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Zounar je velikým jedlíkem, který se nebojí královského vojska, čertů ani práce.  Chudí manželé marně čekají na dítě. Zoufalý muž požádá o pomoc samotné peklo a čerti mu vyhoví: za devět měsíců se manželům narodí syn Nesyta. Když vyroste, vydá se do světa. Práce se nebojí a nabízí pomoc, kde může, ale všechny odrazuje svou nenajedeností. Nakonec vstoupí do služeb samotného čerta... V pohádce Boženy Němcové má Nesyta pro strach uděláno. Nebojí se královského vojska, čertů ani práce. A jak se má k dílu, má se i k jídlu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

sud 

všechny recenze uživatele

Což o to, pohádková atmosféra tam je a Linda Rybová je nádherná, ovšem Martin Zounar chvílemi příliš přehrává, Jiří Schmitzer je naprosto nevhodně obsazen a ostatní herci jsou zde pouze na skok (nevýrazný skok). Ale i tak neškodí. 40%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nesyta je chudák pořád hladový a tak jde kam ho z hladu šilhající oči vedou a hladem se třesoucí nohy nesou, aby našel někoho, kdo ho vezme do služby, ve které by se do syta najedl. Pak už to je vykrádačka jiných pohádek. Nejzábavnější je, jak na vsi jsou lidi zděšení, když je někdo trochu zamatlaný ve tváři. Hrůzou z toho mohou zešílet, byť jinak je v nažehleném a načančaném oděvu Div, že člověk necítí vůni Arielu i z obrazovky. Ovšem největší ustrnutí nastane, když se zohyzdí princezna, a to šátkem kolem krku, dvěma uvolněnými pramínky vlasů a šmouhou na čele a tvářích. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dobrý pracant to rozhodně je a žádná práce není pro něj na obtíž, jenže tohodle otesánka živit není jen tak. Pohodová česká pohádka s Martinem Zounarem. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Říkám, Zounarova životní role v demokratické době..milé, bez přehánění, doplněné hezkou hudbou a pohádkově naivňoučké...to mám rád. :-) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Špekáč Zounar zde předvádí své vrcholné umění, které dnes úročí v telesračkách. A Linda Ryba? Jako obvykle, čumí a čumí, jako kráva ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Humorná pohádka, která se neupíná na studiové exteriéry a nechá vyniknout Zounarovo korpulentní tělo. Tady ještě byl snesitelný, když ho například vidím v Ordinaci v roli zlořáda je jeho herectví k smíchu. Ani tady nepodává nic za co měl být chválen, ale jeho role je vesměs podávána komickou formou, kterou obstojně zvládá i za cenu přehrávání. Zounar v roli jedlíka sežere všechno co vidí, má pro strach uděláno, a získá si i sympatie. Božena Němcová by z něho měla radost. Diváci si naposledy Zounara užijí v roli, kdy se jim vyloženě neprotivěl a vydařená pohádka je na světě. Jistě jste už ale viděli lépe scénáristicky vystavěné pohádky. 60% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtipné spílání čertů na Odměnín: "Spíš by to měl být Zlodějkov." Nesyta svým poctivým přístupem nejen k jídlu, ale i k práci vede k přičinlivosti celou vesnici i peklo. Hezky vykreslený vztah princezny k Nesytovi - překvapí závěrečnou "svatební" scénou. Herecky příjemné obsazení, Zounar si počíná rázovitě. Líbivé zasazení do přírody (Valašské muzeum v Rožnově pod Radhoštěm) umocňuje svěží hudba Petra Ulrycha. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jak k dílu, tak k jídlu. To je přesně vystihující. Ale sežrat díži vařených brambor, to už je trochu moc. Na štěstí vzal ten chalupnický synek rozum do hrsti. Martin Zounar byl jako Nesyta sympaťák. Zajímalo by mě kolik toho při natáčení dopravdy slupnul nebo musel sníst. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Je to starší a hodně sociální pohádka o Nesytovi se Zounarem a sexy Rybovou. Dávám tomu tři hvězdičky ze sentimentu a za příjemný hudební doprovod. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka, natáčená v moravských exteriérech i s moravskou pohodou, i když ne příliš sympatickými herci v hlavních rolích. Díky pohybu v exteriérech z ní nečiší lacinost, ale film také ničím nevybočující z řady podobně ztvárněných pohádek. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Lepší tradiční televizní pohádka pro nedělní odpoledne, tentokrát natáčená v extreriérech skanzenu v Rožnově pod Radhoštem, ve které Martin Zounar hraje mladého muže, kterému tak chutná, až ho nikdo nechce zaměstnat, protože jako odměnu za práci všechno sní. Pak však najde práci v pekle a dostane všemi mastmi mazaný dárek. Dá se řící, že tato pohádka je kratší a jednodušší verze celovečerní pohádka S čerty nejsou žerty. Líbit se kromě příběhu však bude i Ulrychova hudba a nádherné prostředí Rožnovského skanzenu. Hudba: Petr Ulrych ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

České pohádky téměř nesleduju, avšak jsem příjemně překvapen. Pohodová a oddychová pohádka o tom jak se už tehdá brali špinavý peníze. Nevím co vám vadilo na Zounarovi, kterej byl dle mého skromného názoru skvělej. Ani mě nevadila Ryba, ale neseděl mě v roli krále pan "Řekněte prdel, řekněte". Jednak je hubenej jak tyčka od plotu, druhak mu královská koruna nesluší a třetak moc ho jako herce nemusím. ()

pytlik...

všechny recenze uživatele

Pohádku nehodnotím, neb jsem z ní viděl pouze cca pět minut, přesto mi dala spoustu podnětů k přemýšlení: a) všichni tu mluví o vykrádání pohádky S čerty nejsou žerty, já tedy podle Zounarovy trvalé vidím spíš inspiraci Rambem, popř. dělal večer konkurs na člena the Cure a začal se líčit už od rána, a/nebo byla režisérka zamilovaná do toho komunisty Dolejše. No a za b) jak vidět, už v r. 1994 jely tetovací salóny naplno, jenom tak lze pochopit to princeznino zděšení na konci. Kdyby ty šmouhy nebyly natetované, tak snad aspoň jednoho z dvojice chytrých hlaviček Zounar-Rybová napadne umýt je, a Zounar by nefilozofoval, že si princeznu vezme i ošklivou, ne? ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

No to je klasika, kterou jsem neviděl snad dvacet let :-D Jak já měl jako malej rád samotnej chleba se sýrem (i když nesyta jedl tvaroh, vím..).. pěkně utrhnout a žrát jako Nesyta! :-D ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No velmi průměrná pohádka. Zounar mi nesedí, Schmitzer je sice dobrý herec, ale král to není... Ryová je pohledná, ale její role neměla 2x co říci, vlastně jako celá pohádka (Němcová uměla pohádky, ale ty se taky musí umět zpracovat). Peklo bylo slaboučké. na stranu druhou Rožnov pod Radhoštěm je krásné místo, což je klad. 2z5 ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Je jen dobře, že ani po revoluci česká televize neopustila tradici tvorby pohádek, a tato je jedna z povedenějších. Ani mě příliš nesedí herecké obsazení, ale zase všechno nemohou hrát jenom hvězdy a rozmanitost je většinou ke prospěchu věci. Každopádně je pohádka zpracována vtipně a zajímavě. Slušné 3*. ()

Reklama

Reklama