Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan, moravský markrabě, se zamiluje do prosté dívky Maríny, kterou si vezme za ženu. Ale už na jejich bohaté svatbě se věci začnou komplikovat. Zlá víla Plevelice v podobě krásné komtesy (v podání Lindy Rybové) dělá vše pro to, aby Jana podřídila své moci. Jeho láska k Maríně bledne, všechno navíc komplikuje válka. Maríně, která před narůstající zlobou svého manžela utíká ze zámku, se narodí chlapec Ječmínek (Radim Drexler). Čím víc se s ním pak ukrývá, tím hlasitěji se ke slovu dostávají báchorky o dobrotě malého následníka a o jeho nadpřirozených schopnostech. Ve chvíli, kdy se otec Jan setká se svým synkem, všechna zlá kouzla pominou a do kraje zlatavých polí přijde znovu dobrá vůle a láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

To je snad nejnudnější pohádka, kterou jsem kdy viděl. Téměř nic se tam neděje a když už ano, tak až po dlouhých hluchých místech, v nichž se jen kecá. A ten scénář je doslova katastrofa. Herci hrají toporně až zoufale. Barvy jsou příšerné, kamera otřesná. Ostuda České televizi, že dovolila natočit takovou hrůzu. Ječmínek šel rozhodně natočit lépe. [1295. hodnocení, 34. komentář, 52%] ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není zase tak špatná pohádka. Má hlavu a patu, vychází z bájné české legendy, takže se děti i přiučí a herecké složení se zde také dalo přežít. Především Linda Rybová mě zde zaujala v roli půvabné potvory a ten její nevinný kukuč se dá tak dobře použít do záporné postavy - působí to pak tak schizofrenicky, že seběvětší záporačka by nepochodila lépe. Ostatní herecké složení je sice zapomění hodné, ale naštěstí nikde nějak extra nevyčnívala herecká topornost. Jako nedělní pohádka to splnilo účel dokonale. A abych nezapomněl, celou dobu, co jsem pohádku sledoval, mě uchvacovala příjemná hudba, takže na jméno Jiří Pavlica se ještě zřejmě zaměřím. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jsem holt na ty veselé pohádky. Upřímně, kdyby zde nehrál titulní roli kolega spoluhodnoticí a kamarád, pan Radim Drexler, asi bych tuto pohádku, vycházející z staré moravské legendy, ani nedokoukal. Hvězdičky za docela pěknou výpravu a docela sympatické herce (samozřejmě, že v čele s Radimem, u něho si umažte slůvko docela). 35% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka nic moc, jako film s puncem historie taky nic moc. Kromě hezkých záběrů krásné země Moravské vlastně film nic nenabídnul. Vondráček se snažil seč mu ječmen rostl, ale to samo o sobě nestačilo. Hlavní představitelka se dle mého pro roli moc nehodila, ty víly byly jak pěst na oko a celková atmosféra byla dosti zavádějící. Od chudého dvora, až po prokreslení postav. Dialogy kožené, hudba také nic moc. za mne tak, tak 50%. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání a velké zklamání, zvláště pro mne, neboť s touto pověstí vyrůstám od malička. Dávám za pravdu, že tento film je vlastně spíš nějakou inscenací s prkennými hereckými výkony, nepřesvědčivými dialogy a jen malou podobností se skutečnou legendou. Zázraky, jež se zde odehrávají, jsou vykreslovány větou „lidé říkali, že… .“ Někteří zde píší, že historická doba není důležitá, ale u zpracování legend a pověstí je podle mne zásadní a staví příběh do úplně jiné roviny (souhlasím s Houdinim, počátek středověku - v pověsti šlo o dřevěný hrad). Musím také souhlasit s tím, že snad jen chlapeček v roli Ječmínka podává přesvědčivý výkon a zachraňuje moje dvě hvězdy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Kamily Magálové namluvila při postsynchronech postavu Dobré víly polí Ilona Svobodová. Dále pak ještě Ječmínka (Radim Drexler) namluvil Marek Cieslar a vílu Chrpku (Ivana Stejskalová) namluvila Jana Štvrtecká. (funhouse)
  • Natáčení probíhalo na státním zámku Milotice a státním zámku Velké Losiny. (otík)

Reklama

Reklama