Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak se obecně prospěšná činnost stala předmětem soudního jednání. Obec Malovidy potřebuje nové veřejné osvětlení. Referent MNV přivolá partu "odborníků" pro zavedení kabelů. Když kopáči dostanou referentův příslib značné sumy peněz na ruku, pustí se s chutí do práce. Jenže pak se v hospodě poperou se starousedlíkem Valentou (J. Somr) a ten se do té záležitosti hned vloží stížností, že je práce předražená. Největší potíže má ale soused Honásek (F. Krůta)... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda mne zklamala, dle názvu jsem se fakt těšila, jaké soudní peripetie nám přinese spor o veřejné osvětlení, leč ouha. Oni ten soud vůbec neukázali. Takže člověk sedí, kouká, je napjatej, a nakonec se to všechno během vteřinky vyřeší, aniž bychom viděli průběh. Tak takhle by to nešlo. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase o něco slabší než předchozí díl. Tentokrát se objevuje téma dnešní době již poněkud vzdálené - legendární rozkrádání socialistického majetku. PS. Hanzlík stále tchánovi vyká ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Kostrhun (Martin Růžek) se ptá, zda má placen i ten šnyt. Jedná se o neurčitou objemovou míru piva, vzniklou jediným načepováním piva do půllitru. Šnyt je z německého „schnitt“ a znamená střih či řez. Český ekvivalent by mohl znít: „jedním řezem“. (sator)
  • Valenta (Josef Somr) se večer popere tak, že nemůže chodit, dokonce mu manželka volá doktorka, ale ráno rázuje celou vesnicí naprosto zdráv. (sator)

Reklama

Reklama