Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Past je příběhem z našich dnů, v němž tři zločinečtí komplici doplatí na vzájemnou věrolomnost a léčka, kterou nastražili na oběť, sklapne na druhou. Vraždu řeší mladá žena, poručice kriminálního oddělení, což je zatím v českých filmových detektivkách nezvyklý fenomén. Sevřená a při tom z detektivkářského hlediska rafinovaná kriminální kauza se odehrává na venkově, mimo oblast velkých měst, o to je její naléhavost přesvědčivější a ze sociálního hlediska varovnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to vypadá, když se nepovede režijně zvládnout docela dobrý scénář se zajímavou zápletkou. Začalo to už výběrem herců, kteří se, s výjimkou Etzlera, do rolí moc nehodili (úplně mimo byla dvojice kriminalistů, kteří vypadali spíše jako studenti střední školy), pokračovalo to nepříliš propracovanou scénou i dialogy a končilo plochým hraním většiny postav, opět s výjimkou Etzlera. Škoda. ()

Reklama

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Pat a Mat nejen v rolích pachatelů a vyšetřovatelů, ale i tvůrců. Nejlepší je přirozeně působící scéna, kdy stěrače neberou déšť a následně "hrdina" jde ven a je sucho... Past má všechno, co správná detektivka mít nemá (včetně krátké stopáže - i když v tomto případě lze pokus o past na diváka přežít...). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na poli tv kriminálek se nejedná o mimořádný počin. Měl však k němu blízko. Jenže nulová propracovanost scenáristických dějových postupů, Petr Sudek se řadí spíše k průměrným scenáristům kriminálek, a s tím i spojená určitá nelogická vyústění zabránila dostat tento tv film do většího povědomí. Herecké obsazení je přitom pozoruhodné. Především Miroslav Etzler v šíleném plavém přelivu ukazuje, že jeho kreace labilního delikventa utkví v paměti. Jindy ctnostný Lukáš Vaculík je najednou za zápornou postavu a dokonce svede policejní vyšetřovatelku. Zřejmě měl už ve filmových postelích lepší ženské kousky než je Nela Boudová, ovšem s tím nevyvstal problém. Martin Preiss do záporné party také lehce vklouzl a bylo zaděláno na zajímavý krimi film. Děj ovšem netrpělivě přeskakuje a působí nesoudržně. Zločin je předveden poměrně nedotaženě a policejní práce také působí málo pravděpodobně. Lacinější produkční háv se také zřejmě pod nevyrovnaným výsledkem podepsal. Nebyl dostatečný prostor celý krimi čin lépe a dostatečně rozvést. A i samotné finále je poměrně až moc uspěchané. Řada momentů je ovšem pojata obstojně, Etzler dominuje, pokud je na scéně, a některé scenáristické obraty mají i originální ráz. Jedná se o poslední film zesnulé velezkušené režisérky Anny Procházkové, která občasně zabloudila ve své dlouhé tvůrčí kariéře do kriminálního žánru. Docela se jí v něm dařilo, ačkoliv se jedná o divácky málo známá až zapomenutá dílka, co mají přednost ve svém neobehraném režijním přístupu. 6/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka nic moc, ale jinak dobrý. 1)  Snímku hodně škodí přílišný televizně-inscenační vzhled a určitá lehkomyslnost, ne-li přímo nekvalita při sestavování díla._____ 2)  Zaznamenal jsem pár hezkých kluků: 23letého Lukáše Kantora (policista Lukášek) či 27letého Jiřího Racka (zrzavý policista). Jindy sladký už 41letý Lukáš Vaculík (policista Dvořák) tu ovšem na mě žádný sexy dojem neudělal.           . ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama